Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Zázrak druhý: Office 365 budou zdarma i pro Windows, blíží se Office 2016

27. 03. 2015

27. 03. 2015

Microsoft opět rozdává – tentokrát umožní užívání Office zdarma i uživatelům Windows a to opět pro zařízení s displejem menším než 10,1 palců včetně. Pro Android a iOS již takovou licenční politiku nabízí.

Jde o vcelku logický krok po té, co již dříve byly vypuštěny kancelářské balíky pro Android a iOS, které také nabízejí základní funkce editace dokumentů zdarma, tzn. nikoliv pouze čtení dokumentů.

TIP: Zázraky se dějí, Windows budou zdarma

Dle slov Kirka Koenigsbauerera, Corporate Vice Presidenta pro divizi Microsoft Office, resp. řádků na blogu, budou v současnosti užívat velikost displeje pro rozlišováním mezi profesionálním a osobním užitím. Dle průzkumu tvoří hranici, definující opravdové mobilní zařízení, právě úhlopříčka 10,1 palců a méně. Tyto tablety či konvertibilní notebooky jsou dle předpokladů užívány hlavně na cestách bez myši, pouze pomocí dotykové obrazovky. A pravděpodobně nepůjde o profesionální tablet, určený pro design a prezentace. Právě na těchto zařízeních mají být Office se zákadní funkcionalitou zdarma.

Cíl je při tom jasný a Microsoft ani nemlží, nejde o velkorysost, nýbrž o snahu oslovit „mobilní uživatele“ s jejich telefony a naskočit do rozjetého vlaku. Správnost úvahy při tom potvrzuje 80 milionů stažení Office pro Android a iOS za méně než rok.

Ukázká z testovací verze Office 2016.

Také již považujme za oficiálně potvrzené, že nový desktopový kancelářský balík ponese jméno Office 2016 s objeví se v druhé půli roku 2015. Již existují testovací verze, musíte však mít předplatné Office 365 Business Premium nebo Enterprise E3.

Zdroje: The Verge, Office Blogs

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Jako má Renault svoji Dacii, podobně má Lamax značku BML (sdílí stejného majitele) - tedy produkt, který vždy bude o něco levnější za cenu kompromisů. U akčních kamer to dříve fungovalo, i když BML již dlouho nevyrukovalo s ničím novým. Proč by tomu mělo být jinak u reproduktorů? Říkám si. Rovnou kupuji nový reproduktor BML S6, nechce se mi totiž čekat. A lidi na srovnávači cen jej chválí...

Každý, kdo vlastní chytrý i hloupý mobil, jistě někdy řešil problém s nabíječkou, resp. absencí energie pro dobití telefonu, když jste třeba v přírodě či nemůžete dlouze setrvávat u zásuvky. Pro takové případy „bůh“ vymyslel powerbanky jako A-Data A10050.

Na jaře jsem si vyzkoušel první sluchátka od firmy Lamax, jednalo se konkrétně o model Elite E-1. A byl jsem velmi mile překvapen. Na podzim jsem dostal k dispozici sluchátka Blaze B-1, která se v portfoliu firmy Lamax nachází ve spektru levnějších modelů (cena 1 190 Kč). Otázka tedy je, zda milé překvapení z Elite E-1 přetrvalo.
Z telefonu myPhone Hammer Iron 3 jsme příliš nadšení nebyli pro jeho hardwarovou nedostatečnost a absenci 4G. Výrobce však vyrukoval s modelem LTE, který vypadá stejně, uvnitř jde však o úplně jiný stroj. Přirovnali bychom jej ke Golfu GTI, ten je stále “lidovým” Golfem. Proti základnímu modelu s výkonem kolem 100 koní jde však o zcela jiný stroj, krotící stádo 230 plnokrevníků.
Poměrně dlouhou dobu jsem neměl možnost vzít do rukou telefon z jiné země původu, než asijské. Až nyní jsem dostal možnost podívat se na smartphone od polského výrobce myPhone. Ten zatím zcela neprorazil (alespoň na tuzemském trhu), nicméně vyrazil do boje s nejlevnějším smartphonem na trhu – myPhone 6 FUN Lite. Telefon se dá pořídit za doporučených 1 490 Kč, nebo levněji. Otázka zní, co za oněch 15 stovek dostaneme?

Nepřehlédněte

Nejsem fandou „špuntových“ sluchátek, raději mám na hlavě něco jako Otík z filmu Vesničko má středisková a podobně jako on bez drátů, HIVE 2 joy mi plně vyhovují. Přesto chápu, že vy můžete mít preference zcela jiné. Na velikosti jednoduše záleží. Pins jsou pravým opakem, subtilní True Wireless řešení zdaleka nesází pouze na velikost, tedy malost…

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek