Recenze

  • Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    květen 19, 2017
    0× Komentováno
    Autor: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.net

    Na trhu s příslušenstvím pro videokamery a fotoaparáty Sony, se objevil kabelový ovladač od čínské firmy JJC, která má ve svém portfoliu velké množství příslušenství v oboru pořizování záběrů, ať již statických či pohyblivých.

    Petr Máčal
    Kategorie: Recenze, Repro, sluchátka
    Dub 15, 2017
    1× Komentováno
    lamax sluchátka

    Firma Lamax je nám sympatická tím, že je původem česká, sídlící v Praze. Své produkty navrhuje a vymýšlí u nás v Česku, výroba probíhá (ostatně jako u spousty dalších výrobců) v Asii. A protože fandíme těm, kteří dokáží se ctí konkurovat velkým a zavedeným značkám, pojďme se dnes podívat na další kus z dílen Lamaxu, tentokrát na bezdrátová sluchátka Elite E-1 a zkusme se zaposlouchat do „beatů“.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Bře 28, 2017
    11× Komentováno

    Již před čtvrt rokem jsme se poprvé zmínili o tomto stroji, který na papíře působil jako příjemné oživení scény ultralevných cloudbooků, říkejme jim klidně dále notebooky. Čekání se však i kvůli oslavám čínského nového roku protáhlo. Na rozdíl od aktérů známého dramatu jsme se dočkali. Vyplatila se zákazníkům trpělivost?

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Bře 21, 2017
    0× Komentováno

    Kdo hledá úložný prostor s větším objemem, než mají běžné flash disky, netouží jej mít připnutý na klíčích a přesto kompaktní, aby se vešel pohodlně do kapsy (nemluvě o kapacitě versus cena), pro toho může být tento „portable“ externí disk to pravé. Může mít i ještě s větší kapacitou, ale to už musí počítat s vyšší cenou a silnější krabičkou, než u tohoto 1 TB obsahem velkého 2,5palcového disku.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, HTPC, Přenosná zařízení
    Bře 07, 2017
    0× Komentováno

    Vzpomínáte na večerníček o včelích medvídcích, kde byl brouk kvapník, který stále chvátal a neměl chvíli čas? Pokud patříte k obdobné sortě pracantů, může vám pomoci SSD přenosný disk Adata, je opravdu rychlý. Podobně jako onen brouček vás moc nezdrží a přežije i pád (například do louže).

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Elektro
    Úno 28, 2017
    0× Komentováno

    Jedním z velmi úspěšných článků na našem webu je recenze LED žárovek pro běžná svítidla s klasickou objímkou E27. Od té doby jsme se tomuto tématu nevěnovali, proto dnes přinášíme recenzi bílé stolní lampičky Lamax Tech, která zaujme nejen cenou slibující exkluzivní výrobek. Co my na to?

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Úno 07, 2017
    0× Komentováno

    Pokud vás zaujala minulá recenze akční kamery, možná vás potěší ta dnešní. Lamax Action X7 Mira se řadí schopnostmi k levnému mainstreamu těchto zařízení s cenou, která při opravdu bohaté výbavě nestaví vlasy na hlavě. Jaké má schopnosti?

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze,
    Led 30, 2017
    0× Komentováno

    Routerů naleznete na trhu celou řadu (od levných po drahé). Archer C1200 patří k těm dražším, cenu však ospravedlňují jeho schopnosti, které jej řadí do třídy high-endu. Kromě běžných věcí umí vytvořit síťový disk z USB nebo síťovou tiskárnu ze zcela obyčejné a oddělit několik sítí – rychlou 300 Mbit/s a rychlejší 800 Mbit/s. Zde hledejme základ názvu AC1200 – v teoretické přenosové rychlosti 1200 Mbit/s.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, HTPC
    Led 19, 2017
    1× Komentováno
    test 2,5palcových 3TB disků

    Na trhu jsou k dostání velkokapacitní 2,5palcové pevné disky. Tato velikost bývá určena pro notebooky, ale u těchto modelů to neplatí. Mají totiž namísto 7 nebo 9,5 mm výšku plných 15 milimetrů. Takže kam s nimi? Do NASu, nebo do miniaturních desktopů či HTPC?

    Petr Máčal
    Kategorie: Recenze, HTPC, Přehrávače a rekordéry
    Pro 15, 2016
    0× Komentováno

    Před nějakým časem jsme měli v rukou MXQPiPO TV a Remix Mini, čili zařízení, která činí televizor „chytřejší“. Nyní jsem dostal k dispozici další mini PC - model Xtreamer mxV v České republice distribuovaný firmou Umax. Dle samotného vyjádření výrobce je jejich cílem vytvářet cenově dostupná zařízení pro pohodlné přehrávání multimédií. Ve svém portfoliu nabízí spoustu modelů, jen sám model mxV, který je předmětem této recenze, má hned další dvě verze – Plus a Pro.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Pro 02, 2016
    24× Komentováno

    Osobně jsem podlehl kouzlu malých 10 až 12palcových notebooků či hybridních tabletů s klávesnicí. Jsou však lidé, kterým na velikosti záleží, i když výkon moderních 4jádrových Atomů by jim zcela stačil i s 2 GB RAM. Pro ty nabízí Umax řešení v podobě ultra-levného 14palcového notebooku…

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Elektro
    Lis 15, 2016
    0× Komentováno

    Pokud však nepřichází, přestaň čekat dál... Nabízí se parafráze populární písničky, která by mohla pokračovat v duchu, že stačí střídavý, střídavý elektrický proud a do něj připojit TP-Link TL-WA855RE. Samozřejmě to chce také tu Wi-Fi, ale kdo by se zabýval takovými drobnostmi?

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Elektro, Přenosná zařízení
    Lis 12, 2016
    0× Komentováno

    Pár kousků odolného hardwaru jsme již testovali a vždy přežil, co měl (i neměl). Bude takový i pevný disk HD710 od Adata, který se honosí certifikacemi IP68 (odolnost proti prachu a vodě) či armádním standardem MIL-STD-810G 516.6 (odolnost proti pádu)?

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Elektro
    Říj 01, 2016
    0× Komentováno

    Každý, kdo vlastní chytrý i hloupý mobil, jistě někdy řešil problém s nabíječkou, resp. absencí energie pro dobití telefonu, když jste třeba v přírodě či nemůžete dlouze setrvávat u zásuvky. Pro takové případy „bůh“ vymyslel powerbanky jako A-Data A10050.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Zář 16, 2016
    0× Komentováno

    Akční kamery nejsou novinkou, stejně tak model 420 od německého výrobce Rollei již na českém trhu nahradil novější 425, který se však liší jen několika parametry. Pro většinu lidí jde spíše jen o hračku pro teenagery, bližší zkušenost však prokáže, že toho umí mnohem víc. Nabízí dost i dospělým.

    Stránky