Úterý , 07. 05. 2024

Stanislav

GeForce GTX 950 SC s nízkou spotřebou a vyššími takty

06. 04. 2016

06. 04. 2016

Společnost EVGA uvedla nové grafické karty Nvidia GeForce GTX 950 SC se sníženou spotřebou a bez nutnosti mít 6pinové přídavné napájení (u některých modelů), což znamená nižší než referenční příkon 90 W. Půjde ideální upgrade pro domácí HTPC počítače?

TIP: Novinky na poli HTPC grafik od ATI i Nvidia

Oproti generaci GeForce GTX 650 nabídne nová generace asi 3krát vyšší výkon při 1080p rozlišení.

Základem je GPU z generace „Maxwell“ se 768 CUDA jádry a 2 GB grafické paměti GDDDR5. Jejich frekvence si můžete prohlédnout níže na obrázku včetně srovnání se staršími modely bez přídomku SC.

Zdroj: EVGA

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Testovaný reproduktor míří do vašich domovů spíše než na cesty, venkovní párty či grilovačky, které Češi milují. Výrobce to naznačuje názvem, který nás nenechá na pochybách, že nejde o klasický přenosný reproduktor, který budete denně s sebou nosit na hřiště, byť mobility se zcela vzdát nechce. Výkon 20 W již zavdává na kvalitní zážitek z (mobilní) domácí hudby.
Jednou za čas mě přepadne touha hledat nejlepší příslušenství pro notebooky. Reproduktorů jsme již měli v redakci mraky, podobné množství akčních kamer či powerbank. Delší dobu mě mysl nutila uvažovat nad chladicími podložkami. Yenkee se neosvědčila zcela, podobně Trust GXT 220 (bez recenze), takže se vtírala myšlenka zkusit osvědčenou firmu, která má s chlazením bohaté zkušenosti, Cooler Master.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek