Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Windows 10 budou první rok zdarma

22. 01. 2015

22. 01. 2015

Dnes proběhlo oficiální představení podstatných novinek ve Windows 10. Pro nás nejzajímavější zprávou je ta z nadpisu.

TIP: Zázraky se dějí, Windows budou zdarma

Nebudou samozřejmě zdarma pro všechny coby freeware, ale pro hodně lidí, kteří mají Windows 7 či 8 / 8.1. Budou totiž dostupné první rok po vydání jako upgrade zdarma, což chápeme jako snahu přimět uživatele jak úspěšných „Sedmiček“, tak více kritizovaných „Osmiček“ k přechodu na novou jednotnou platformu. Microsoft neopomene ani Windows Phone 8 a 8,1 telefony.

TIP: Windows 10 bodují

Tzn. rozumím tomu tak, že nikoliv rok po té, co si upgrade nainstalujete bude zdarma, ale první rok dostupnosti nových Windows 10 je půjde instalovat zdarma na konkrétní počítač. Šéf Windows Terry Myerson dnes řekl, že jakmile bude zařízení upgradováno na Windows 10, budou jej držet rozšířené po celý jeho podporovaný životní cyklus.

Zdroj: Neowin

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

AV receiver je mimořádně užitečné zařízení, jehož význam rozhodně neklesá. Naopak je až s podivem, kolik audio-video-počítačových nadšenců by jej využilo, ale přesto jej ještě nemají. Přitom takovéto zařízení vám může sloužit 10 až 20 let. Zjistěte s námi, k čemu vám bude dobrý a jakým byste si mohli třeba udělat radost.

Nabízí parametry spíše průměrné jako plné HD při 60 FPS, nechybí Wi-Fi či dálkové ovládání, vlastnosti dnes již nižší střední třídy akčních kamer. Sem i cenou bez koruny 2 000 Kč zapadá. Neztratí se v konkurenci? Niceboy Vega je hodně levná, Vega 5 Pop má dotykový displej, ale proč recenzujeme kameru, která není úplnou novinkou a ničím nevyčnívá? Proč ne.
Druhá, resp. třetí, herní sluchátka od polské značky Genesis, udělají pod stromečkem radost. Už jenom ta velikost krabice… Dítě pak místo bot vybalí sluchátka a to jej jistě potěší. Znalci komedie Pelíšky si jistě vzpomenou na obdobnou scénu. Nicméně nic zde není samoúčelné, krabice skrývá haldu příslušenství a Neon 750 působí opravdu monstrózním dojmem.
Telefony značky myPhone nejsou pro naše čtenáře novinkou, volili jsme levnější modely, které se neobešly bez kompromisů. Hammer Blade 2 Pro se nezdráháme naopak označit za vlajkovou loď tohoto polského výrobce. Do odolného těla vměstnal i výkonný hardware jako 8jádrový procesor, 6 GB RAM či 128GB úložiště s 16Mpix fotoaparátem. Podařilo se?
Google přináší generativní umělou inteligenci a to přímo do své aplikace Mapy Google. Nově pomohou uživatelům najít zajímavá místa pomocí velkých jazykových modelů (LLM). Tato funkce bude odpovídat na dotazy týkající se doporučení restaurací nebo nákupů, například pomocí svého LLM „analyzuje podrobné informace Map o více než 250 milionech míst a důvěryhodné statistiky od naší komunity více než 300 milionů přispěvatelů, abyste mohli rychle zjistit, kam jít.
Po odolném reproduktoru, který jsem pořádně potrápil, si dnes představíme další kousek, který sice autem přejíždět nehodláme, ale pod vodu se koukne – nabízí krytí IPx7. Zaujmout chce jinými zbraněmi – kvalitním prostorovým zvukem, dobrými basy, výkonem 12 W a výdrží akumulátoru přes 7 hodin.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek