Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

GoClever Insignia 2 1010 WIN – faceliftem následuje konkurenci

27. 12. 2015

27. 12. 2015

Konvertibilní notebook GoClever Insignia 1010 WIN netřeba dlouze představovat, měli jsme jej v dlouhodobém testu, kde se osvědčil. Dokázal výrobce ve druhé generaci „vychytat“ jeho nedostatky? Ano.

Z papírových specifikací se zdá že ano. Navýšena byla kapacita RAM na 2 GB, stejně tak eMMC úložiště nabylo na velikosti na 32 GB. To je dobré, zbytek parametrů se shoduje s konkurencí, jakou je třeba UMAX 10Wi Plus – procesor dodal Intel ve verzi Atom Z3735F s max. frekvencí 1,83 GHz a 4 jádry, Wi-Fi i Bluetooth apod.

Nabídne sice dva plnohodnotné USB 2.0 porty, ale jeden přímo na těle tabletu a nabíjení prostřednictvím mikroUSB portu. Tím se poněkud vymyká, v našich očích jej to staví do velmi atraktivního světla. Konečně to někdo pochopil a vyrobil (kromě mnohem dražšího HP Pavilionu x2).

Na českém trhu se dá koupit za cenu těsně nad 5 000 Kč, což z něj dělá zajímavou alternativu k ostatním tabletům s klávesnicí a Windows 10.

Zdroj: GoClever

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Plánování společenských událostí, veletrhů nebo prodejních akcí může být náročný úkol. Každý organizátor hledá ten správný prvek, který udělá z události nezapomenutelný zážitek. Přenosné party stany, známé také jako reklamní nebo prodejní stánky, jsou tímto prvkem, který přidává do každé akce nádech jedinečnosti a pohodlí.
Vláda v roce 2020 schválila zavedení DPH na malé zásilky ze zemí mimo Evropskou unii. Dosud byly balíčky v hodnotě do 22 eur od daně osvobozeny. Novela zákona tak zavádí do české legislativy předpis EU, který tuto výhodu od roku 2021 ukončuje. Stát si od opatření slibuje větší výběr daní a spravedlivější tržní prostředí. Odborníci očekávají zdražení zboží a snahy o obcházení nových pravidel.
Jednou za čas mě přepadne touha hledat nejlepší příslušenství pro notebooky. Reproduktorů jsme již měli v redakci mraky, podobné množství akčních kamer či powerbank. Delší dobu mě mysl nutila uvažovat nad chladicími podložkami. Yenkee se neosvědčila zcela, podobně Trust GXT 220 (bez recenze), takže se vtírala myšlenka zkusit osvědčenou firmu, která má s chlazením bohaté zkušenosti, Cooler Master.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek