Recenze

  • Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, MMC
    Bře 27, 2013
    0× Komentováno
    xtreamer tv recenze

    Multimediální centra Xtreamer jsou právem velmi populární. Novinka v podobě XtreamerTV přináší velké změny. Zejména v oblasti ovládání, prostředí a také v použitém hardwaru. Najdeme tu především velký důraz na filmové a hudební knihovny, titulky a automatizaci. Zajímavé může být i volitelné rozhraní pro děti.

    Tomáš Skrášek
    Kategorie: Recenze, Repro, sluchátka
    Bře 19, 2013
    0× Komentováno
    thinksound

    Otestovali jsme sluchátka od firmy Thinksound, která se specializuje na výrobu od roku 2009 v USA. Tato firma nabízí pouze in-ear sluchátka, jejichž cílem je poskytnout zákazníkovi co nejvěrněji znějící zvuk a přitom co nejméně znečistit planetu. Své produkty označují jako „eco-friendly“ (ekologické k přírodě). Nám se do rukou dostal jejich nejvyšší model označovaný jako MS01.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Digitální vysílání, HTPC
    Úno 26, 2013
    4× Komentováno
    AVer3D CaptureHD

    Chtěli byste nějakou lepší televizní kartu? Pak nutně narazíte na AVer3D CaptureHD, která má navíc i funkci HDMI vstupu a záznamu z něj. Vyplatí se do ní investovat? A jak si povede třeba v HTPC?

    Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Úno 17, 2013
    0× Komentováno
    Recenze Ainol Venus

    Otestovali jsme tablet prestižního čínského producenta Ainol Novo 7 Venus. Svým provedením i výkonem se velmi podobá oblíbenému tabletu Google Nexus 7. V něčem trochu ztrácí, jinde zase předbíhá. V každém případě za nižší cenu získáte povedený a v podstatě rovnocenný přístroj.

    Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Úno 10, 2013
    0× Komentováno
    Samsung BD-ES5000 recenze

    Elegantní kvádr malých rozměrů je jinak klasickým blu-ray přehrávačem od Samsungu. Umí přehrávat multimédia nejen z optických disků, ale i ze sítě a z USB. Svým provedením nás určitě nezklamal.

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Led 25, 2013
    0× Komentováno
    Recenze tabletu GoClever Tab R75

    Nejlevnější ve své třídě a zároveň jeden z nejprodávanějších tabletů v Česku vůbec je GoClever Tab R75. Jde o sedmipalcový tablet se skromnou hardwarovou výbavou, sic stále ještě dostatečnou pro nenáročné užití. Slabší výbavu dohání bohatým příslušenstvím v podobě pouzdra a klávesnice, které dostanete v ceně. V ceně pod 2 tisíce korun. Bude takový tablet vhodný třeba pro začátečníky nebo děti?

    Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, Digitální vysílání, Satelitní technika
    Led 13, 2013
    5× Komentováno
    dvb-t versus dvb-s

    Přemýšleli jste někdy, zda je kvalitnější DVB-T nebo satelit? Rozhodli jsme se to ověřit. Překvapí vás, že satelit je na tom o poznání lépe? O kolik byste si tipnuli, že je obraz lepší třeba v HD? A co zvuk?

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Pro 12, 2012
    4× Komentováno
    Sony HXR-NX70E

    Povedená Full HD AVCHD videokamera s 96 GB vnitřní paměti, zařazená do třídy NXCAM. Jejími přednostmi jsou kvalitní barevný hledáček a dotykový LCD panel pro sledování scény, XLR nadstavba s kvalitním - byť pouze mono směrovým mikrofonem. Je odolná proti prachu a stříkající vodě a hodí se tak i k natáčení akčních reportáží. 

    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Recenze, Televizory - projektory
    Pro 09, 2012
    24× Komentováno
    LC-32LE244E

    Jaká je jedna z nejlevnějších značkových FULL HD 32palcových LED televizí? Pokud chcete solidní základ bez zbytečných vychytralostí, může být pro vás tou pravou. Jednoduše se ovládá, má české rozhraní, normální obraz i zvuk a navíc vám přehraje i filmy z USB.

    Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, MMC
    Lis 30, 2012
    0× Komentováno
    Recenze Eaget Play M17

    Eaget Play M17 je klasickým multimediálním síťovým přehrávačem, který disponuje i dvojitým HD DVB-T tunerem a šachtou pro 3,5palcový pevný disk. Podobný hardware najdeme v mnoha dalších přístrojích různých značek, ale jelikož za značkou Eaget stojí významná česká společnost Intelek, můžeme se spolehnout i na jejich snahu posunovat své produkty po stránce softwaru stále kupředu.

    Vojtěch Bednář
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Lis 26, 2012
    17× Komentováno
    Sencor Element 9,7

    Element 9,7 je momentálně jeden z nejvyšších androidových tabletů Evropsko/Asijského (designed in Europe) výrobce laciné spotřební elektroniky Sencor. A i když od něj nemůžete očekávat, že z trhu vytlačí populární iPady, může být pro někoho více, než zajímavou alternativou.

    Tomáš Skrášek
    Kategorie: Recenze, Přenosná zařízení
    Lis 04, 2012
    9× Komentováno
    Recenze HTC Desire X

    Tchajwanská firma HTC představila na veletrhu IFA v Berlíně nový telefon střední střídy s označením Desire X. Jedná se o telefon s operačním systémem Android ve verzi Ice Cream Sandwich (4.0.4) a nadstavbou HTC Sense 4.1. Telefon disponuje 4“ displejem s rozlišením 480x800 px. Smartphone je poháněn dvoujádrovým procesorem o frekvenci 1Ghz. Dále je osazen 768 MB operační paměti RAM a 4 GB paměti ROM. K pořizování fotografií a videí slouží 5Mpx fotoaparát. A jak již je v poslední době u HTC zvykem, telefonu nechybí ani technologie Beats audio, která by měla zlepšovat kvalitu hudby. Dost bylo technický parametrů, nyní se podíváme na telefon z jiného úhlu.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Televizory - projektory
    Říj 30, 2012
    0× Komentováno
    Sony KDL-46HX850

    Tento 3D televizor s uhlopříčkou 117 cm spadá k vyšším modelům známého výrobce. Kvalita obrazu je  vynikající a to je u TV asi nejcennější vlastnost. Díky bohaté výbavě, včetně bezdrátového Wi-Fi internetového připojení je to přístroj, který nikoho nemůže doopravdy zklamat. Můžete z něj nahrávat na externí harddisk a díky tomu využívat i funkci Time Shift. Díky reproduktorům zabudovaným v plochém stojanu má i velmi dobrý až sametový zvuk.

    Lukáš Honek
    Kategorie: Recenze, Satelitní technika
    Říj 22, 2012
    3× Komentováno
    Recenze HD-BOX FS-7119

    Český satelitní přijímač v již sedmé generaci HD-BOX FS-7119 vychází ze slušného korejského hardwaru Fortis a spadá do kategorie linuxových, tedy funkčně bohatších přístrojů. Nadšencům tak nabízí větší možnosti úprav a rozšíření funkcí, ale zároveň si s ním poradí i běžní, jen mírně zkušenější uživatelé. Zvládne i nějaká ta multimédia a nebojí se sítě. Za velmi příznivou cenu jde o dobrý produkt, který nese jen pár chybek.

    Roman Nohejl
    Kategorie: Recenze, Videokamery
    Říj 02, 2012
    21× Komentováno
    Videokamery Sony

    Dnešní úvahu chci věnovat komerčním videokamerám Sony – řady PJ a CX7xx z roku 2012. Chci upozornit na nedostatky, které jsou u posledních typů kamer do očí přímo bijící, ztěžují nebo znepříjemňují práci s nimi. Toto by se nemělo tolerovat a měli by se hlasitěji ozvat všichni, kterým tyto chyby vadí, aby si na to vývojáři dali pro příště větší pozor. A lidé, kteří videokamery Sony mají a používají je, nebyli nuceni se díky výrazným nedostatkům nakonec poohlížet po kamerách ostatních výrobců.

    Stránky

  • Poradna

  • Komerční odkazy

  • Anketa

    Jak přijímáte televizní vysílání?
  • Inzerce

  • Užitečné články k přečtení

    satelitní příjem

    Satelitní příjem je velkou konkurencí pozemního vysílání. Má své nevýhody, ale jeho výhody převažují. Zjistěte vše o tomto způsobu příjmu televizního vysílání. Vysvětlíme si jak technologii, kterou jsou vybaveny satelitní přijímače, tak i možnosti naladění, nastavení paraboly, propojení a výběr vhodných prvků a poskytovatele vysílání.

    virtuální adresa pro zásilky ze zahraničí

    Nakupovat v zahraničí může být velmi výhodné. Mnohdy ale prodejci nedoručují do našich končin. Naštěstí existují služby pro přeposlání zboží. Tyto služby vychází občas i levněji, než doručení přímé.