Recenze

  • Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Zář 22, 2008
    21× Komentováno

    Počet aktivních SIM karet v ČR už překročil počet obyvatel a tak hodně z nás tahá po kapsách dva a více mobilních telefonů. Většinou osobní a firemní. Výrobci MT by byli hloupí, kdyby toho nevyužili a nezačali nabízet také modely pro dvě SIM karty. Doonio Tynman odlišuje od konkurence velký dotykový displej, evokující zdání MDA. Ten je navíc ideální k přehrávání videa na cestách.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Repro, sluchátka
    Zář 19, 2008
    0× Komentováno
    U počítače trávíme mnoho času při práci a někdy tvoří hudba užitečnou kulisu. K tomuto účelu jsou 5.1 nebo 2.1 systémy víceméně nevhodné. Suma mezi 7 a 8 stokorunami za 2.0 reprobedýnky je zřejmě úplným minimem, které je potřeba investovat. Genius 1100X jsou přesně na tomto pomezí. Vyplatí se?
    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Televizory - projektory
    Zář 14, 2008
    252× Komentováno

    Plazma TH-42PX80E je přímým nástupcem loňského modelu TH-42PX70E, který nás oslovil, ale současně jsme mu přísně vytýkali mnohé chyby. Panasonic se opravdu poučil a aktuální model je výrazně lepší. Poměrem kvality, funkcí a ceny aspiruje na nejlepší plazmovou televizi střední třídy.

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Televizory - projektory
    Zář 02, 2008
    33× Komentováno
    Na našich stránkách se LCD monitorům věnujeme jen pokud mají integrovaný také TV tuner. Samsung T260HD toto splňuje beze zbytku a nejen to. I když je to se svou úhlopříčkou 25.5'' primárně malinko přerostlý monitor k počítači, jeho integrace funkcí televizoru je prakticky totožná s běžnou produkcí LCD TV a jeví se tak jako zajímavá alternativa pro ty, kteří hledají obě funkce v jednom líbivém zařízení.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Srp 17, 2008
    0× Komentováno
    Na první pohled by se mohlo zdát, že následující řádky jsou určeny pouze vyznavačům značkových komponent a Hi-Fi aparatur. Do jejich ranku Yamaha bezesporu patří. Nicméně věci často nejsou takové, jaké se zdají, a často se snaží vytvořit pouze dobře prodejnou iluzi. DVD přehrávač S661 od Yamahy je přesně takovým “iluzionistou“ a tak si s ním pojďme chvíli hrát na Hi-Fi.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Srp 07, 2008
    178× Komentováno

    První česká recenze: Panasonic má stran jejich HDD rekordérů dobré renomé a tak je v uvedení každého nového modelu velký kus napjatého očekávání, zda to bude ten nejlepší rekordér roku. Je tomu skoro přesně rok, co jsme v redakci měli úspěšného předchůdce, model EX77. Co za ten rok vývojáři vymysleli, aby posunuli laťku zas o kus výš?

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Črv 22, 2008
    310× Komentováno

    Letošnímu top modelu mezi DVD přehrávači od Philipsu náleží označení DVP5990. Má vskutku precizní optickou mechaniku, vzhled je hoden značkového přístroje, kvalita zpracování taktéž; přitom podporuje slušnou řádku formátů a nově umí převádět hudební CD na MP3 a ukládat je na USB zařízení, připojené, jak jinak, než přes USB 2.0.

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Televizory - projektory
    Črv 13, 2008
    2× Komentováno
    LCD monitory s integrovanými funkcemi LCD televizoru jsou čím dál oblíbenějším artiklem. Ceny monitorů potěšitelně klesly a tak už není takový problém připlatit si několik set korun za nějaké ty funkce navíc a udělat tím z obyčejného monitoru od počítače vskutku víceúčelové zařízení. LCD monitor Mustiff 1902 patří do spektra těch nejdostupnějších a nás zajímá, co lze čekat od prakticky nejlevnějšího devatenácti-palcového “LCD televizoru“.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Čer 26, 2008
    42× Komentováno

    Nová řada stolních rekordérů Samsung DVD-SH8XX je tady a už nějakou dobu ji doprovází rozporuplné ohlasy v různých internetových diskusích, včetně těch našich. Konečně jsme získali jeden 160GB kus na test a pokusíme se mu vystavit adekvátní “vysvědčení“. A budeme také přísní!

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Čer 23, 2008
    4× Komentováno

    Už jsme testovali několik DVD přehrávačů od Panasonicu. Konkrétně S33 a S53. Nyní přišel výrobce jako každý rok s novým modelem S54. Ovšem inovací je minimum a tak se ptáme, zda to myslí Panasonic vůbec vážně?

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Čer 10, 2008
    44× Komentováno
    Ono to je poněkud nešťastné označení “základní kámen“, protože se tím většinou myslí něco, na čem se dá stavět. U značkových výrobců bývá základní model většinou něčím doslova ohlodaným na samou podstatu základní funkčnosti a vycházet se z nich nedá. I tady však mohou, s výhradami, existovat výjimky jako DVD přehrávač Philips DVP 3260.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Digitální vysílání
    květen 17, 2008
    24× Komentováno

    Philips patří mezi značkovými výrobci k těm levnějším a přitom funkčně i designově vyvedeným přístrojům. To platí i pro set top boxy. Nástupce modelu DTR210 se prodává úspěšně už řadu měsíců. Nám teď přistál také v redakci, a tak jsme neodolali a podívali se co tato maličká krabička skrývá nového.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Digitální vysílání
    květen 14, 2008
    37× Komentováno
    Dvě tisícovky za DVB-t tuner s pevným diskem? Zní to neskutečně, ale je to tak. K tomu navíc dva integrované tunery, takže můžete nahrávat a sledovat jiný pořad současně. Láce je sice patrná, ale zařízení vzhledem k ceně plní svůj účel nečekaně dobře.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Dub 20, 2008
    45× Komentováno
    A tak k nám z hlubokého vesmíru doputoval další povedený model DVD přehrávače značky Ferguson. Výrobce je znám snad nejširšími možnostmi nastavení prakticky čehokoliv, zvláště DivX titulků, ale nejen jich. D-880 opět pokročil, i když také něco málo ztratil. Dozvíte se, kam postoupila inovace, jak si poradí s externím HDD a mnoho dalšího. Čtěte dále.
    Lukáš Budínský
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Dub 16, 2008
    28× Komentováno

    Máte rozsáhlou sbírku audio souborů v domácím počítači a chcete je co nejjednodušeji poslouchat kdekoliv v domácnosti – od sklepa přes terasu až po ložnici? Vyžadujete podporu všech formátů, bezhlučný chod, snadné ovládání, mediatéku, náhledy obalů a cenu do deseti tisíc? Řešení je na světě.

    Stránky

  • Poradna

  • Komerční odkazy

    Podpořte web DigiLidi: 
    nákupem na ALZA.cz
    vyhledáním nejlepší ceny na Heureka.cz
    nákupem v Číně
    registrací na Aliexpress s dárkem 2USD

  • Anketa

    Jak přijímáte televizní vysílání?
  • Inzerce


  • Užitečné články k přečtení

    satelitní příjem

    Satelitní příjem je velkou konkurencí pozemního vysílání. Má své nevýhody, ale jeho výhody převažují. Zjistěte vše o tomto způsobu příjmu televizního vysílání. Vysvětlíme si jak technologii, kterou jsou vybaveny satelitní přijímače, tak i možnosti naladění, nastavení paraboly, propojení a výběr vhodných prvků a poskytovatele vysílání.

    Nákup bitcoinu návod a vysvětlení
    O bitcoinu a dalších kryptoměnách se dnes mluví skoro všude. Pořád ještě není pozdě se o tuto oblast začít zajímat. Vysvětlíme si, co to kryptoměny jsou a poradíme, jak si koupit bitcoin, litecoin nebo třeba ethereum. A zkusit s námi můžete i vlastní těžbu na svém počítači.