Recenze

  • Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Zář 15, 2015
    0× Komentováno

    Asus Transformer T100TAF lze označit za etalon populárních konvertibilních notebooků, v reklamách i elektronických obchodech označovaných „2 v 1“. Pomalu se blíží inovované produkty s lepším hardwarem též u nejlevnějších modelů různých výrobců. Občas se poštěstí narazit na některý starší typ za výbornou cenu. Vyplatí se sáhnout po výběhovém modelu?

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Zář 06, 2015
    4× Komentováno

    Po rozhodnutí zakoupit novou videokameru jsem začal řešit otázku, jak účinně chránit objektiv proti parazitujícímu bočnímu světlu a také proti drobným částečkám prachu nebo kapkám vody ve vzduchu, často neřízeně poletujícími.

    Petr Máčal
    Kategorie: Recenze, HTPC
    Srp 11, 2015
    2× Komentováno

    Taiwanská firma ve své nabídce prezentuje zejména tablety, powerbanky a příslušenství k nim. Nicméně se PiPO rozhodlo zkusit vzít „vnitřnosti“ tabletu a udělat z nich ultramalý stolní počítač, tzv. NUC (Next Unit of Computing). To je právě model X7. Zajímalo nás, jak se tento pokus vydařil.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Črv 25, 2015
    6× Komentováno

    Jak jsme již avizovali v prvním článku, umožnila nám společnost GoClever dlouhodobé testování jejich hybridního notebooku Insignia 1010 WIN. Zajímá-li vás, jak se mi s tímto sympatickým drobkem žije uplynulých 6 měsíců, čtěte dále.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Elektro
    Črv 08, 2015
    0× Komentováno

    Dnešní test bude neobvyklý. V době, kdy pomalu nastupuje standard USB 3.1, jsme si na paškál vzali rovnou dva huby USB 3.0. Jeden patří do ranku luxusních periferií nejen cenou, druhý cílí na běžného uživatele. Jaký je mezi nimi rozdíl a vyplatí se do nich vůbec investovat, když vlastníte starší replikátor portů pro USB 2.0?

    Petr Máčal
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Čer 15, 2015
    0× Komentováno

    Dnes si představíme mobilní telefon firmy Leagoo. Jedná se relativně novou hongkongskou společnost (vznikla v dubnu 2014), zaměřenou přímo a jen (alespoň zatím) na chytré telefony pracující na platformě Android. V české distribuci nabízí modely Lead 1 až Lead 5. Má za cíl zákazníkovi nabízet kvalitně zpracovaná zařízení za přijatelné ceny. Podíváme se, jak se jí to daří.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Čer 07, 2015
    9× Komentováno

    Velmi elegantní kompaktní fotoaparát (v bílém provedení), který se bez problému vejde i do malé kapsy u košile a díky jeho hmotnosti tam díru určitě neudělá. S jeho možnostmi a kvalitou snímků i videa, je to ale právě naopak...

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Elektro
    květen 25, 2015
    0× Komentováno

    Kvalitní videokamera či fotoaparát je jedna věc, zároveň ale potřebujete dostatečně rychlou paměťovou kartu s adekvátní kapacitou. Tím spíše, chcete-li se věnovat záznamu Full HD a 4K videa. Jednu takovou vám dnes představíme.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    květen 08, 2015
    0× Komentováno

    Tentokrát jsme si pro test vybrali základní notebook HP 15, který však do vínku dostal výbavu vyšší třídy. Zajímavým jej činí kombinace úsporného procesoru s integrovaným grafickým jádrem pro běžné užívání a dedikované grafické karty Nvidia GeForce 820M pro dávku 3D výkonu na hry.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Dub 27, 2015
    3× Komentováno

    V první části recenze jsme si popsali fotoaparát – tělo, objektiv či vnitřní hardware. Dnes nás čeká popis režimů snímání a jeho schopností při pořizování videa a fotografií. Podělíme se s vámi o závěrečné resumé.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Dub 14, 2015
    0× Komentováno

    K otestování jsem dostal do rukou digitální fotoaparát s možností záznamu Full HD videa, na konci s označením M2 (Mark II). Toto označení napovídá, že jde o nástupce úspěšné Alphy 77 z roku 2011. Je osazen novými vylepšenými CMOS snímačem Exmor a Bionz X procesorem...

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení, HTPC
    Bře 30, 2015
    0× Komentováno

    Testovaná sestava již na přetřes přišla v dřívějším článku o novinkách od MSI. Již tehdy mě zaujala, dnes se s ní můžeme seznámit blíže, protože jde o vcelku unikátní řešení. Snaha skloubit mobilitu a výkon se neobešla zcela bez kompromisů. Bez nich by to asi ani nešlo, aby celek fungoval dle přání výrobce - tím je výkon.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Zesilovače a receivery
    Bře 11, 2015
    5× Komentováno

    Pioneeru se povedl neobvyklý kousek. A to takový, že přišel na trh s dobře hrajícím zesilovačem, který krásně vypadá a nechybí mu nic podstatného. Ba dokonce má mnohé, co bychom ve třídě levnějších hi-fi produktů nečekali.

    Petr Máčal
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Úno 28, 2015
    1× Komentováno

    Žijeme v době univerzálnosti - telefonu už dávno nestačí, aby uměl jen telefonovat (musí být „chytrý“), auta musí být rychlá i úsporná (obliba SUV roste). Notebooky se snaží zaujmout dotykovými displeji, aby se vyrovnaly tabletům. Tablety narostly a přišly s klávesnicí, aby se mohly rovnat notebookům. Takový je i GoClever Insignia 1010 WIN, který se řadí do kategorie kombinovaných zařízení s odnímatelným displejem, v reklamách označovaných jako „dva v jednom“. Snaží se skloubit kompaktnost a jednoduchost tabletu s praktičností notebooku pro práci. Podařilo se?

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Úno 20, 2015
    0× Komentováno

    Ve druhé části recenze bílého Canonu 100D se budeme věnovat hledáčku, displeji a možnostem pořizování fotografií a videí, což je nejdůležitější funkcí digitální zrcadlovky. Nakonec shrneme jeho klady i nedostatky, čímž usnadníme potencionálním zákazníkům povědomí o tomto sympatickém stroji.

    Stránky