Recenze

  • Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Dub 08, 2008
    37× Komentováno

    Osobní mp4 přehrávače už zvládají AVI videosoubory dlouho. Skoro vždy je však nutné nejdříve video konvertovat do nižšího rozlišení, aby se dalo přehrát. To se stává s Dooniem Naut už přežitkem minulosti. Přesvědčili jsme se, že Dooniu běžné DivX i Xvid filmy chutnají bez dalšího “dochucování“ a co víc. Na jídelníčku je také kvalitní displej a velmi slušný zvuk.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, MMC
    Bře 26, 2008
    42× Komentováno

    popcorn hour a-100Síťovo-harddiskový multimediální tank. Tak můžeme říkat unikátnímu přehrávači širokého spektra formátů, včetně HD videa. Nejen, že zvládá přehrávat z interního pevného disku, umí přehrávat z jiných zařízení na síti, ale i ze zařízení připojených přes USB. K tomu přidává možnost reprodukovat video přímo z Internetu (třeba YouTube). Ale Popcorn Hour není jen o přehrávání: pomůže vám se stahováním z internetové sítě Bittorent, nebo se napojí na internetovou online televizi. Navíc za dobrou cenu.

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Bře 13, 2008
    167× Komentováno

    Na recenzi HDD rekordéru Philips DVDR5570H jsme si museli všichni trpělivě počkat celou věčnost. Philips si s novým DVB-T modelem dával na čas, ale nakonec jsme se dočkali. Překvapil nás mnoha zajímavými funkcemi, ale našli jsem i pár drobných vad na kráse. Vše najdete v následujícím článku.

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Úno 27, 2008
    7× Komentováno
    Nejrůznější přenosné DVD přehrávače se staly už dávno hitem. Navzájem si jsou dost podobné, v poslední době nám však začínají utěšeně růst. Běžná sedmipalcová obrazovka jednomu divákovi sice jakžtakž stačí, ale co takhle si dopřát přes 10’’ s pořádným rozlišením? Vyzkoušeli jsme, jestli se takový kus elektroniky ještě do terénu vůbec hodí.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Úno 17, 2008
    6× Komentováno
    DVD rekordéry osazené pouze analogovým TV tunerem začínají pomalu, ale o to jistěji vytlačovat nové modely s tunerem kombinovaným. LG RHT297H je zas o něco levnější, než značková konkurence. Nechybí mu HDMI, FireWire, papírově ani multiformátová podpora. Jak ale obstojí v tvrdé konkurenci Sony nebo Panasonicu?
    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Úno 14, 2008
    13× Komentováno
    Kompletní sety domácího kina lze dnes pořídit už okolo dvou tisíc korun. Jejich koupi bychom ale nedoporučili ani největšímu nepříteli. Aby DVD přehrávač přehrával, zesilovač zesiloval a reproduktory zvučely, musíme investovat alespoň 6 tisíc. Samsung HT-X30R je mírně nadstandardní sestavou. Možná vás osloví.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Úno 04, 2008
    6× Komentováno

    Herní konzoli a zároveň jeden z nejdostupnějších Blu Ray přehrávačů Sony Playstation 3 asi netřeba představovat. Před nedávnem pro něj Sony vydalo nový firmware verze 2.1, který mimo jiné přidává podporu přehrávání videí kódovaných v DivX. Nás zajímalo, do jaké míry si s různými kodeky v rozličných rozlišeních poradí a do jaké míry Sony podporuje také Xvid.

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Led 20, 2008
    25× Komentováno
    Mezi low-end DVD přehrávači došlo snad k úplnému zamražení vývoje. Výrobci sice přicházejí s novými modely, ale zpravidla jsou to jev variace na staré a osvědčené typy. Doufejme, že se letos i v této kategorii dočkáme konečně HD revoluce. Ale než se tak stane, podíváme se na klasiku v podání Sencoru.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Pro 23, 2007
    7× Komentováno
    Při tradičním předvánočním běsnění klidu a míru po super-hyper-marketech jsme pro vás do nákupního košíku přihodili kromě pochutin, nových spoďárů a množství lahodných tekutin, také jeden klasický diskontní “noname“ DVD přehrávač za neodolatelnou vánoční cenu. No nekupte to, když je to tak levné. Ale jestlipak to taky aspoň trochu hraje…
    Zdeněk Štancl
    Kategorie: Recenze, Repro, sluchátka
    Pro 21, 2007
    11× Komentováno

    Trávíte hodně času u počítače a při práci nebo pro zábavu si u toho rádi „zvučíte“? Populární levné 2.1 a 5.1 systémy se subwooferem nejsou pro poslech hudby vůbec vhodné. Samostatné stereo reproduktory a zesilovač jsou zase nákladné. Mohou tedy být 2.0 kvalitnější PC reproduktory s cenou okolo tisíce korun vhodnou volbou?

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Pro 14, 2007
    5× Komentováno

    S MP4 přehrávači Doonio jsme se setkali už několikrát a vždy to bylo zajímavé střetnutí. Nové Doonio X6 s 1GB paměti a microSD slotem směřuje do low-endu, i když přichází s dospělým designem a kvalitním displejem. Bude to ale stačit na vytření zraku konkurence?

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Pro 11, 2007
    5× Komentováno
    Značka JVC je u nás na pokraji zájmu. Zaslouží si to odstrkování? Přehrávač XV-N452SEZ je kvalitně zpracovaným přístrojem, který zvládá to, k čemu je určen. Tedy přehrávání DVD. Navíc přidává souborové menu s podporou dlouhých názvů, ID3 tagů nebo dobře čitelné titulky v DivX. Někomu ale může chybět USB vstup nebo HDMI.
    Tomáš Luka
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Pro 10, 2007
    8× Komentováno

    Dnes se podíváme na MP3 přehrávač Emgeton, přesněji Emgeton X1 cult. Jedná se nejlevnější model této společnosti v tomto případě 1GB. Osobně jsem byl docela zvědav co nám X1 nabídne. Celkově se řadí Emgeton mezi cenově dostupnými přehrávači na prví pozice co se kvality a zvuku týče. Schválně, jestli se X1 bude držet Emgeton standardu.

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Lis 30, 2007
    175× Komentováno

    Nakonec jsme se všichni dočkali a přicházíme s netrpělivě očekávanou recenzí na DVD/HDD rekordér s DVB-T tunerem, o kterém se médií šíří samé superlativy. Takže, je nové Sony opravdu taková perla, nebo je to jen mnoho marketingového povyku pro nic? Pojďte se s námi podívat!

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Digitální vysílání
    Lis 27, 2007
    6× Komentováno

    Válí se vám doma nějaký ten starý pevný disk, který vám zbyl po přestavbě počítače? Pak ho vytáhněte ze šuplíku a postavte si PVR rekordér na DVB-T vysílání. Yamada Vaova DTV-3200 má dva DVB-T tunery a hlavně umožňuje instalaci IDE HDD prakticky libovolné kapacity. Podívejme se, co vše dovede a nedovede tato nová mašinka za necelé dva tisíce.

    Stránky

  • Poradna

  • Komerční odkazy

  • Anketa

    Jak přijímáte televizní vysílání?
  • Inzerce

  • Užitečné články k přečtení

    AV receiver

    AV receiver je mimořádně užitečné zařízení, jehož význam rozhodně neklesá. Naopak je až s podivem, kolik audio-video-počítačových nadšenců by jej využilo, ale přesto jej ještě nemají. Přitom takovéto zařízení vám může sloužit 10 až 20 let. Zjistěte s námi, k čemu vám bude dobrý a jakým byste si mohli třeba udělat radost.

    virtuální adresa pro zásilky ze zahraničí

    Nakupovat v zahraničí může být velmi výhodné. Mnohdy ale prodejci nedoručují do našich končin. Naštěstí existují služby pro přeposlání zboží. Tyto služby vychází občas i levněji, než doručení přímé.