Pátek , 26. 04. 2024

Oto

HTPC s ION2

Koupil jsem si HTPC s ION2 a tady jsou moje dosavadní /velice dobré zkušenosti/.
Je to Zotac HD-ID34 , 2-jádrový Atom 1,8GHz, 2 GB DDR, Win7 32-bit. Použití je hlavně přístup na net a přehrávání videí,často v HD rozlišení.
Mám kameru Sanyo Xacti HD2000, točí v H.264 1080p při 60/fps. Takové videa měly problém často plynule přehrát i docela výkonné stolní PC . Zotac přehrál video naprosto plynule při zatížení CPU cca. 10% , prostě paráda. Dále jsem zkoušel 720p HD videa na youtube nebo vimeo a zprvu to nebylo pravé ořechové, obraz nebyl plynulý a byly tam vidět při pohybu skoky – při stažení videa na disk to ale přehrálo bez problémů. Trochu zapátral a nainstaloval Firefox 4 beta který řeší HW akceleraci web videa u novějších grafických karet /na WIN7/. Po nainstalování se to nezlepšilo, aktualizoval jsem teda raději ještě grafický ovladač /nabídnul ho i Windows update/ a najednou to i HD videa na webu přehrávalo ve Firefoxu krásně plynule.
Můj stojní PC Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, grafika Ati Radeon HD 3200 to HD video na youtube takto plynule nepřehrál.
Takže co se týká přehrávání videí a surfování na netu tak toto HTPC nemá chybu. Má i kombinovanou Blu-ray mechaniku s CD/DVD vypalovačkou – také to ale stalo víc, cca. 12k.
V tomto je teda ION2 super, dost možná by na vše stačil i slabší procesor /ale furt raději dvoujádro /.
Co se týká hluku tak je to podle mne docela dobré. Po prvním zapnutí i při instalaci systému jsem měl obavy-mechanika docela hučela, při přehrávání DVD je už všecko OK. HTPC jde v tichu trochu slyšet / když jsem cca. do 2-3 m od něj, pak už o něm nevím. Řekl bych že je to na úrovni mého netbooku – i tak je ale mnohem tišší než můj Dreambox v kterém se točí malý ventilátorek. Mám doma ještě PC stavěné u Agenu jen z pasivních komponentů a s tím se to v hlučnosti rovnat nemůže, o agenu nevím když leží vedle mně – to je ale velká a docela drahá krabice.
Takže toť asi vše, pokud by měl někdo nějaký konkrétní dotaz tak může napsat na mzednicek@atlas.cz

Přidejte komentář

103 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.