Přehrávače a rekordéry

  • Lukáš Straka
    Kategorie: Novinky, Přehrávače a rekordéry
    Říj 03, 2007
    0× Komentováno
    Chcete-li dnes nahrát HD video ze své HD kamery nebo ze satelitu, budete muset použít počítač. HD rekordéry na trhu zatím chybí. Panasonic však nyní na výstavě CEATEC Japan 2007 představil šestici nových stolních BluRay a HDD rekordérů určených právě pro záznam ve vysokém rozlišení. Na jásání je však brzy, zatím jsou určeny pouze pro japonský trh.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Preview, Přehrávače a rekordéry
    Říj 02, 2007
    2× Komentováno
    O salvy neutuchající zábavy se v našich obývacích pokojích už zdaleka nestarají pouze klasické stolní přehrávače a rekordéry. Trend je jasný. Soustředit maximum funkcí do jednoho univerzálního zařízení, které bude spravovat multimédia celé domácnosti. Ne každý však chce pořizovat složité HTPC. Jednou z možných alternativ mířících na náš trh je pak DViCO TviX HD.
    administrator
    Kategorie: Uživatelské recenze, Přehrávače a rekordéry
    Zář 27, 2007
    21× Komentováno

    Uživatelská recenze Michala Švorce: Pioneer DV-600AV-K je druhý nejvyšší model od této firmy. Mě zaujal především svou možností přehrávání disků DVD-Audio a SACD a integrovaným dekodérem s analogovým výstupem na 5.1. Rozhodl jsem se ho zakoupit s tím, že nahradím své dva přístroje, CD Přehrávač SONY CDP-311 a DVD přehrávač SENCOR SDV-7155, které už mi svou kvalitou přestaly vyhovovat.

    Lucie Medová
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Zář 24, 2007
    17× Komentováno
    Pro větší názornost jsme se rozhodli postavit vedle sebe námi testované klasické DVD přehrávače. Všechny jsou navíc multiformátové, takže zvládají MPEG-4, různé hudební formáty a to vše povětšinou ze všech médií. Některé potom dokonce i z USB. Sony DVP-NS38, Philips DVP5980, Samsung DVD-HD870, Panasonic DVD-S33E, Ferguson D-770HX, Biostek XS-250A, Next Wave NW-3255, Xoro HSD 8410 – který že je nejlepší?
    Lucie Medová
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Srp 25, 2007
    10× Komentováno
    sony dvp-ns38Nejlevnější a logicky i nejméně vybavený přehrávač od Sony – DVP-NS38. Přesto, že Sony občas dělá psí kusy a tvrdošíjně lpí na podpoře jen určitých standardů, není to kupodivu tentokrát tak strašné. Rozuměj, přehraje i XviD. Ale i tak budeme tomuto modelu hledat zájemce jen stěží.
    Jiří Ptáčník
    Kategorie: Novinky, Přehrávače a rekordéry
    Črv 23, 2007
    2× Komentováno
    Trh celého světa zápolí s válkou standardů videa ve vysokém rozlišení (HD) a trpí tím přirozeně jak zákazník, tak i výrobci. Skoro by se chtělo říct: dobře výrobcům tak; ale nakonec si doufejme přijdeme na své i my. Ceny přehrávačů klesají brutálním tempem a dokonce i u nás se objevují první hybridní přehrávače.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Črv 20, 2007
    504× Komentováno

    DMR-EX77 Je to už bratru deset let, kdy se v tuzemském vzdušném prostoru začal nesměle šířit digitální pozemní TV signál DVB-T, a světe div se, žádný z renomovaných výrobců spotřební elektroniky nebyl ochoten na náš trh za celou dobu vrhnout pořádný DVD rekordér s tímto tunerem. Blýská se ale snad konečně na časy…

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Črv 04, 2007
    3× Komentováno
    Spotřební elektroniky, kterou byste si mohli sesíťovat se svým domácím PC mazlíčkem zatím moc není. Sdílení stovek gigabajtů videí a muziky a potažmo přímé přehrávání z Internetu je však velmi lákavé. Zvláště pokud si takový přístroj poradí i s videem ve vysokém rozlišení.
    Lucie Medová
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Črv 01, 2007
    160× Komentováno
    philips dvp5980Philips je právem oblíbenou značkou multiformátových DVD přehrávačů, protože často dokáže skloubit spoustu funkcí neznačkových výrobků s kvalitou značkových. Model 5980 je dlouho očekávaným nástupcem populární 5960tky. Co umí navíc a co naopak postrádá?
    Lucie Medová
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Čer 13, 2007
    48× Komentováno
    Co očekáváte od značkového přehrávače? Kvalitu obrazu, zvuku, zpracování, snadnost obsluhy nebo pěkný design? A kolik z toho a dalších věcí nám nabídne nebo zapře Samsung DVD-HD870?
    Lucie Medová
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    květen 16, 2007
    37× Komentováno
    Značkový harddiskový DVD rekordér s HDMI za sedm a půl tisíce? Dnes už žádný problém. Recenze nového modelu HR753 od Samsungu odhalila zajímavá zjištění. Například, že výborně přehrává MPEG 4 a nebo naopak, neumí přehrávat pálené DVD filmy z DVD+R médií.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    květen 03, 2007
    20× Komentováno
    Občas je zajímavé srovnat, co za stejné peníze nabízí značkový výrobce oproti čím dál populárnějším neznámým DVD přehrávačům všeho druhu. Věhlasní výrobci se museli podřídit trhu a začít chrlit také přehrávače doslova za pár stovek. Jaká je však jejich kvalita a hlavně užitná hodnota?
    Lukáš Straka
    Kategorie: Novinky, Přehrávače a rekordéry
    květen 02, 2007
    7× Komentováno
    "Občerstvení" modelů DVD přehrávačů se nevyhnulo ani Philipsu . Změny jsou však stejně jako nedávno u Panasonicu jen vyloženě kosmetické. Philips navíc pro český trh nemá připravený zatím ani model s Blu Ray mechanikou.
    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Dub 30, 2007
    104× Komentováno

    DivX a Xvid podporují lépe čí hůře už i ty nejlevnější DVD, ale lidé očekávající možnosti přehrávání porovnatelné s počítačem, bývají zpravidla zklamáni. Ferguson D-770HX jde na trh s jasným cílem být v tomto nejlepší, navíc s digitálním obrazem přes HDMI, a tak si ho pořádně prověříme.

    Lukáš Straka
    Kategorie: Recenze, Přehrávače a rekordéry
    Dub 20, 2007
    3× Komentováno
    Životní úroveň se nám (snad většině) zvedá a zatím, co před dvaceti lety ještě neměl zdaleka každý doma barevnou televizi, dnes je jich tam až moc. Ta nejlepší je přirozeně v obýváku napojená na “nabušený“ DVD přehrávač. Ale co když zatoužíme po reprodukci DVD i na dalším přístroji, třeba v ložnici?

    Stránky