inzerce-webhosting www.banan.cz

Impérium zkouší vrátit úder: Recenze Sony RDR-HXD870

Nakonec jsme se všichni dočkali a přicházíme s netrpělivě očekávanou recenzí na DVD/HDD rekordér s DVB-T tunerem, o kterém se médií šíří samé superlativy. Takže, je nové Sony opravdu taková perla, nebo je to jen mnoho marketingového povyku pro nic? Pojďte se s námi podívat!

Nejlepší Sony je Pioneer

Tištěnými médii stihlo projít už několik srovnávacích testů, kde Sony slavilo velké úspěchy. S takovými testy se to občas ale může mít tak, že konečným pořadí produktů do jisté míry dokáže zázračně zamíchat také množství peněz, které v daném plátku byl ten který výrobce za minulý rok ochoten utratit za reklamu. Proto budeme dělat, jako bychom žádné testy zatím neviděli a uděláme si vlastní obrázek na RDR-HXD870 alespoň do doby, než u nás raději Sony inzerovat začne:)). Uvidíme, zda Digilidi dojdou k podobným závěrům či nikoliv.

Větší výška = větší objem vzduchu = menší zahřívání

Sony si dělá ambice vyšoupnout na poslední chvíli Panasonic DMR-EX77 z trůnu DVD/HDD rekordéru roku. Vývojáři Sony pro to udělali maximum, když si sebekriticky přiznali, že jejich vlastní vývoj poněkud pokulhává za konkurencí, a vyrazili na nákupy technologií za mistrem v oboru, značkou Pioneer. A trochu se evidentně nechali unést nákupní horečkou, když už na první pohled je naprosto jasné, že model RDR-HXD870 je ve skutečnosti převlečený Pioneer DVR-555H, pouze maskovaný jiným předním krytem, osazen jinou mechanikou DVD a kosmeticky předělaným firmware. Pioneer je však všeobecně znám jako sice vynikající hi-end výrobce, ale také je proslulý svojí strohostí a neochotou podporovat pro něj kvalitativně “druhořadé“ formáty, jako DivX.

Ventilátor uvnitř značí problémy s větry:)

Zadní panel je zcela totožný s Pioneerem, paletě běžných analogových výstupů sekunduje dnes již nezbytný HDMI výstup s upscallingem až do rozlišení 1080p. Ventilátor chlazení je instalován zevnitř, což nám přijde jako méně šťastné konstrukční řešení z hlediska vibrací i aerodynamického hluku. Lepší se zdá instalace do “klece“ zvenku, jako u Panasonicu (vzájemná srovnání s Panasonicem DMR-EX77 budou častější) a skutečně subjektivně se nám ševel ventilátoru zdál vyšší, než u jmenovaného. Ze zadního panelu vyčteme ještě jednu podstatnou věc. Analogový i digitální tuner mají vlastní anténní konektory (a nutno říct, že dost daleko od sebe) a oba tunery jsou tedy zcela autonomní jednotky. To má vliv na konečné užívání obou tunerů, jak se dozvíme později.

Použitý pevný disk Samsung není z nejtišších

Tvar předního panelu musel do značné míry akceptovat rozvržení výchozího šasi Pioneer. Poměrně vysoký (76,5mm) přístroj, je příjemně řešen ve dvou stupních. Horní část s mechanikou, nepříliš jasným grafickým displejem a řadou nezbytných ovládacích tlačítek. A konečně větší spodní část. Za její uhlazenou krycí lištou přes celou šířku přístroj se skrývá paleta konektorů a dalších ovládacích prvků. Na první pohled nezvyklou záležitostí je hned dvojice USB portů. První tradičně slouží k vstupu, tedy pro připojení čtečky, fotoaparátu nebo flashdisku. Měla by jít připojit i klávesnice pro zadávání třeba názvů souborů atd., ale to mi přijde poněkud ujeté. Druhý slouží výlučně k připojení tiskárny podporující rozhraní PictBridge, kterou umí obsluhovat a přímo tisknout uložené fotografie. To se může hodit fotoamatérovi, kterému nesmí počítač přes práh, jiné použití mě nenapadá. Nesmí chybět firewire vstup pro digitální kameru a obligátní sdružení analogových vstupů, které nalezneme snad na každém rekodréru.

Ach tlačítka, je vás tolik a jste tak malá... než já se vás naučím znát...

K dálkovému ovladači nemáme větších výhrad. Je dost rozměrný, popisky jsou dobře čitelné, jen barevné a tvarové schéma je dosti usedlé a tlačítka poměrně malá. Množství tlačítek chce trochu cviku k sebejistému ovládání, na spodní hraně najdeme i několik základních tlačítek pro ovládání televizoru. O citlivosti a směrovosti snad nemá smysl se zmiňovat, jsou přirozeně výborné.

Startujeme hučák

Při prvním spuštění nás uvítal strohý, ale přehledný průvodce laděním a základními nastaveními přístroje. Hned na začátku nás zaskočila nutnost volit Belgii jako zemi pro digitální DVB-T tuner. Vývojáři zřejmě s DVB-T přímo pro Českou Republiku nějak nepočítali. Zvolíte-li jiný stát, nebude se správně zobrazovat v digitálu EPG ani teletext (ten se však správně nezobrazuje ani s Belgií), jak můžete vidět na jednom z videí (bohužel jsme video natočili před přenastavením na správné EPG, ale musíte nám tedy věřit, že opravdu korektně funguje:)).


Menu nastavení je jednoduché a s českou nápovědou

Všechny ostatní volby již Českou Republiku nabízí a přístroj taktéž komunikuje plně v Češtině. Příjemná je v jinak jednoduchém OSD prostředí možnost zapnout nápovědu ke všem volbám, takže si dole hned přečtete vysvětlivky k danému nastavení. Co nás ze začátku tak moc nepotěšilo, byl onen zmíněný aerodynamický ševel ventilátoru a zvuk pevného disku, který o své aktivitě dává též lehce znát. Navíc se nám nepodařilo přijít na to, jak přístroj nastavit, aby disk ve chvíli jeho nepoužívání přešel do StandBy a tak si vesele přede celou dobu, dokud nepřejde do spánku celý rekordér. Naopak pochvalu zaslouží kultivovaný chod samotné mechaniky, která je slyšet, jen když usilovně hledá data, jinak je klidná. Takže pravý opak oproti Panasonicu.

Ladíme a jedem!

Když už máme tu pochvalnou část, tak musíme pochválit i vynikající citlivost analogového tuneru (ten na naši testovací “prutovku“ naladil i slabší signál STV1, pro které jinak tady v Brně potřebujete většinou venkovní anténu se zesilovačem) a stejně dobře se s citlivostí ukázal i digitální tuner. Jak jsme již naťukli na začátku, tunery pracují jako zcela samostatné jednotky. To je celkem škoda, když vzpomenu na Panasonic, kde bylo možné analogové a digitální kanály mít pohromadě v jednom program listu. Zde nic takového není. Buď je vstupem signálu analogový tuner nebo digitální a šmitec. Na možnost využití druhého tuneru během záznamu na první nebo dokonce možnost PIP rovnou zapomeňte.

Takhle hezky a správně vypadá EPG, když nastavíme stát na tu "naši" Belgii:)

Poněkud osekaná je možnost příjmu teletextu. Když pominu špatné některé znaky v dekodéru teletextu z digitálu, pak u analogového tuneru tento dekodér zcela chybí! Další fakt, který nás při prvním “osahávání“ přístroje poněkud zaskočil, byla nefunkčnost funkce lupy a to jak při přehrávání DVD, DivX, tak u televizního signálu. Obraz lze zvětšit výhradně při prohlížení obrázků. Co je u Sony vyřešeno dobře, je posun v přehrávaném titulu pomocí dvou dodatečných tlačítek. Podle počtu stisknutí se můžete rázem posunout třeba o 25 minut, což je výtečné.

Sony jako mediální stanice

Nemá cenu popisovat jak Sony hraje klasická DVD. Prostě hraje, jako každý jiný, mechanika přitom není nijak zvlášť vybíravá a ochotně čte všechny druhy originálních i pálených disků včetně DVD-RAM. Co většinu našich čtenářů zajímá asi nejvíc, je podpora různých dalších nosičů ať videa nebo zvuku. Zde už je to horší a Pioneer v krvi přístroje o sobě dává opět vědět. Situace není ale až tak tragická. Pokud jde o zvuk, na své si nepřijdou fanoušci žádného jiného formátu, než MP3. Existenci třeba WAV, OGG, FLAC, nebo dokonce běžného WMA zarputile zapírá.


Jukebox pro správu hudebních souborů

Pro MP3 má Sony udělaný pěkný Jukebox, tzn. Že si je můžete libovolně nahrávat na pevný disk z USB nebo DVD, řadit do skupin podle žánru a mít je vždy po ruce. Manuál se přitom nezmiňuje o nějakém kapacitním omezení pro MP3 soubory na disku. Velice zajímavá je také možnost překopírovat libovolné nechráněné Audio CD na pevný disk v nezměněné podobě, ve formátu PCM. Jinak je ale prostředí Jukeboxu velice spartánské a skoro v něm ani vizuálně nepoznáte, že je daná MP3 spuštěná, natož aby vám Sony poskytlo ID3 tagy nebo doplňkové informace. Naprogramovat si lze jen pěkný playlist a maximálně zvolit způsob přehrávání (opakovaně, náhodně apod.). Nemilé je, že z HDD už MP3 nijak nedostanete ani na optický disk, ani na USB.


Práce s obrázky JPEG

Jukeboxu podobné je také prostředí pro přehlednou správu obrázků. Ty lze na disk kopírovat, upravovat je, řadit do alb a nakonec buď vytisknout přes připojenou tiskárnu nebo zkopírovat na optický disk. V tomto případě Sony navíc na disku vytvoří videosoubor se slideshow obsahující všechny překopírované obrázky. Lze je tedy prezentovat i na přehrávačích, které neumí JPEG…ale znáte takový?? Přehrávání JPEG běžné velikosti 1-2MB je velmi rychlé, bez deformací poměru stran, samozřejmě lze obrázky otáčet a přiblížit. Lupa má však pouze dva dost hrubé skoky na 2x a 4x. Sony si nakonec po chvíli načítání poradilo i s naším šestimegovým JPEG-otesánkem.


Práce s MP3 a DivX z média

Největším překvapení při manipulaci s DivX videem byl hned na začátku nepříjemný fakt, že jeho přehrávání vůbec nepodporuje USB vstup. Přes USB prostě video NEPŘEHRAJETE! Museli jsme se tedy spokojit s DVD mechanikou a výsledky opět dokumentuje závěrečná tabulka. Výsledky nejsou slavné, Sony nezvládlo dva z našich testovacích DivX, což se nám dlouho už nestalo a s Xvid-em bojoval ještě hůře. Tradičně největší problém je GMC, se kterým si neporadí a rozhodně o tomto rekordéru nelze říci, že by byl pro tento typ dat stvořen. To jsme ale už na začátku ani nečekali.

Titulky v DivX lze nazvat jako extra titěrné, alespoň mají tmavý podklad

Nutno dodat, že AVI videa na HDD překopírovat na rozdíl od MP3 a obrázků nejde. Titulky k AVI filmům zvládá Sony vcelku obstojně, čeština je korektní, není nutný shodný název s videem, pouze jeho font je dost titěrný a dobře se bude číst jen opravdu na velké obrazovce. Všechny běžné formáty SUB, TXT a SRT zvládl. Jinak stejně, jako u zvukových formátů, podpora nic moc. Buďme rádi aspoň za ten Xvid. Nero Digital nebo DivX Ultra je pro Sony zatím evidentně Sci-fi.

Sony to pálí

Nahrávání je to, co jde tomuto rekordéru nejlíp. Už samotný fakt, že pálí na všechny druhy DVD médií včetně DL potěší. Nezvládne pouze zápis na DVD-RAM, což osobně oželím. K dispozici je celkem devět kvalitativních režimů záznamu od EP s dvojnásobnou kvalitou oproti DVD, kdy se na jeden jednovrstvý disk vejde přesně hodina záznamu, až po extra, extra úsporný mód SEP s 10 hodinami na jeden disk. Tento režim však nelze použít na všechny druhy disků a komprese je již tak velká, že nemá cenu ho příliš používat. K dispozici je také již běžná funkce automatické úpravy datového toku podle zbývajícího místa na disku.

>
EPG (připomínám, že ač ve videu je bez češtiny, po správném nastavení je EPG v pořádku), časovač, nahrávání, střih atd.

Tituly nahrané na pevný disk jsou zobrazeny v seznamu buď po čtyřech s náhledy miniatur videa nebo po osmi již bez náhledu. Natočený materiál lze libovolně dále zpracovávat. Přejmenování, rozdělení na více kusů nebo jednoduchý střih s přesností na jeden snímek. Na DVD se pak video vypaluje šestinásobnou rychlostí (mimo DL disky).

V časovači nejde zadat přímo čas nahrávky přes klávesnici

Časovač nahrávání je vcelku jednoduchý. U analogových kanálů lze využít i VPS/PDC. Trochu zamrzí, že nelze přímo číselnými tlačítky zadat čas nahrávání, ale pouze posunem šipek nahoru a dolů, což zdržuje. Nastavit časovač z EPG se nám vůbec nepodařilo, protože náš kousek sveřepě odmítal seznam EPG načíst. Důvod zůstal záhadou, EPG přímo na jednotlivých kanálech totiž fungovalo bez problémů.

Správce nahraných pořadů

Nevšední je funkce zálohy disku. Pokud máte DVD-Video disk s nechráněným obsahem, tedy takový, který před tím například tento nebo jiný rekordér nahrál, můžete ho pomocí této funkce zkopírovat v libovolném počtu kopií. Na HDD se nahraje obraz kopírovaného disku a pak už jen pálíte tolik disků se stejným obsahem, kolik chcete. Samozřejmě nejde tato funkce použít na originální disky, ale již nagrabovaný DVD film zbavený ochran proti kopírování takto překopírovat jde. Pokud tedy máte 20 minut času. Image uložený na HDD bohužel nejde nijak přehrávat, můžete ho na konci kopírování jedině smazat a uvolnit místo na disku.

Je král mrtev?

Konečné resumé je nejednoznačné. Pro uživatele, který považuje DivX nebo WMA za zkratky buněk nějakých teroristických organizací, je Sony určitě jasnou volbou. Výborná technika Pioneeru z něj děla spolehlivého dříče s výbornými uživatelskými možnostmi jak v editaci videa, tak ve správě obrázků a hudebních souborů. Nahrávky jsou perfektní, mechanika kultivovaná a hlavně kvalita HDMI výstupu uspokojí i náročné uživatele. Co je už uspokojí méně je hluk skoro se blížící zapnutému (sice tichému) počítači.

Příznivce minoritních multimediálních formátů však asi celkem zklame. Zde ještě čeká výrobce další objevná cesta, na které zjistí, že neexistuje jen JPEG, DivX a MP3. Také USB port by si zasloužil větší možnost využití. Řadíme Sony k tomu nejlepšímu, co nám z rekordérů prošlo redakcí, ale rekordérem roku ho titulovat prozatím nebudeme. Mít doma Pioneer za cenu Sony je však nadmíru lákavá nabídka.

 

Plusy a mínusy
+ citlivý combo tuner- hlučnější chod bez přechodu disku do StandBy
+ kvalitní nahrávky a podpora vypalovaných médií- omezené využití USB
+ kvalita obrazu přes HDMI- malá podpora i běžných mediálních formátů
+ Jukebox a galerie obrázků na HDD- oddělená funkce obou tunerů
+ ve skutečnosti to není Sony:)- ale není to ani čistokrevný Pioneer:)
Podpora MPEG 4
divx3_fast_motion_mp3_cbr_29fps_640x432ano
divx3_low_motion_mp3_25fps_688x416ano
divx3_low_motion_mp3_VBR_25fps_640x336ano
divx651_gmc_bvop_nvop_ac3_23976fps_640x272ne
divx651_hometheatreprofile_bvop_nvop_ac3_23976fps_640x272ano
divx651_qpel_bvop_nvop_ac3_23976fps_640x272ano
divx651_qpel_gmc_bvop_nvop_ac3_23976fps_640x272ne
xvid_ac3_23976fps_640x272ano
xvid_ac3_bvop_23976fps_640x272ano
xvid_bvop_nvop_ac3_29fps_672x288ano
xvid_bvop_nvop_mp3_VBR_23976fps_576x304ne
xvid_bvop_nvop_mp3_VBR_23976fps_608x336ano
xvid_gmc_ac3_23976fps_640x272ne
xvid_gmc_ac3_bvop_23976fps_640x272ne
xvid_gmc_PB_ac3_bvop_23976fps_640x272ne
xvid_gmc_qpel_ac3_23976fps_640x272ne
xvid_PB_ac3__bvop_23976fps_640x272ano
xvid_qpel_ac3_23976ps_640x272ano
xvid_qpel_ac3_bvop_23976fps_640x272ano
xvid_qpel_gmc_PB_ac3_bvop_23976fps_640x272ne
xvid_qpel_mp3_vbr_25fps_672x272ano
xvid_qpel_PB_ac3_bvop_23976fps_640x272ano
 

 

Průměrné hodnocení: 3.1 (89 hlasování)

Komentáře

Vašek 2013 (bez ověření)
21 březen, 2014 - 10:30

Mám dlouho tento Sony RDR-HXD870 rekordér a odešlo mi orig. DO -(dálkové ovládání). Naštěstí jsem měl část funkcí přeprogramovaných na univerzální DO z Lidlu. Ne však nejdůležitější tlačítko (System menu)- kvůli nedostatku volných tlačítek na DO. Hodně mi pomohla tento článek a diskuze - hlavně to, že jde rekordér ovládat přes klávesnici připojenou k USB. Musel jsem však přidat nové kanály a i když vše vždy proběhlo zdánlivě korektně duplicitní kanály se odstranily, nové kanály přidaly, časování fungovalo, firmware povýšen na 1.70 - nebylo to v pořádku. Po vypnutí a zapnutí rekordéru se nové nastavení kanálů nezapamatovalo. Nakonec mi pomohl RESET do továrního nastavení který se provede takto.

1) Zapnete rekordér.
2) Zmáčknete a držíte zmáčklé přímo na panelu rekordéru tlačítko (Stop-černý čtvereček).
3) Přimáčknete tlačítko hlavního vypínače vlevo na rekordéru (I/0).

Tím se vyvolá RESET. Smaže se vše ale povýšená verze firmware zůstane nezměněna. Data na disku také ZŮSTANOU ZACHOVÁNA. Nyní, po novém přeskenování kanálů se již vše zapamatuje jak má i po vypnutí napájení rekordéru.

snad to někomu pomůže
Vašek

Radek (bez ověření)
6 listopad, 2014 - 14:36

Tohle přesně začalo dělat i mě. Jdu vyzkoušet tvůj postup a snad bude také vše OK. Předem děkuji za návod.

jirka (bez ověření)
11 srpen, 2013 - 13:54

Mám tento rekordér již dlouho a jsem s ním velmi spokojen. Nyní se mi, ale objevil problém s kopírováním z HDD na DVD. Při požadavku při kopírování o vložení disku mě rekordér nedetektuje DVD a chce opakovaně vložit nový disk.
Na obrazovce se seznamem titulů dole pod velikostí nahrávky se neukáže kapacita vloženého nového disku.
Poslední co jsem dělal s nastaveném je nové firmware 1.70

Anonym (bez ověření)
7 červenec, 2012 - 09:27

Dotaz: Nejde dvd mechanika. Jak provést demontáž, abych alespoň zkusil vyčistit optiku? Nebo co provést jinak? Děkuji.

Petr D. (bez ověření)
29 únor, 2012 - 22:24

Nemáte někdo skušenost s tímto? Při nahrávání a sledování přes toto DVD se občas stává, že se obraz zastaví, jako by neměl signál a cca po 5-10vteřinách pokračuje normálně dál. Stává se to nepravidelně, někdy jednou za film, jindy x krát za film. Předem díky za radu

Jiří Horák (bez ověření)
21 listopad, 2011 - 14:03

Dobrý den.
Prosím poradí mi někdo, kde se dá stáhnout manuál v češtině?
Děkuji.

Pavel Trávníček (bez ověření)
28 prosinec, 2010 - 12:07

ahoj,
mám dotaz nejde mě na tomto dvd měnit formáty přehrávání u jak nahraném video na HDD tak na dvd.Jak film tak fotky nic mě nějde upravit.
Poradí mě někdo jestli mám něco špatně a nebo vůbec nastavené a nebo to dvd neumí?
děkuji

Henry (bez ověření)
25 říjen, 2010 - 15:40

Rekordér RDR-HXD870 používám zhruba dva roky. Musím říci, že ke své naprosté spokojenosti. Nejsem příliš náročný uživatel, takže některé popsané negativní vlastnosti zařízení v podstatě nevnímám, protože jsem se s nimi ani nesetkal. V souvislosti s přechodem na digitální vysílání jsem však narazil na jeden problém.
Bezprostředně po nákupu DVD rekordéru jsem si ukládal obsah vybraných videokazet na DVD propojením starého videorekordéru a DVD rekordéru pomocí SCART kabelu. Použití videorekordéru jako zdroje signálu proběhlo bez nejmenších potíží.
Letos jsem se rozhodl řešit nekonečné problémy s digitalizací televizního vysílání instalací satelitního přijímače. Přijímač jsem propojil s DVD rekordérem opět pomocí kabelu SCART abych si ověřil možnost pořízení záznamu satelitního vysílání. Záznam jsem sice pořídil, ale jakmile jsem přepojil vstupní signál do DVD rekordéru na satelitní přijímač, zobrazilo se na TV monitoru a rovněž na pořízeném záznamu stálé hlášení:
ŽÁDNÉ OSD! NATISKNOUT NA OPT.
Může mi někdo poradit co je příčinou tohoto hlášení a jak je odstranit ?
Děkuji.

Tomáš Šmarda (bez ověření)
13 listopad, 2009 - 10:04

Tenhle rekordér mám již rok,ale až těd sem si chtěl přehát film z flešky a zjistil jsem že to nejde.Jsem velice zklamaný .Kdybych to věděl NIKDY bych si tenhle rekordér nekoupil!!!!

Anonym (bez ověření)
22 březen, 2013 - 11:30

Rok Vám tato funkcionalita nechyběla a nyní byste si NIKDY nekoupil? Pro přehrávání filmu 1-2krát za rok poslouží klidně PC.
Toť můj názor.

Kozousch_ (bez ověření)
22 březen, 2013 - 20:28

Asi tak. Já bych ještě dodal, že já bych si NIKDY nekoupil nějaký přístroj, aniž bych se předem přesvědčil, že opravdu umí všechny funkce, které od něj požaduji. Tím nemyslím, že bych je vždy všechny fyzicky otestoval (i když to je samozřejmě nejlepší), ale minimálně bych se přesvědčil, že jsou všechny mnou požadované funkce v seznamu funkcí, které výrobce garantuje. Pokud totiž výrobek nesplňuje to, co výrobce a/nebo prodejce garantuje, tak je velice vysoká pravděpodobnost úspěchu k vrácení výrobku pro rozpor s kupní smlouvou. Ale koupit si zajíce v pytli a pak si ztěžovat, že ten zajíc neumí chytat myši, není moc rozumné ...

Plný HDD (bez ověření)
21 květen, 2009 - 15:35

Mám zcela zaplněn HDD (western Digital 160 GB), dale vlastnim redukci... http://www.softcom.cz/produkt/adapter-usb20-sata-/-ide25-/-ide35-digitus... ... .
potřeboval bych se zeptat, jestli jdou filmy přetáhnout filmy z HDD přímo do počítače bez nutnosti zdlouhaveho vypalovani na DVD...
šel by ten HDD přez tu redukci napojit na pc a zkopirovat filmy???
Nebo, jestli to jde i jinak, napište prosím...
Předem děkuji.

Cannibal.corps (bez ověření)
9 únor, 2009 - 14:10

Zdravím všechny, mám rekordér RDR-HXD970 a pořádný problém s titulky. Sice jsou malé, na to už jsem si zvykl, ale nezobrazuje mi české fonty, takže při větě s diakritikou koukám na zmatené znaky. Co čtu tady v příspěvkách, tak se čeština zobrazuje všem dobře, kteří o titulkách píšou. Je problém někde v nastavení - pokud ano, tak kde? Protože já jsem to za boha nenašel. Díky za odpověď

karel (bez ověření)
6 únor, 2009 - 10:06

Tak klávesnice jde připojit, ale pouze s koncovkou usb - nikoli s redukcí na usb!!! Jen nevím jak při ručním časování se posunout dál (místo mačkání na ovladači next) a nefunguvalo mi psaní názvu pořadů na klávesnici, ale fungoval jen kurzor na zadání písmen - stejně jako na ovládání. Nevíte někdo jak na to? Omačkal jsem celou klávesnici a na to jsem nepřišel.

GlasD (bez ověření)
17 leden, 2009 - 20:06

Poraďte mě prosím, po výměně vadného HDD mě rekorder hlásí E01. Kde je chyba? glas [at] dvk [dot] cz

now. (bez ověření)
15 leden, 2009 - 09:48

Proč mi nefunguje klávesnice přes USB připojení?
Zkoušel jsem jak Kolíkovou s redukcí, tak jen klávesnici s USB a nereaguje - jen blikaj světýlka NUM,CAPS,SROL.
Zkoušel jsem v nastavení resetovat usb a taky to nepomohlo. PROSÍM O RADU JEK NA TO. Dík

havela (bez ověření)
29 leden, 2009 - 17:58

Koupil jsem tu nejlevnější klávesnici co měli a funguje bez problémů. Firmware rekordéru je na klávesnici připraven, změní se totiž obrazovka pro zadávání, znaky zmizí a je tam volba pro nastavení velkých a malých písmen (F1 a F2)

Pavel (bez ověření)
14 říjen, 2009 - 17:06

Přesně tak. Obyčejná kláveska za stovku s USB a funguje perfektně. Píchnu do USB a už to fičí. Názvy, Title list, System menu... zadávání nahrávání (pohyb vlevo vpravo normálně šipkama). Tohle je jedna z nejlepších věcí na tomhle rekordéru.

Pete (bez ověření)
29 prosinec, 2008 - 12:11

Dobrý den, mám dotaz jestli někdo nevíte, kde bych si mohl do přístroje stáhnout nový firmware. Jde to přes internet nebo musím do nějakého servisu, bydlím v okolí Plzně, nevíte náhodou, kde by mi to popřípadně mohli stáhnout. Děkuji

Láďa (bez ověření)
11 prosinec, 2011 - 12:37

vlapo [at] centrum [dot] cz
http://www.sony.cz/support/cs/product/RDR-HXD870/downloads/FW_DVDR_170

johann (bez ověření)
24 listopad, 2008 - 07:28

Zdravím, zkoušel jsem zkopírovat fotky z HDD na DVD, ale bohužel je nemohu z DVD prohlížet na jíném přehrávači ani v PC. Je nějaká možnost jak přehrát fotky va DVD a prohlídnout je na jiném zařízení? A v jakém formátu se na DVD fotky kopírují?
Díky

Havja (bez ověření)
12 prosinec, 2008 - 14:49

A jak se ti vůbec podařilo nakopírovat fotky na DVD? Já mám tu nabídku "kopírovat na DVD" zašedlou... :-(

Havja (bez ověření)
8 leden, 2009 - 08:40

Tak na to, proč mi to nešlo zkopírovat z HDD na DVD, už jsem přišel... Bylo to tím, že obrázky JPEG lze pouze kopírovat na média DVD-R a DVD-RW... Ale né na DVD+R a DVD+RW... Video lze vypalovat na všechny tyto médie... Snad to někdy někomu pomůže :-)

Dann (bez ověření)
16 říjen, 2008 - 06:26

Dobrý den,
mám HXD970 a vadí mi,že se každý den ve 4:00 a v 5:00 sám zapne (s patřičnou hlukovou kulisou - v ložnici) a cosi se snaží stáhnout - kdyby to byl aspoň správný čas,digitálky od vietnamců jsou proti tomu atomové hodiny.Automatické aktualizace mám vypnuté.Neví někdo jak se toho zbavit.Sony support poradí jen reset a to je vše.
Díky za každou přínosnou radu.

Čenda (bez ověření)
23 listopad, 2008 - 00:18

Nejsi v tom sám.Mám naprosto stejný problém: několikrát za den (min. v 03:00,05:00,10:00hod.) se automaticky provede update a start HDD mě probudí. Vypnutí aktualizace nepomáhá. Mám verzi: HW 435, FW 120. Též uvítám řešení.

Nemo (bez ověření)
27 srpen, 2008 - 13:53

Ahoj, mam RDR-HXD 870 a nejde mi načíst seznam EPG, přesně tak jako je to popsáno v recenzi. Když koukam na určitý kanál, tak EPG funguje. Přišel někdo na to, čím to je? Docela bych uvítal kdyby mi to fungovalo.

Honza L. (bez ověření)
15 září, 2008 - 21:03

Ahoj, v mém případě byl na vině špatně nastavený čas - např. namísto 19h jsem měl 7 ap. Po správném nastavení vše OK.

Anonym (bez ověření)
31 červenec, 2008 - 14:32

Zdravim vsetkych majitelov RDR 870 a mam na vas otazku; da sa na 870-ke nahravat z pripojeneho zariadenia cez scart (satelit, DVB-C set top box) formou 'sync rec' ako na starsej 520? Myslim tym ze naprogramujem z EPG satelitny tuner a ten si sam vysle v naprogramovanom case povel do RDR na spustenie nahravania. Na 520 mi to takto funguje, ale zasa nema DVB-t a HDMI... Dakujem za odpoved

Anonym (bez ověření)
31 červenec, 2008 - 14:25

dobry den, prosim je mozne na tomhle DVDR nahravat na externi HDD cez USB port? Dekuji za odpovedi

31 červenec, 2008 - 15:50
To je dobrý nápad, ale řekl bych, že to stolní rekordéry obecně zatím neumí. Škoda!

Atrey2004 (bez ověření)
27 červenec, 2008 - 00:59

Čau všem,
tak jsem právě uspěšně provedl výměnu disku ve své 970 z 250GB na 1TB, konečně se mi tam vejde všechno=) Osobně mě z toho nejvíce zajímá jukebox a ukládání audio cd v pcm formátu, tj. bez komprese - nikdy jsem neměl rád mp3. Pokud jste zkoušeli vyměnit hdd za jiný a jediné co jste viděli je E01 ozvěte se, mám řešení... lama19 [at] email [dot] cz

Pepa (bez ověření)
23 říjen, 2014 - 16:25

Zdar , na netu jsem narazil na diskuzi-výměna HDD u rekordéru sony...Poraď ,
prosím , jak na to....Zdravím Josef..

Jenda (bez ověření)
29 leden, 2010 - 06:27

Poraďte jak na výměnu disku- taky mám málo místa...díky JJ

Anonym (bez ověření)
20 červenec, 2009 - 09:42

Mám 160GB a zkoušel jsem WD 250GB a hodilo mi to hlasku E01.
Budu rád, když poradíš.

Pavlik (bez ověření)
4 říjen, 2008 - 18:51

Má někdo skušenost s výměnou HDD? Prosím odpovězte.Jinak jsem velmi spokojen,obraz z DVBT je perfektní.Přístroj je velmi tichý.Jen ten teletext není dokonalý,ale mám ještě televizor...

Honza (bez ověření)
24 červenec, 2008 - 11:48

Zdravim, muzete mi nekdo prosim poradit, jak nastavit na analogovem vysilani EPG. Nedavno jsem si koupil Sony RDR-HXD970 a nedari se mi v Guide Plus+ pro analog nastavit nacitani EPG. Podporuji vubec ceske stanice v analogu EPG??

Predem diky
Honza

Jožin (bez ověření)
24 červenec, 2008 - 16:23

Nepodporují. Více na stránkách www.sony.cz.

Milan (bez ověření)
13 červenec, 2008 - 22:04

Potřeboval bych přehrát záznamy z kamery na VHS na DVD disky.Byl by na to tenhle rekordér vhodný? Při tom přenosu potřebuji také označovat různé záběry názvy pro snadnější vyhledávání při přehrávání (průměrně tak po 10.minutách nový název) Na to by se hodila asi ta klávesnice ale jak píšete, tak ten Panasonic má lepší střihy. Poraďte prosím,který by byl vhodnější. Dík Milan

mkuca (bez ověření)
30 červen, 2008 - 12:14

Ahoj.
Mám pro někoho možná hloupý dotaz, ale nevím si rady.
Celý návod na užití se odkazuje u disků DVD-R,... na dva různé režimy (mody): VIDEO a režim VR.
Nevíte prosím, jaký je zásadní rozdíl (je-li) a jestli mne vybrání toho kterého v něčem omezí?
Dík.

Bali (bez ověření)
29 červen, 2008 - 19:32

Vlastnim tuto repro soustavu a jelikoz ji uz nepouzivam k pc, rozhodl jsem se ji pripojit k tomuto dvd rekorderu. Problem vsak je ze nevim jak :). Nevedel by mi nekdo poradit?
Diiiik

radek (bez ověření)
9 červen, 2008 - 09:18

Spustí se záznam z přednastaveného TIMERU když nechám rekordér zapnutý?, mám dvd panasonic u kterého to možné je i když právě sleduji něco z HDD, díky za případné reakce

Aronnn (bez ověření)
10 červen, 2008 - 06:00

Zatím se mi vždy nahrávání spustilo. Jediné co nesvede přehrávat DivX a nahrávat ale DivX ti vypne napíše že přechází do pohotovostního stavu a začne ve stanovenou dobu nahrávat.

Roman (bez ověření)
19 duben, 2008 - 15:46

Zdravím vespolek. Patřím ke spokojeným uživatelům tohoto rekordéru. Jen 2 záležitosti mi vadí - možná je to moje chyba, nebo to přístroj skutečně neumí?
1. Nevím, zda a jak jde nastavit opakované nahrávání v TIMERu.
2. Jak zapnout napájení pro ext. anténu na dig. příjem (v návodu je to popsáno, v praxi ale nedostupné). Vím, že se už tady o tom mluvilo, ale náhodou, nepovedlo se to někomu rozchodit?
Jinak jsem velmi spokojen, měl jsem před tím rekordér LG RH188. Po 4 poruše v záruce jsem jej vrátil. U něho např. nebylo možné editovaný záznam vypálit rychle, ale pouze v rychlostí jako při přehrávání :(

Anonym (bez ověření)
23 červenec, 2008 - 15:21

No ako aktivovat napajanie externej DVB-T anteny so zosilovacom z rekordera by zaujimalo aj mna. Mam rovnaky problem a ani podla navodu - co vacsinou povazujem za posledny zufaly pokus - sa mi napajanie priamo z DVDR spustit nepodarilo, hoci to tam spominaju (angl.verzia). Standardny set-top-box to umoznuje.
Je to teda trik, alebo to je Sony ???
Dakujem za akukolvek radu.

Anonym (bez ověření)
12 květen, 2008 - 13:44

Sorry.

ddd (bez ověření)
26 květen, 2008 - 13:55

... ale pod podminkou, ze data se zadaj pres rec z EPG. prak v timer jde editovat frekvenci a typ opakovani.

Anonym (bez ověření)
16 duben, 2008 - 10:41

Po připojení k televizi scartem se objevují na pozadí
"duchové", a to ve všech režimech rekordéru, zkoušel
jsem to odstranit nastavením, ale žádná možnost problém
neodstranila, jako by na pozadí probíhal jiný program. Taky
jsem zkoušel měnit scart. Už si začínám myslet, že jde
o špatný kus. Má s tím někdo zkušenost ? Dík za odpověď.

KOPY (bez ověření)
31 říjen, 2008 - 23:15

Já to vyřešil úplně jednoduše. Na netu jsem si našel zapojení SCART kabelu a v konektoru zapojeném do TV jsem odstřihl video OUT. Duchové rázem zmizeli a nemusel jsem utrácet za stíněný kabel ;-)

Jožin (bez ověření)
20 duben, 2008 - 07:00

Závada je jednoznačně v nekvalitním scartu. Potýkal jsem se také se stejným problémem. Řešením je scart se stíněnými vodiči (nemusí mít pozlacené kontakty)
v ceně cca 200,- Kč. Pomůže to na 100%.

Aleš (bez ověření)
19 duben, 2008 - 09:06

kamarád měl podobný problém, když si připojil VHS video Panasonic k TV Sony (vakuum-trinitron). zjištěná závada byla v tom, že se tv mu z tv tuneru posílá signál na výstup scartu (stále, bez rozdílu, že si na tv zapnul AV IN(scart), a ten se pak v obyč kabelu indukoval na vodič, který vedl z videa do tv obraz. kupte ne půčte si kvalitní kabel, nebo kabel, který má všechny video vodiče kvalitně stíněné, a vylučovací metodou na něco musíte přijít. také vyzkoušet vaše DVD na jiné tv a jiné DVD na vaší TV. nebo si od někoho nechat vyrobit kabel, který má jen zapojenoé OUT DVD a IN TV. prodává se přechodka SCART-cinch a tím jsme u kamaráda právě našli problém.

Tomass (bez ověření)
14 duben, 2008 - 20:43

Potřeboval bych trochu poradit nebo spíš říct, jestli to takhle maj všichni. České menu bezesporu má, ale co se týče menu časovýho nahrávání, tak rozhodně ne a přitom v recenzi( druhý obrázek od spoda), tam zas evidentně v Češtině je(týká se analogovéhoé příjmu). Tak ted nevim, jak tomu mám rozumět- to existuje vic verzi tohoto přístroje s jiným softwarem nebo......nevim. Menu je v Angličtině a rozhodně není z nejintuitivnějších. Díky za radu...

TIPTeam (bez ověření)
22 duben, 2008 - 15:10

Mám stejný problém u přístroje zakoupeného 18.4. Podařilo se Ti to již změnit na češtinu ? V případě že ano, budu vděčný za zprávu jak na to.

Tomass (bez ověření)
23 duben, 2008 - 20:51

Pořád stejný. Ted moc nestíhám, takže nemám čas se tím moc zabejvat. Takže nastavuju časový nahrávaní v Angličtině, neni to tak hrozný a dá se na to rychle zvyknout, ale fakt to nechápu, jak je to možný. Kde jsi ho koupil? Já v Okay na happy day(-10 procent) a vyšel na docela luxusní peníze 8 099Kc(870 S). Že by tam měli nějakou zvláštní várku??

Roman (bez ověření)
19 duben, 2008 - 16:06

Můj přístroj má české menu a to i v časovém nahrávání (odpovídá uvedeným snímkům v recenzi). Udělal jsem i aktualizaci firmware na verzi 1.65, kde se v jeho popisu (anglicky) psalo, že jde o verzi pro model prodávaný U.K. (ale zřejmě je stejný jako u nás), a čeština v menu zůstala zachována :-)

Anonym (bez ověření)
22 říjen, 2008 - 22:34

Můj Sony RDR-HXD970 cca rok starý měl firmware 1.62 provedl jsem upgrade na 1.65 a zatím vše OK. V časovén nahrávaní jsem měl angličtinu a také tam zůstala. Jinak v menu čeština zůstala.

Jirka (bez ověření)
11 listopad, 2008 - 18:46

Mám firmware 1.62, pokoušel jsem se podle návodu upgradovat fw, ale SONY mi hlásí, že tento disk nelze přehrávat ? Můžete mi prozradit, jak jste to provedl ?

Jarda66 (bez ověření)
13 duben, 2008 - 22:17

Chtěl bych se zeptat na problém s duálním zvukem u Novy. Tento problém se projevuje jen v analogu nebo i v digitálním příjmu? A je už nějak uspokojivě vyřešen? Tento problém s nemožností výberu zvukové stopy po vypálení pořadu na DVD je jen u Novy a jen u programů s duálním zvukem? A ještě by mě zajímalo, zda je to problém jen Panasonicu DMR-EX77 nebo všech DVD rekordérů s DVB-T tunerem? Jak to tady tak čtu tak obyvatelé Prahy už nic jiného než digitální příjem neřeší, my burani z venkova (jsem z Jižních Čech) na to jen čumíme. Tady totiž stále není a ještě nějakou dobu nebude k dispozici ani jeden dig. program. Díky za odpoveď.

Anonym (bez ověření)
12 květen, 2008 - 13:49

Duální zvuk přes digitální tuner přijímá bez problémů. Při záznamu na HDD i přímo na DVD-R (formát VR) se však nahraje pouze jedna zvuková stopa, čili při přehrávání již nelze přepínat. Mám pocit, že nenahraje ani stereo zvuk, ale to je těžké potvrdit.
Domnívám se, že všechna nastavení mám správně (Formát nahrávání na HDD - Video režim vypnutý.)
Testoval jsem jen záznam z digitálního vysílání Novy - ale jak říkám, přepínání alternativní stopy při sledování pořadu ze vzduchu funguje.

krasnymilos (bez ověření)
19 duben, 2008 - 10:54

Mám stejný problém s duálním zvukem i na digi příjmu. Včera jsem nahrával z čt2 Jistě pane premiére a jde mi anglicko-český zvuk. Na televizi jsem si sice zvolil pouze češtinu, ale nevím jak nahrát pouze správnou stopu. Poraďte prosím.

Jarda66 (bez ověření)
25 duben, 2008 - 23:35

Přístroj ještě nemám ale díval jsem se na to ve staženém PDF manuálu. Zvuková stopa by se měla vybrat ještě před nahráváním na HDD a měla by se nahrát jen ta jedna vybraná. Je to popsáno v manuálu na str. 75 a 162. Mohl byste to někdo vyzkoušet? Díky.

Micone (bez ověření)
11 duben, 2008 - 09:02

Chtel bych se zeptat zda by mi nekdo mohl pomoci s dekodovanim regionu. Mam spoustu DVD v NTSC norme a tyto mne tenhle prehravac neprehraje. Je zde nejaka moznost odkodovani tohoto regionu. V menu mi to nedovoluje jeho prepnuti. Dekuji za odpoved

Anonym (bez ověření)
14 říjen, 2008 - 23:43

Ahoj. Nahodou jsem na to narazil. Doufam, ze jsi to uz zvladnul. Ja ho ma hacknutyho uz hodne dlouhou dobu, protoze nakupuju dvd v Americe. Je to snadny. :-)

11 duben, 2008 - 09:41

NTSC nebude ten problém, to zvládne už dneska snad každý přehrávač. Problém je region, který ovšem odemknout u tohoto Sony není až tak jednoduché (jedině se speciálním dálkáčem nebo s počítačem):

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=588934

Miroslav Šiška (bez ověření)
14 duben, 2008 - 14:41

Děkuji za odpověď. Díval jsem se na Vámi doporucené stránky, ale bohužel si nejsem jistý typem universálního dálkového ovladače, který bych mohl použít. Nejsem si tam jist s překladem typu ovladace OFA 6 včetně tlačítka magic button a pak se ma objevit "rabbit" ... Všiml jsem si, že jste opravdu odborník, tak bych Vás rád poprosil o pomoc s výběrem tohoto ovladače (samozřejmě nechci do něj investovat moc, protože za cca 1000 Kc si jiz mohu koupit samotny DVD prehravač na kterém budu přehrávat mé DVD disky v NTSC normě. Ještě jednou děkuji za Vaši ochotu.

14 duben, 2008 - 15:09

Popravdě ten ovladač u nás asi neseženete a dovézt se jej nevyplatí, bude to přesně jak říkáte - drahé. Pak je tam možnost řešit to přes počítač, ale to chce zkušenosti. Anebo sehnat více zájemců a o "odemykací" ovladač se podělit...

Bohužel zrovna tento přístroj je na tom s regionálním kódem (mezi námi jedna z totálních hovadin, kterou si na nás vydavatelé vymýšlejí úplně zbytečně) špatně - jindy to jde mnohem snáze :(

Miroslav Šiška (bez ověření)
14 duben, 2008 - 17:41

Děkuji moc, za Vaši odpověď. Jak jsem již dříve napsal, koupím si nějaký levný přehrávač, který mé DVDčka dovezené po 5ti letém pobytu z USA zkousne. Jediné co mě potěšilo je Vaše ochota, za kterou Vám velice děkuji a která mě hodně potěšila (investice 1000 Kč mě už také nezabije a udělám malý kšeft firmě Sencor, protože dělá pro zákazníka o něco více než Sony)

dabu (bez ověření)
6 duben, 2008 - 23:34

recenzovanou vec mam nejaky ten patek doma a k plne spokojenosti bych mel jeste tyto vyhrady:

  • neprebira korektne cestinu z epg pro nazev poradu (řčž tusim) ackoliv v epg OK
  • rozdelit nahrany porad jde, sloucit dva uz nikoliv
  • v jukeboxu jsem teda nikde nenasel shuffle/random pro prehravani mp3
  • kopirovani z usb na hdd (mp3) bezi neskutecne pomalu (usb 1.1 radic?)
  • letni cas to bylo peko. jinak nez zmenou cas. pasma nejde
  • neporadi si pokud je na dvd u divxu vice jak 10ks souboru s titulky (serial...)
  • reencode do jine kvality pouze realtimove (trva dlouho)
  • ach ty mini titulky

    muj kus je teda tichy, hodnotim kladne. plusem je taky moznost opakovaneho nahravani z jednoho naprogramovani (kazdy den / kazde po/ut... / po-pa / so-ne) !

  • jarouš (bez ověření)
    6 listopad, 2008 - 08:13

    zdravím, taky mi chybí u jukeboxu náhodný výběr u hudby v MP3, umí to vůbec nějaký DVD rekordér s HDD a DVB-T?
    dík za nabídku

    MN (bez ověření)
    25 květen, 2008 - 15:50

    Protoze dost koukam na serialy, silne mi vadi, ze neumi prehrat vic nez 10 souboru na 1 DVD. Nemate nekdo napad, kudy z toho ven? Co nove verze FW, neresi to nejaka? (mam FW 1.62). Na netu sem o tom problemu prekvapive nenasel nikde ani zminku...

    Anonym (bez ověření)
    1 duben, 2008 - 15:55

    Dobrý den. Jak nastavit přístrojm aby správné fungovalo EPG. Všechny časy programů v EPG se mi zobrazují s hodinovým posunem dopředu (např. Události na ČT1 v 19:00 se mi zobrazují v EPG se začátkem v 18:00). Čas mám nastavený ručně (nyní již se zapnutím letního času), země "Belgie". Je potřeba něco změnit? Děkuji Martin

    Row (bez ověření)
    5 duben, 2008 - 11:54

    Stejny problem :o(
    Jakoby EPG/Guide Digital po zmene nastaveni na letni cas tvrdosine trval na TZ GMT +1 (navic cas je nutne stejne nastavovat vzdy rucne), a SONY to ani netaji:
    http://www.sony.cz/view/ShowArticle.action?articlesection=1&article=1202...
    Pro GMT +2 (DST) je mozno volit jako TZ treba Recko-Atheny a potom pristroj vypnout (do Stand-by) a znovu zapnout, aby doslo k znovu nacteni EPG. Pak budou Udalosti zase v 19h :o)

    Anonym (bez ověření)
    2 duben, 2008 - 11:52

    mělo by postačovat změnit časové pásmo v nastavení hodin; vyzkoušej +2h GMT; čas bys měl mít správně (při ručním nastavení) a EPG ti bude běhat taky v pohodě

    Anonym (bez ověření)
    21 březen, 2008 - 22:55

    dobrý den, mašinka je to dobrá, nemá ani žádný větší problém s DIVX a XVID, zamrzí ale opravdu malé titulky. Existuje nějaké řešení?

    Anonym (bez ověření)
    24 březen, 2008 - 15:45

    To by bylo strašně fajn, ty titulky skoro nejdou přečíst

    24 březen, 2008 - 17:35

    Jedině zatlačit na Sony, ať to upraví. Moc práce to nedá, když v tom člověk dělá. Ale jak znám Sony, tak i kdyby jim napsalo 100 lidí, bude jim to šuma fuk...

    Marek (bez ověření)
    13 říjen, 2008 - 12:35

    titulky jsou nepoužitelné, vážně se s tím nedá něco dělat? díky

    Basho (bez ověření)
    2 leden, 2009 - 18:55

    připojuji se. titulky jsou vážně nepoužitelné - uvažuji, že si k tomuto stroji za 10 táců koupím ještě nějaký přehrávač za pár stovek, abych se mohl dívat na divxové filmy na televizi :-( vážně nikdo neporadí? díky moc

    Pavel (bez ověření)
    14 říjen, 2009 - 17:09

    I mě se po upgade na 1.65 zvětšili titulky. Je to nyní naprosto OK.

    Pavel2005 (bez ověření)
    22 únor, 2009 - 15:57

    Po upgrade na firmware 1.65 se mi zdají titulky mnohem větší, skoro bych řekl až moc. A to koukám na ubohých 63cm úhlopříčky...

    Anonym (bez ověření)
    21 březen, 2008 - 15:31

    Zdravim, prave som ho rozbalil. Zatial sa zoznamujeme :-)
    Jedna otazka na uzivatelov
    Ak nemam (zatial) dig. antenu, znamena to, ze mi teletext nepojde, alebo treba nieco nastavit? Dakujem za odpoved

    Anonym (bez ověření)
    27 únor, 2008 - 21:18

    Dobrý den, právě jsem ho spustil a na digitální tuner jsem v Brně vůbec, ale vůbec nic nenaladil. Sice bez antény, ale ani ťuk. Není to chyba?

    Anonym (bez ověření)
    28 únor, 2008 - 07:20

    Ne není to chyba má strašně citlivej tuner takže potřebuješ sakra dobrou anténu aby ti šel digitál bez problémů.

    Karel (bez ověření)
    20 únor, 2008 - 13:08

    1) Umožňuje Sony 870 flexiblní nahrávání (podobně jako Pan 77 má FR mode)?
    2) Lze na Sony 870 přehrávat DVD z jiných regionů?
    Děkuji

    raasa (bez ověření)
    17 únor, 2008 - 16:33

    Nazdárek lidi,
    prosím Vás, podařilo se Vám někomu nastavit na tomto rekordéru automatické nastavení času? Mě to stále háže ruční nastavení i když to mám přepnuté na digitálu. Také mám problém s VPS a domnívám se, že to nastavení času má s tím něco společného. Na ČT1, 2, PRIMA se mi nespouští nahrávání přes VPS v analogu a v digitálu taky nefunguje funkce nahrávání s eliminací zpoždění-co jak se píše v návodu tak by to mělo umět. Prosím poraďte. Děkuji

    Zbynekr (bez ověření)
    22 únor, 2008 - 19:56

    Mám ten stejný problém, automatické nastavení času mi funguje pouze u analogového příjmu, u DVB-T ne a to chytám i rakouské vysílače :-)

    Anonym (bez ověření)
    12 únor, 2008 - 09:41

    Ahoj potřebuji poradit. Jelikož tento model nemá dekodér dolby digital 5.1, vymýšlím, jestli nejde připojit externí zvukovka s 5.1 přes usb přímo do rekordéru. mám zvukovku Creative sound blaster. díky

    12 únor, 2008 - 10:07

    Kdepak, to by byl sen :) k USB lze připojit jen Mass storage zařízení, tedy ta, která nepotřebují ovladače.

    M (bez ověření)
    18 březen, 2009 - 09:04

    Jakym zpusobem lze prehrat USB na DVD?

    dave (bez ověření)
    29 prosinec, 2008 - 23:13

    pripojit se da i normalni obyčejna klavesnice usb konektorem(ne s redukci na usb)

    Petr (bez ověření)
    12 únor, 2008 - 15:03

    díky

    Anonym (bez ověření)
    8 únor, 2008 - 18:06

    Dobrý den všem:-)
    Rozhoduji se mezi koupí Panasonicu DMR-EX77 a tohoto SONY. Asi bych vzal Panasonic kdyby nebylo dvou věcí. Panasonic nemá lupu a má prý problém s vypálením programu s duálním zvukem z HDD na DVD. Po vypálení už nelze přepínat mezi kanály a vždycky to přes sebe přehrává obě zvukové stopy. Nevíte jak ja na tom tento SONY? Přeci jen je pravděpodobné že si budu chtít něco s duálním zvukem vypálit z HDD na DVD.

    Jirka (bez ověření)
    29 leden, 2008 - 17:54

    Nějak mi nejde na analogu naladit Prima (Brno).
    Při autopmatickém ladění je v podstatě první stanice, kterou objeví, ale neuloží (obraz primy je vidět,ale tuner jej přejede).
    Chci to naladit ručně, ale jak?
    Položku ruční ladění najít umím, ale netuším co v ní mám nastavit, nebo kterou položku ladit.
    Kdo ví jak na to?

    Jirka (bez ověření)
    31 leden, 2008 - 10:52

    Tak už jsem na to přišel, stačilo v aut ladění analogu nastavit českou republiku...
    Jsem to ale hlava, stačilo pořádně číst manuál...

    Ivan (bez ověření)
    26 leden, 2008 - 14:17

    Bydlím v Brně poblíž Žlutého kopce, asi 800 m od vysilače DVBT Barvičova. Příjem DVBT přes STB je bez problémů, při příjmu přes HXD870 mně zamrzá obraz vždy cca na 5 sec. asi tak každých 10 minut. Existuje někde technická pomoc SONY ? Poraďte, zda mám čekat nebo to vrátit (rekordér mám teprve 3 dny) ??

    Honza (bez ověření)
    18 květen, 2008 - 09:38

    Ahoj,

    mám stejný problém, příjme DVB-T pře TV je ok, přes rekordér ale zamrzá, mě to ale začal dělat až po cca měsíci používání. Podařilo se ti nějak vyřešit?

    Honza

    Anonym (bez ověření)
    27 leden, 2008 - 10:57

    Vrátit a koupit Panasonic 77.Taky jsem to ze stejného důvodu udělal a problém je vyřešen.

    Michal Ipser (bez ověření)
    25 leden, 2008 - 19:54

    Dobrý den,
    pořídil jsem si právě tento DVD rekordér a nedokážu propojit TV-DVD-UPC, dokážete mi někdo poradit jak na to? Už jsem vyzkoušel snad všechno :-(
    Díky moc.

    Tom (bez ověření)
    12 leden, 2008 - 22:29

    Hezky den
    Mám dotaz propojil jsem sonyho s mascom cr1110 cri všechny programy mi nahravá mono mám tomu rozumět že na výstupu satelitu je mono? Mám to přes scart díky za radu

    Karel (bez ověření)
    4 leden, 2008 - 14:41

    Podařilo se někomu rozchodit EPG Guide+ v Praze? Pokud ano, jaký kanál nastavit jako "Host"? Díky Karel

    Pavel Ell (bez ověření)
    4 leden, 2008 - 22:26

    Průvodce Guide Plus mi funguje na 25. kanálu (vysílač Cukrák) - multiplex B
    Sledujete také při sledování digitálního vysílání také problém se zamrzáním obrazu?
    Pavel Ell

    Karel (bez ověření)
    5 leden, 2008 - 16:41

    Zatím jsem problém se zamrzáním obrazu nepozoroval. V Guide+ jste nechal Host Chanel vyhledat automaticky nebo nastavil ručně? Při ručním nastavení mi tam pořád nutí jako zdroj A-TV a ptá se na číslo programu... no asi zůstanu u prostého digitálního EPG.

    Mirek (bez ověření)
    2 leden, 2008 - 01:49

    Přidávám se k problémům - zamrzá mi občas obraz na Primě a Óčku, i když tady máme dobrý signál. Nejdou mi přehrát fotky ze Zoneru, z Photoshopu ano. A docela mi vadí omezené možnosti střihu oproti Panasonicu. Tam se člověk může vydovádět se Seznamy záznamů i napříč tituly, u Sony mohu jen jednoduché destruktivní střihy :-(
    Ostatní věci jsou fajn, ale toto mi vadí :-(

    Anonym (bez ověření)
    16 duben, 2008 - 01:26

    Pokud mate problem se signalem, doporucuji upgrade na fw 1.66, zatim asi jen v servisu, ja tam byl vcera, tak to testuju. Melo by to udajne pomoct.

    Anonym (bez ověření)
    25 leden, 2009 - 11:52

    Pomohlo upgrade při zamrzání obrazu?
    Našel jsem firmware 1.65 a 1.69

    Aronnn (bez ověření)
    21 duben, 2008 - 11:24

    A nedá se ten firmware sehnat i jinde? Co všechno řeší????

    Anonym (bez ověření)
    8 květen, 2008 - 12:36

    Nevim, ja ho nikde nenasel ke stazeni, ale kazdopadne uz nemam problemy se signalem DVB-T.

    Dusan (bez ověření)
    18 leden, 2009 - 00:42

    zkuste
    http://www.mediafire.com/?a3mzzzoggt3
    popis k instalaci najdete na
    http://support.sony-europe.com/hav/downloads/downloads.aspx?l=en&m=DVD%2...

    Jirka57 (bez ověření)
    12 leden, 2008 - 20:21

    Jen k těm fotkám ze Zoneru. Bylo to už řešeno na jiných místech a mám to i vyzkoušené. Při ukládání souboru nesmí být zaškrtnutá volba "progresívní", pak to čte i tyto soubory. Platí to pro většinu DVD přehrávačů.

    Lukáš (bez ověření)
    1 leden, 2008 - 17:37

    Dobrý den,mám takový problém , Mám televizi Philips a tento rekordér.
    Máme kabelovku , ze zdi ,jako z kabelovky vedu do rekordéru Analog IN a z Analag Out vedu do televize. Jenže , Všechny programy šlapou , ale když chci najet do nastavení ,pustit si dvd,tak se tam ,jak to mám udělat? Sem lama! To mám naladit ten rekordér jakoby na nějakou pozici ,nebo co?

    Když sem to měl připojeny přes scart z televize do rekordéru ,tak sem si sice mohl vlézt do nastavení ,pustit si DVD,ale zase sem tam nemohl naladit nijak žádné programy,prosím ,poraďtě

    stajgr (bez ověření)
    1 leden, 2008 - 21:54

    Ahoj.

    I přes to to musíš mít ještě přes scart připojeno protože tento rekordér nemá modulátor jako standardní VHS videa nebo alespoň o něm nevím.

    Pavel Ell (bez ověření)
    30 prosinec, 2007 - 23:28

    Dobrý večer přátelé,
    mám podobnou zkušenost s rekordérem Sony RDR-HXD870B jako Standa z Ostravska (diskuse na Cybex.cz):
    Cituji část jeho článku:
    Podle návodu lze v menu vyhledat položku "Kvalita signálu" a přes ní nastavit +5 V na vstupním konektoru pro anténu digitální TV k napájení zesilovače. Tu položku jsem nenašel, v menu je jen položka "Kontrola signálu" s klasickým měřením síly a kvality signálu.
    4. Signál z Ova je na hranici, mám anténu se zesilovačem, síla asi 80 % a kvalita kolísá 56 až 100%. Přesto se občas projeví tak na 1 sec výpadek a seknutí obrazu. Ale může to být tím okrajovým příjmem.

    Moje podmínky:
    25. kanál, vysílač Cukrák, okres Beroun, Anténa ze zesilovačem (Matrace), síla signál kolem 40%, kvalita 100%, ALE:
    Nepravidelně, asi 5x za půl hodiny obraz zamrzne a zvuk se ztratí. Za 1 až 2 sekundy zase naběhne. Nechal jsem zobrazený měřič kvality a při zamrnutí pochvíli spadla kvalita na nuly.
    Objevuje se tato záležitost také u někoho z vás?
    Má cenu kvůli tomu přístroj vyměnit?

    Pozn: Na stejnou anténu jsem asi hodinu sledoval na LCD TV SONY s DVB-T tunerem Mrazíka a obraz NEZAMRZAL!!!

    Díky za vaše reakce.
    Pavel Ell.

    Standa (bez ověření)
    13 leden, 2008 - 11:20

    Zdravím.
    Chvíli jsem si zase pohrál s anténou pro digitální příjem. S odpojeným zesilovačem jsem hledal v místě u okna, kde je upevněna, bod nejlepšího příjmu, ale výsledek nic moc. Bez zesilovače se síla pohybuje kolem 5%, kvalita tak do 7 % (v místě umístění antény není přímý výhled na vysílač v Ostravě, v okolí jsou další paneláky). Po připojení zesilovače je síla kolem 80 % a kvalita kolísá od 40 do 80%, ale s úplnými výpadky.
    Ostrava vysílá digitálně na 39 kanálu. V místě antény lze přijímat analogové vysílání ČT1 na kanálech 37, 36, 34 (na 34 silný signál), 31, NOVA na kanále 42 a PRIMA na kanále 48.
    Protože mám na anténu připojen širokopásmový zesilovač, může dělat výpadky rušení od analogových vysílačů.
    Viditelné zlepšení jsem dosáhl připojením odlaďovače na vstup zesilovače, který jsem zhotovil jednoduše vedením 1/4 vlnové délky na konci zkratované (pro kanál 39 je to 122 mm, reálná délka se zkratovacím činitelem je asi 100 mm). Při troše trpělivosti lze délkou vedení nastavit odlaďovač na nejlepší výsledek. Já jsem použil jako vedení klasickou dvojlinku 300 ohm, protože použitý zesilovač má symetrický vstup. Pro asymetrický koaxiální vstup lze použít kousek koaxu, zkracovací činitel se pohybuje od 0,66 do 0,82 podle kvality koaxu a potřebnou délku je nutno experimentálně vyzkoušet (k běžným koaxům těžko seženete odpovídající hodnotu zkracovacího činitele).
    Podle mne je problém s výpadky ve velké citlivosti digitálního tuneru u SONY. To pak vyžaduje, aby slabý digitální signál neměl na okolních kanálech "konkurenční" analogové frekvence. Ty pak mohou zahltit jak použitý předzesilovač, tak vstup digitálního tuneru a křížová modulace pak znehodnotí kvalitu digitálního signálu. Do toho může ještě vstoupit rušení od mobilů (znáte to, že v televizi je někdy slyšet parazitní zvuk, pokud v blízkosti TV je právě aktivní mobil).
    Při použití Set Top Boxu na stejné anténě jsem měl sílu jen kolem 40 %, kvalitu 70%, ale výpadky nebyly po dobu trvání zkoušky 1/2 hodiny pozorovány. Menší síla signálu by mohla ukazovat na menší citlivost tuneru v Set Top Boxu (ale také na jiné měřítko pro zobrazení síly signálu).
    Při příjmu slabého signálu, pokud je na blízké frekvenci rušivý signál, asi bude velká citlivost digitálního tuneru u SONY spíš na závadu než výhodou. Tuto vlastnost asi nevyřeší žádné nové FIRMWARE. Problém vyřeší asi až řádné digitální vysílání na výkonných vysílačích. Při stávajícím provizorním zkušebním vysílání v Ostrava, Brně a Praze, pokud přijímáme tento signál ve větší vzdálenosti, asi lepší výsledek nelze dosáhnout.

    Anonym (bez ověření)
    1 leden, 2008 - 21:12

    Přesně to samé dělal i můj rekordér tak jsem ho vrátil.Obraz mi nepravidelně zamrzal a někdy se mi objevovalo že není signál.Set top box co mám jede v pohodě.Jinak Sony super mašina.

    Pavel (bez ověření)
    2 leden, 2008 - 11:02

    vyřešit nový firmware, ne? Lze ho nějak updatovat?

    Portos (bez ověření)
    20 únor, 2008 - 15:41

    Také mi zamrzaly některé kanály, vypadával signál až na několi sekund. Tam kde jsem měl ale sílu 95% bylo vše v pohodě. Ty zamrzající měly 85%. Kvalita vždy 100%. Pátráním "pokus-omyl" jsem zjistil špatný kontakt ant.kabelu na dig.ant.vstupu. Zastrčený byl sice dobře, ale něco vadilo. Buď konektor kabelu napevno spojený s pokojovou anténou (nelze vyměnit) nebo špatný konektor na přístroji, už jsem to dál neřešil. Zamrzání zmizelo. Doufám tedy, že to teď nezakřiknu. Pokud jsem se trefil - špatný ant. konektor na přístroji, odpovídalo by to možná problémům ostaních vlastníků. Jinak maximální spokojenost. Rekordér je krásně tichý, nechápu. co recenzentům na hluku vadilo, ovládání je intuitivní. Krásná hračka. Odhlásil jsem UPC, výběr digitálních stanic mi bohatě stači, nechci umřít u televize:-) I na klasické televizi je obraz jako víno, obraz je dobře prokreslen, novou TV si koupím, až tato doslouží, nestrádám, i když jsem náročnější.

    stajgr (bez ověření)
    31 prosinec, 2007 - 12:25

    Ahoj.

    Pozoruji to stejné u sebe doma. Já mám příjem z Brna síla 65% kvalita 100% , ale jak píšeš taky to párkrát zamrzne. Porovnávám tyto ukazatele síly signálu ještě ze set top boxem GI a tam mám sílu signálu 95% a kvalitu 97% nezamrzá všechno v pohodě. Viděl bych to na problém firmware. Proto prosím ty kteří mají tento přijímač aby napsaly požadavky na úpravu přímo výrobci ať se něco pohne k lepšímu. Jinak nemám žádné jiné problémy s touto mašinkou funguje skvěle až na výše zmíněný problém a českou znakovou sadu v přístroji.

    Díky

    Anonym (bez ověření)
    17 prosinec, 2007 - 12:09

    Prosím o zkušenost , jak nahrávku rádia-audia dostat z HDD na DVD v jiném formátu než video.
    Jirka

    Humpaja (bez ověření)
    13 prosinec, 2007 - 20:52

    Jak je to s výměnou HDD za větší?

    Puntja (bez ověření)
    7 leden, 2008 - 12:14

    Vyměnit sice jde, ale musí se přes servisní menu zformátovat a i když je disk větší, rekordér ho zformátuje jen na specifikovanou kapacitu :o/

    Petr (bez ověření)
    16 leden, 2008 - 11:27

    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=675639
    údajně i 1TB. Formát přes serv. menu je opravdu nutný. Jinak je tam link i na servisní manuál.

    Patrik (bez ověření)
    11 prosinec, 2007 - 18:05

    Zajímalo by mě jestli jde nahrávat video bez minulého nastavování.A jestli jak něco nahrávám na analogu tak jestli se můžu dívat na jiný program. A jak je to stím hlukem v budoucnu bych přitom spal.díky za odpověď

    Anonym (bez ověření)
    13 prosinec, 2007 - 20:54

    Bez problému.Mám ho a je to v pohodě.

    Pavel (bez ověření)
    11 prosinec, 2007 - 13:33

    Chtěl bych se zeptat někoho, kdo vlastní tento rekordér, zda mu funguje přepínání mezi HDD a DVD pomocí dálkového ovladače? Přepnout do režimu DVD můžu, ale na HDD mi to dálkovým ovladačem nejde. Také mi nechce načítat disky s DivX, které jsem v jiném přehrávači v pohodě načetl. Ale jsem ve fázi testování, takže třeba něco dělám špatně. Děkuju za případnou odpověď.

    Honza L. (bez ověření)
    15 září, 2008 - 21:23

    Zdravím, taky mně nefunguje přepínání dálkovým ovladačem zpět na HDD. Vyřešila Vám problém reklamace nebo jste příp. přišel na řešní toho?

    Pavel (bez ověření)
    12 prosinec, 2007 - 09:44

    nicméně přístroji asi po hodině definitivně přestala fungovat mechanika, takže mám smůlu, vadný kus, posílám zpátky na reklamaci. Už se těším na další! ;-D Ale stihl jsem alespoň vyzkoušet nahrávání a musím říct, že i z analogu (pokud je slušný signál) nahrává výborně.

    heinz (bez ověření)
    11 prosinec, 2007 - 19:28

    s dálkáčem žádný problém nemám,vše přepíná jak má,co mně ale totálně sere jsou ta malá tlačítka,mám ještě panáka 55 a ten má dálku bezkonkurenční i když sony má o něco lepší citlivost,divx mu zatím šmakovaly všechny co jsem mu dal

    11 prosinec, 2007 - 17:19

    Mě to šlo přepínat bez problémů jak z DVD na HDD tak zpět, vždy přeblikne i indikátor na čelním panelu. S těmi DivX těžko říci, zkoušel jsem z DVD-R a CD-R, možná je nějaký problém s +-RW disky.

    radek (bez ověření)
    9 prosinec, 2007 - 12:42

    Mám dotaz jestli je možné když probíhá záznam na HDD z TIMERU, možno naprosto nezávisle přehrávat DVD disk, zkoušel sem to na LG a tam to nešlo, jedině když jsem spustil nahrávání manuálně (mám doma DMR-EH67EP, a tam je to v bez problémů). A ještě jestli je možné přehrávat Divx z DVD-RW, to zas nejde u panasonicu.

    puntja (bez ověření)
    26 prosinec, 2007 - 11:12

    Ano, bez problémů jde.

    karel2005 (bez ověření)
    7 prosinec, 2007 - 22:12

    autor článku píše že do USB je možné připojit klávesnici pro zadávání textů. V manuálu jsem nic takového nenašel. Zkoušel to někdo?

    karel2005 (bez ověření)
    23 únor, 2008 - 12:44

    Tak jsem zkusil připojit normální PC klávesnici k USB na předním panelu a je TO FAKT BOMBA!!! Nejenže se tím dá krásně pohodlně psát názvy souborů, ale i všechny pohyby v menu lze dělat šipkama... a spousty dalšího v podstatě je možné rekordér ovládat klávesnicí (viz. např stiskem F1 - System menu, F2 - TITLE MENU, F3 přepíná HDD/DVD..... Fakt super vychytávka od soňáků. Mám na disku přes 90 pořadů (samý pohádky a večerníčky pro kluka) a to všechno pojmenovávat (nebo přejmenovávat) přes dálkovej ovladač je pěknej vopruz. Takhle jsem tam píchnul klávesku a napsání názvu je otázka pár vteřin. Je to jasný koupím si nějakou malou (nejlépe čistě anglickou) klávesku jen k tomuhle rekordéru a nechám si ji poruce. NEBO.... co tam takhle píchnou bezdrátovou klávesku??? to by mohlo jít taky ne? to by bylo pohodlíčko...

    Karel2005 (bez ověření)
    30 červenec, 2008 - 18:08

    Tak jsem tam zkusil připojit kvalitní bezdrátovku na 2,4GHz a bohužel to nejede... asi to není tak jednduchý jak se zdálo...

    Tom (bez ověření)
    2 leden, 2008 - 22:25

    Klávesnicí přes USB jdou texty zadávat daleko lépe, než ovladačem. Dialogové okno je jiné, něž normálně, chybí mapa znaků, rekordér zkrátka pozná, že se používá klávesnice. Jdou mazat znaky Deletem atd. Klávesnice funguje jako anglická QWERTY. Funguje i pohyb pomocí šipek v meníčkách, enter jako potvrzení, escape místo exitu, je to docela vychytávka, jelikož to zadávání názvů dálkou je čirý utrpení...

    Karel2005 (bez ověření)
    30 červenec, 2008 - 18:10

    číslama z numerické částio nebo i z hlavní části jdou přepínat pořady

    Mamlas (bez ověření)
    14 březen, 2008 - 14:08

    Klávesou Del jdou i mazat pořady v seznamu nahrávek.

    Tomáš (bez ověření)
    6 prosinec, 2007 - 23:51

    zdravím

    chtěl bych se zeptat na zvukovou kvalitu přehrávání MP3 z HDD. V diskusi na Živě jsem četl, že MP3 uložené na HDD hrají hrozně nekvalitně, zatímco např. audio CD hraje v pořádku.

    Můžete to prosím někdo potvrdit, nebo vyvrátit?

    Taktéž prý neumí zobrazit fotografie, které byly upraveny v jakémkoliv bitmapovém editoru....
    Díky moc za odpověd

    heinz (bez ověření)
    7 prosinec, 2007 - 16:45

    mp3 jak tam pošleš,tak hrají,živím se hudbou tak že sluch nějakej mám,nicméně pokud možno raději poslouchám cd,co se týká upravených fotek,první kusy tento problém měly,sony zapracovalo na firmweru a na sonky co jsou nyní v prodeji už tyto obrázky dostaneš

    Tomáš (bez ověření)
    7 prosinec, 2007 - 18:53

    Díky, to jsou pozitivní zprávy... Tak si ho asi koupím, v současnosti asi není lepší volba.
    Jo nevíš náhodou jak se upgradujou firmwary u už koupenejch kusů?
    Někde jsem něco slyšel o tom, že to vysílaj v DVBT....
    To je docela divoký. Navíc jedu pořád na analog.

    Cardasek (bez ověření)
    6 prosinec, 2007 - 20:59

    Dobrý den,
    přemýšlím o jeho koupi a mám jednu pro mne důležitou otázku. Přijímám signál pomocí DIGI TV + analog. Pokud zapojím analogovou anténu k digitálnímu tuneru a DIGI TV (s jedním tunerem) na analog půjde nahrávat a při tom sledovat jiný kanál? Budu moci sledovat DIGI TV a zároveň nahrávat jiný kanál ?
    Děkuji za odpověď

    ONDRa (bez ověření)
    7 prosinec, 2007 - 15:30

    Mas smolu,pretože to ma DVB-T tuner tzn. na terestrialny signal(pozemne) šireny.Muselo by to mat DVB-S(satelitni)toje tvoj pripad na DIGI tV alebo DVB-C (kabelovy) pre kabelovku.To bohužial mnoho ludi nevie ,že pre digitalne kabelovky a satelity je im to na nič. Mnoho sa o tejto problematike nepise.Čiste z obchodnych dovodov.

    Cardasek (bez ověření)
    9 prosinec, 2007 - 10:58

    OK, díky. Takže jedině DIGI TV zapojit přes scart rovnou do televize. Do rekordéru vést pouze analogovou anténu a poté přes HDMI do televize ... takhle by to snad mělo fungovat ...

    heinz (bez ověření)
    7 prosinec, 2007 - 16:51

    že to má dvb-t píšou v manuálu,a každý rozumný zájemce o koupi si ho stáhne a přečte

    Moski (bez ověření)
    6 prosinec, 2007 - 13:26

    Jak je to s těmi tunery u tohoto rekordéru. Lze rekordér zapojit tak, že anténu ze střechy přivedu do analog IN, dále propojím analog OUT do digital IN a nakonec digital OUT do TV a naladí v takovém případě rekordér jak analogové tak digitálni programy? Tzn. že vše pak bude fungovat stejně jako např. u "konkurenta" Panasonica?

    heinz (bez ověření)
    6 prosinec, 2007 - 18:08

    jo,přesně tak to má chodit,nemám vyzkoušeno nebot nemám dig příjem,jedu přes sat.

    6 prosinec, 2007 - 15:10

    ano, přesně jak to popisujete to funguje

    oh (bez ověření)
    19 prosinec, 2007 - 22:03

    Jenže v anglickém návodu (český nemám k dispozici) je uvedeno, že se to má propojit maličko jinak: střecha -> digitál in, digitál out -> analog in, analogout -> TV. Mám přístroj fyzicky doma, ale jsem z něj nějak unavený:
    1) na DVB chytám CT24, ale ne Primu, na analogu chytám Primu, ale ne CT24. Jak si tedy mohu pustit Primu a pak přepnout na CT24 jinak, než že znovu naladím druhý tuner?
    2) Co je to "Aplikace MHP" jako jedna z položek mezi naladěnými stanicemi na DVB-T?
    3) Jinak Analog mi naladil stanice "Francouzsky" - samý duch a všechny jsem je musel ručně nastavit na !Kanálový systém" Západní Evropa a stejně tak zvukový systém na D/K, primární titulky jsou nastaveny na Holandštinu a sekundární na Francouzštinu.
    4) verze HW je 435, verze SW je 125;
    5) Mám TV Sony a po připojení přes SCART mi to při pokusu načíst nastavení z TV hlásí, že Nelze navázat komunikaci
    6) Nejraději bych to vyhodil z baráku, ale budou svátky :-(
    Dík za každou dobrou radu nebo info.

    oh (bez ověření)
    19 prosinec, 2007 - 23:56

    Tak jsem zase maličko chytřejší:
    1) po zapojení jenom do analogového tuneru mi to hlásí "žádný signál"
    2) po zapojení ne dle dokumentace to naladilo vše, ale viz popis výše
    3) přepínání mezi analog a digital je tlačítko Input
    4) Pro opuštění submenu slouží tlačítko Exit (může to vypadat jako blbost, ale na obrazovce svítí většinou jen tyto 2 volby ("Enter"-potvrzení, "System menu" - konec, což je skutečně konec celého Menu).
    5) Při pokusu o ruční aktualizaci SW to z 0 na 50% skočí najednou po téměř minutě čekání, pak to napíše jakési varování "Nalezen nový SW" a samo to skočí zpět, aniž by to cokoliv udělalo.
    6) Na digitálním tuneru tlačítko ovladače "Enter" vyvolá seznam stanic, na analogovém nedělá nic. Možná to dělaly 2 party programátorů, ale hodně mi to připomíná SW (firmware) od společnosti Nokia, to je také vždy lahůdka, co má logiku - co telefon, to originál, na nějaké standardní funkce raději zapomeňte.

    Tak se jdu ještě chvilku trápit. Snad to přežiju ve zdraví :-)

    oh (bez ověření)
    22 prosinec, 2007 - 13:40

    Tak jsem zase o něco dál:
    1) Většinu výše zmíněných problémů způsobuje digitální vysílání, které u nás vlastně není, většinou chytám signál: 30% síla, 50 - 80% kvalita, ale kolísá to i mimo tyto hranice, takže pokud je síla signálu 0, těžko něco naladíte :-)
    2) Můj dojem je, že analogový tuner byl doplňen o digitální, kterému bylo "podřízeno" ovládání (přesněji přizpůsoben ovladač). Není třeba to chápat jako negativum, ale spíš jako fakt. Nýní funguje převážně analogové vysílání, až se přejde na digitální, plně využijete výhody ovladače a na analog ani nevzdechnete. Období, kdy fungují obě vysílání se dá přežít, jde jenom o zvyk.
    3) Zajímalo by mě, za jakých podmínek bude možné po záruce vyměnit disk za větší. V řadě WDxxxxAAJS, která je použita se vyrábí různé velikosti (160, 250, 500, ale i 750GB).
    V menu není nic o formátování disku, takže jenom tam vrazit nový disk asi neprojde, ale třeba se pletu.
    4) Hlášení o nemožnosti navázat komunikaci je způsobeno "starou" televizi.
    5) Přes vánoce snad vyzkouším nahrávání a také vypalování na DVD.
    6) Vzhledem ke kvalitě DVB vysílání jsem dnes zkusil naplánovat přes Guide+ a potom opravit zdroj v plánování z D (digitálního) na A (analogový), aniž bych musel psát časy. Škoda jen, že to na analog nemá ShowView, ale takhle to lze trošku obejít.
    Jdu něco dělat, takže zatím vše.

    Moski (bez ověření)
    6 prosinec, 2007 - 12:50

    Nemáte někdo odkaz ke stažení českého manuálu v PDF k tomuto rekordéru? Na stránkách SONY jsem našel pouze nefunkční odkaz (http://www.sony.cz/pdf/GeneratePdf.action?product=RDR-HXD870&site=odw_cs_CZ).
    Děkuji

    Black (bez ověření)
    21 prosinec, 2007 - 11:49

    Cesky manual najdes na strankach zstudia viz http://www.sony.cz/view/ShowArticle.action?articlesection=1&article=1091...

    © 2007-2014 všechna práva vyhrazena | tiráž & kontakty | inzerce TOPlist | RSS | ISSN 1802-9000