Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Nvidia GeForce GTX 1050 – nová síla pro HTPC?

20. 10. 2016

20. 10. 2016

Společnost Nvidia představila nejnovější model svých GeForce s jádrem „Pascal“, tedy mainstreamovou GTX 1050 / 1050 Ti s příkonem 75 W. To nezní tak špatně, možná by mohla pohánět grafiku v domácím HTPC, co myslíte?

Pokud jde o parametry, jsou dobře popsány na obrázku i na českém webu Nvidia, proto nebudeme přepisovat zbytečně text. Pouze si všimněme, že výrobce slibuje vyšší výkon o polovinu cca proti GTX 750 Ti (novinku tak srovnává s o několik generací starším modelem). Zase novější GTX 950 vyžadovala celých 90 W, což znamenalo přídavné napájení. Z tohoto podledu je opravdu GTX 1050 krokem kupředu.

Pro virtální realittu to ale nebude. Ceny mají startovat na 109 USD (asi 2 680 Kč), resp. 139 USD (asi 3 420 Kč) za silnější model – od 25. října.

Zdroje: Nvidia, TechPowerUp

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Niceboy nás zahrnul novinkami na léto, které jistě byly možnými kandidáty na dárky za vysvědčení. Do této doby byla řada RAZE hlavně odolnými reproduktory bez dalšího pozlátka (levný RAZE mini nepočítejme) v podobě rádia apod. Právě ego to mění a přináší věci, které z něj činí plnohodnotný přehrávač hudby.
I v dnešní době je hodně lidí, kteří telefonování za volantem řeší po staru – buď nevolají, nebo zvednou telefon k uchu, bezpečnost nebezpečnost, pokuta ne pokuta. Já jsem nějakou dobu toto řešil telefonem v držáku a hlasitým odposlechem. Levné, ale nepohodlné. Do doby, než na mě vykoukl testovaný produkt od BML doslova za pár korun…

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek