Recenze

  • Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, HTPC
    Led 19, 2017
    1× Komentováno
    test 2,5palcových 3TB disků

    Na trhu jsou k dostání velkokapacitní 2,5palcové pevné disky. Tato velikost bývá určena pro notebooky, ale u těchto modelů to neplatí. Mají totiž namísto 7 nebo 9,5 mm výšku plných 15 milimetrů. Takže kam s nimi? Do NASu, nebo do miniaturních desktopů či HTPC?

    Petr Máčal
    Kategorie: Recenze, HTPC, Přehrávače a rekordéry
    Pro 15, 2016
    0× Komentováno

    Před nějakým časem jsme měli v rukou MXQPiPO TV a Remix Mini, čili zařízení, která činí televizor „chytřejší“. Nyní jsem dostal k dispozici další mini PC - model Xtreamer mxV v České republice distribuovaný firmou Umax. Dle samotného vyjádření výrobce je jejich cílem vytvářet cenově dostupná zařízení pro pohodlné přehrávání multimédií. Ve svém portfoliu nabízí spoustu modelů, jen sám model mxV, který je předmětem této recenze, má hned další dvě verze – Plus a Pro.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Pro 02, 2016
    47× Komentováno

    Osobně jsem podlehl kouzlu malých 10 až 12palcových notebooků či hybridních tabletů s klávesnicí. Jsou však lidé, kterým na velikosti záleží, i když výkon moderních 4jádrových Atomů by jim zcela stačil i s 2 GB RAM. Pro ty nabízí Umax řešení v podobě ultra-levného 14palcového notebooku…

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Elektro
    Lis 15, 2016
    0× Komentováno

    Pokud však nepřichází, přestaň čekat dál... Nabízí se parafráze populární písničky, která by mohla pokračovat v duchu, že stačí střídavý, střídavý elektrický proud a do něj připojit TP-Link TL-WA855RE. Samozřejmě to chce také tu Wi-Fi, ale kdo by se zabýval takovými drobnostmi?

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Elektro, Přenosná zařízení
    Lis 12, 2016
    0× Komentováno

    Pár kousků odolného hardwaru jsme již testovali a vždy přežil, co měl (i neměl). Bude takový i pevný disk HD710 od Adata, který se honosí certifikacemi IP68 (odolnost proti prachu a vodě) či armádním standardem MIL-STD-810G 516.6 (odolnost proti pádu)?

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Elektro
    Říj 01, 2016
    0× Komentováno

    Každý, kdo vlastní chytrý i hloupý mobil, jistě někdy řešil problém s nabíječkou, resp. absencí energie pro dobití telefonu, když jste třeba v přírodě či nemůžete dlouze setrvávat u zásuvky. Pro takové případy „bůh“ vymyslel powerbanky jako A-Data A10050.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Zář 16, 2016
    0× Komentováno

    Akční kamery nejsou novinkou, stejně tak model 420 od německého výrobce Rollei již na českém trhu nahradil novější 425, který se však liší jen několika parametry. Pro většinu lidí jde spíše jen o hračku pro teenagery, bližší zkušenost však prokáže, že toho umí mnohem víc. Nabízí dost i dospělým.

    Petr Máčal
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Srp 12, 2016
    3× Komentováno

    Tradiční americká firma Motorola se v roce 2011 rozdělila na dvě části. Divizi, která má na starost vývoj a výrobu mobilních zařízení (Motorola Mobility) v roce 2014 koupila firma Lenovo. Nyní, po cca 2 letech reorganizace, přichází na český trh značka Moto.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Srp 10, 2016
    12× Komentováno

    Portfolio konvertibilních tabletů Umax máme celkem zmapované, ale chyběl nám tu ten největší mezi trpaslíky, 11palcový model Visionbook 11Wi Pro. Hardwarově se od ostatních „proček“ neliší, nabídne opravdu pouze rozměrnější displej?

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Črv 27, 2016
    25× Komentováno

    Dnes vám představíme další stroj z portfolia Umaxu, který doplňuje modernizovanou řadu konvertibilních tabletů s klávesnicí a rozhodně v ní nezapadne, byť patří k nejmenším. Výbavou se vyrovná každému z nich, hardwarová konfigurace je prakticky totožná.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Čer 24, 2016
    0× Komentováno

    Dostal jsem nabídku vyzkoušet si něco z produkce čínské firmy Benro, která se zaobírá mj. výrobou stativů pro fotografy i kameramany. Přiznávám, že zprvu jsem byl trochu nedůvěřivý, ale jen do chvíle, než jsem obdržel od Benro zastoupení pro ČR produkty, dle vlastního volného výběru.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    květen 11, 2016
    41× Komentováno

    Pár strojů z portfolia Umaxu jsme již testovali a měli v rukou, ne vždy se ale výrobci povedlo vše tak, jak bychom si přáli. S novým modelem přišlo kromě nového procesoru i konstrukční zlepšení, což ocení jistě nejeden zákazník.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, MMC
    květen 02, 2016
    35× Komentováno
    mxq pro

    Dostatek výkonu pro multimédia jen za tisícovku? A bezproblémový chod KODI, nejlepšího přehrávače videa, hudby, fotek a online televizí dneška k tomu. Má to jen malý háček.

    Petr Máčal
    Kategorie: Recenze, HTPC
    Dub 28, 2016
    2× Komentováno

    Čínská firma Jide Technology vznikla v roce 2013 v Pekingu s otci zakladateli, kteří pracovali coby vysoce postavení inženýři v Googlu. Od loňského roku začali pracovat na přístroji s vlastním operačním systém a na celosvětovém trhu se snaží prorazit vlastní desktop. Hlavní devízou je vlastní vyvinutý operační systém Remix, který rozvíjí platformu Android 5.1. Do testíku se nám podařilo získat „dražší“ verzi minipočítače Remix Mini.

    Igor Viduna
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Bře 22, 2016
    0× Komentováno

    Test nejmenšího tabletu s klávesnicí od Umaxu jsme vám slíbili nedávno, poprvé jsme ho viděli naživo na Window 10 devices, nyní přinášíme recenzi. Má podobně malé zařízení na způsob notebooku smysl? Záleží na přístupu a požadavcích zákazníků.

    Stránky