Pátek , 26. 04. 2024

Oto

GeForce GTX 950 SC s nízkou spotřebou a vyššími takty

06. 04. 2016

06. 04. 2016

Společnost EVGA uvedla nové grafické karty Nvidia GeForce GTX 950 SC se sníženou spotřebou a bez nutnosti mít 6pinové přídavné napájení (u některých modelů), což znamená nižší než referenční příkon 90 W. Půjde ideální upgrade pro domácí HTPC počítače?

TIP: Novinky na poli HTPC grafik od ATI i Nvidia

Oproti generaci GeForce GTX 650 nabídne nová generace asi 3krát vyšší výkon při 1080p rozlišení.

Základem je GPU z generace „Maxwell“ se 768 CUDA jádry a 2 GB grafické paměti GDDDR5. Jejich frekvence si můžete prohlédnout níže na obrázku včetně srovnání se staršími modely bez přídomku SC.

Zdroj: EVGA

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Pro mnoho lidí neexistuje nic horšího, než když musí trávit nekonečné chvíle čekáním až skončí reklamy na YouTube. Když se poprvé objevila možnost předplatného bez reklam, pro řadu lidí to byla spása. Je ale neuvěřitelné, kolik lidé je ochotných platit za to, aby se nemuseli s reklamami trápit. YouTube dosáhl tento měsíc důležitého milníku pro své úrovně placené hudby a videa, když celosvětově překonal hranici 100 milionů odběratelů.
Opět se dostáváme k novince z dílen Umaxu (řečeno s nadhledem). Prostě tu máme nový cloudbook, který se pyšní 13,3palovým IPS displejem s plným HD rozlišením. V době masové propagace 4K u čehokoliv působí vlastně velmi adekvátně. Je na čase posunout rozlišení u levných notebooků kupředu, což VisionBook 13Wa dělá. Na takto levný stroj to není málo, dokáže vás motivovat ke koupi?
O bitcoinu a dalších kryptoměnách se dnes mluví skoro všude. Pořád ještě není pozdě se o tuto oblast začít zajímat. Vysvětlíme si, co to kryptoměny jsou a poradíme, jak si koupit bitcoin, litecoin nebo třeba ethereum. A zkusit s námi můžete i vlastní těžbu na svém počítači.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek