Recenze

  • Igor Viduna
    Kategorie: Recenze,
    Led 23, 2014
    0× Komentováno
    Autor: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.net

    Nedávno jsme zveřejnili test antivirů, ve kterém figurovala bezplatná řešení  Avast!, AVG či MSE. Což mě přivedlo na myšlenku věnovat se méně známým programům, které jsou též zdarma. První dva fungují na principu cloudu, třetí je open source.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Led 16, 2014
    7× Komentováno

    V únoru mají dorazit na náš trh videokamery Handycam HDR-CX900E a FDR-AX100E – u Sony v komerčním sektoru nevídané koncepce.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Led 09, 2014
    6× Komentováno

    Pipo M8 HD nepatří mezi „ořezávátka“. Disponuje výkonem, výdrží, velkým displejem s vysokým rozlišením i dvěma fotoaparáty. Vyrovná se konkurentům jako iPad Mini či Google Nexus 7, které pořídíte za podobné peníze?

    Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, Elektro
    Pro 30, 2013
    110× Komentováno
    LED žárovky

    Aktualizováno: Klasická žárovka, úsporná zářivka, nebo LED žárovka? Právě těm posledním patří současnost. Jenže jakou LED žárovku vybrat? Podíváme se na výkon, barvu, spotřebu, životnost a porovnáme je s ostatními zdroji světla. A přidáme recenzi několika vybraných LED žárovek.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Pro 19, 2013
    0× Komentováno

    Začíná to vypadat, že notebooky jsou na ústupu. Tablety je válcuji, a tak musí výrobci jít s dobou a nabízet dotykové displeje i u notebooků. Jaké výhody to přináší?

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Pro 13, 2013
    0× Komentováno

    Po dvojici Sony kompaktů TX30 a WX300 se nám na stůl dostal novější, vylepšený digitální fotoaparát CyberShot řady H, DSC-HX50 s 20,4megapixelovým CMOS snímačem.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze,
    Pro 10, 2013
    0× Komentováno

    V rámci soutěže jsme připravili i test bezpečnostního balíku. Ten oproti bezplatné verzi nabízí zajímavá vylepšení a funkce.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry, Televizory - projektory, Zesilovače a receivery
    Zář 20, 2013
    1× Komentováno

    Následující srovnávací recenze představí tři zástupce univerzálních dálkových ovladačů, které dokážou ovládat několik přístrojů, dokážou se naučit příkazy z původního ovladače a cenově se pohybují okolo 500 korun. Vyberete si?

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Zář 07, 2013
    18× Komentováno
    Canon Legria HF G30

    Této novince vývojáři Canon určitě věnovali hodně pozornosti a výsledek je nasnadě. Všichni co si chtějí pořídit kameru téměř s profesionální výbavou za cenu kamery komerční třídy, by teď měli zpozornět a věnovat pozornost tomuto povídání o ní. Nepostrádá vlastně nic, po čem pokročilý amatér touží. Rozsah ručního nastavení je téměř vyčerpávající, kvalita obrazu s těmito nastaveními vytvořená je dovedena k dokonalosti. Nic tedy nebrání zhotovit s ní dokonalé video na úrovní profesionální techniky.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Črv 14, 2013
    0× Komentováno

    Dnes se podíváme na dva vyspělé kompaktní fotoaparáty Sony Cyber-Shot, které dokážou natočit i velmi dobré Full HD prokládané video 50i. Oba přístroje jsou elegantní a jejich rozměry natolik střídmé, že nikomu nebudou ani po kapsách překážet. TX30 je vodotěsný a má logický téměř bezvýhradné dotykové ovládání, WX300 má zase objektiv s větším optickým přiblížením a jeho nastavování se děje pomocí mechanických ovladačů. 

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Čer 01, 2013
    0× Komentováno

    Novinka na trhu, která svou kvalitou neurazí žádného středně náročného zákazníka. Jejími devizami je především obraz a zvuk a o to jde při pořizování videokamery především. Nejen milovník a obdivovatel kamer Sony neudělá chybu, když na ní zaměří svoji pozornost. Mnohé určitě nadchne, jiné alespoň potěší. 

    Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    květen 23, 2013
    12× Komentováno
    Logitech Squeezebox Radio receiver

    Očekáváte, že rádio do kuchyně nebo radiobudík bude chytřejší, než vy? Pak máte jedinou možnost. Pořídit si Radio receiver od Logitechu. Tato firma již dříve dokázala, že její ekosystém hudebních přehrávačů do domácností patří k vrcholu v nabídce. A Radio není výjimkou. Navíc při malých rozměrech poskytuje vynikající zvuk.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    květen 08, 2013
    14× Komentováno
    Recenze kamery Sony HDR-GW55VE

    Tato malá Full HD videokamera konstruovaná pro držení na výšku je vodotěsná do pěti metrů. Je tedy i prachu odolná a do určité míry i nárazuvzdorná. Její ovládání je intuitivní a nastavení na dotykovém displeji je dílem okamžiku. Má velkou výhodu, že je spolehlivá i v plně automatickém nastavení a díky tomu je velmi pohotová. 

    Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, Repro, sluchátka
    květen 03, 2013
    1× Komentováno
    Sennheiser PX100 II versus V-Jays
    Postavili jsme proti sobě lehká, otevřená, na uších ležící sluchátka vhodná na doma i na použití venku. Konkrétně druhou generaci legendárních Sennheiser – PX100 II a zajímavý produkt švédského výrobce V-Jays. Již nyní prozraďme, že tak dramatický duel jsme tu dlouho neměli. Rozdíly jsou propastné. A to na obou stranách…
    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Dub 14, 2013
    49× Komentováno
    Recenze Panasonic HC-X920

    Výborný obraz i fotografie, skvěle do ruky padnoucí tělo a bohaté a intuitivní možnosti propracovaného ručního nastavení dokáží tento přístroj vynést určitě na vrchol zájmu o tuto videokameru. Již nyní můžeme prozradit, že jde o jednu z nejlepších cenově dostupných kamer pro náročné amatéry. 

    Stránky

  • Poradna

  • Komerční odkazy

  • Anketa

    Jak přijímáte televizní vysílání?
  • Inzerce

  • Užitečné články k přečtení

    AV receiver

    AV receiver je mimořádně užitečné zařízení, jehož význam rozhodně neklesá. Naopak je až s podivem, kolik audio-video-počítačových nadšenců by jej využilo, ale přesto jej ještě nemají. Přitom takovéto zařízení vám může sloužit 10 až 20 let. Zjistěte s námi, k čemu vám bude dobrý a jakým byste si mohli třeba udělat radost.

    satelitní příjem

    Satelitní příjem je velkou konkurencí pozemního vysílání. Má své nevýhody, ale jeho výhody převažují. Zjistěte vše o tomto způsobu příjmu televizního vysílání. Vysvětlíme si jak technologii, kterou jsou vybaveny satelitní přijímače, tak i možnosti naladění, nastavení paraboly, propojení a výběr vhodných prvků a poskytovatele vysílání.