Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

HTPC nové + přehravače

Dobrý den,
moc prosím o radu. Hledal jsem všude možně a pořád úplně nechápu co by vyhovovalo mojim potřebám. Představu mám následující. Chtěl bych mít htpc v obyváku. Mělo by umět nahrávat TV pořady (DVB-T), později i ze SAT. Možnost ukládat data na dvd a přehrávat zvuk 5.1 (Mám TV Panasonic TH42xxxx a domácí kino PANASONIC SC-PT560E-S). Dále bych potřeboval do kuchyně a ložnice další 2 zařízení (pouze přehravače), které by dokázaly z hlavního htpc získat nahrané data po síti. (ne stahovat) ale pouze přehrávat. Měl jsem představu pro hlavní htpc ASROCK ION 330HT-BD černý/ Atom 330/ 2GB/ N9400/ 320GB/ 6x USB 2.0/ GLAN/ WiFi/ HDMI/ eSATA/ BD/ 7.1 HD audio, DO, Bez OS viz. link http://www.alza.cz/asrock-ion-330ht-bd-cerny-d144486.htm + Windows 7 s Media Center. No a potřebaval bych vědět jestli je to vhodná varianta v kombinaci s přehravači Emgeton guru 2 http://www.alza.cz/emgeton-guru2-hdd-dvd-d99404.htm. Popřípadě poraďte nějakou vhodnější variantu.
Děkuji moc za rady každému budu vděčný za pomoc. 🙂

Přidejte komentář

1 615 komentářů

  1. Re: HTPC nové + přehravače
    Myšlenka je správná. Na hlavním HTPC si nahrajete co budete chtít, po síti potom z něj přehrajete cokoli na multimediálních přehrávbačích.

    HTPC, které jste ale vybral, je celkem na nic. Rozhodně do něj nedáte TV kartu a později satelitní. Prostě rozšiřitelnost tam chybí. Pro vaše potřeby to chce stavěné větší HTPC, viz třeba náš poslední článek: http://www.digilidi.cz/htpc-stavene-nettop-nebo-zadne

    Jelikož data budete mít na HTPC, ostatní přehrávače nepotřebují harddisk. Tak bych asi zvolil Xtreamer (http://www.digilidi.cz/xtreamer-recenze-test) nebo eGreat EG-M34A.

  2. Re: HTPC nové + přehravače
    Děkuji za radu, jen jsem právě uvažoval o tom stroji co jsem psal + TV karta přes USB (např. Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 340e) popřípadě později SAT USB tuner (TechniSat SkyStar USB 2 HD CI, externí satelitní DVB-S, DVB-S2 (HDTV) přijímač). To by mělo jít připojit nebo ne? Díky ten článek jsem právě četl, ale raději bych preferoval nějaké “hotové” pc, které má hlavně nízký hluk. Existuje něco solidního už poskládaného (malého, nehlučného) za cenu +- 10 000Kč (bez OS)?

  3. Re: HTPC nové + přehravače
    Podle mě není šťastné, řešit to přes USB. Byť jde to… Dále neplatí, že hotové PC na Atomu bude tišší, než stavěné. Na druhou stranu, pokud byste si stavěl nebo nechal postavit HTPC na Atomu, tak to má stejně jen jeden rozšiřující slot. Existují ale i TV karty kombinující DVB-t i DVB-S.

    Pokud by mě osobně netrápilo místo, asi bych si pořídil dospělé HTPC na AMD pltaformě z odkazovaného článku a k tomu nějakou hybridní TV kartu. 45W procesor není problém chladit pasivně a zdroj, který jsem tam zvolil je krásně tichý. Teoreticky by to mohlo utáhnout i pasivní PicoPSU. Respektive něco podobného jsem na PicoPSU provozoval a šlo to, i když je to na hraně.

    Ale jak chcete. V každém případě s tím bude spousta práce. Poskládat HW je to nejmenší. Vyladit systém je mnohem horší, zvláště rozchození TV tunerů v MCE. Ale dá se…

  4. Re: HTPC nové + přehravače
    Takže malá změna. Po tom co jste mi napsal jsem zjistil, že opravdu snad nic pořádného neexistuje takže se mi doma podařilo prosadit 🙂 navýšení rozpočtu pro htpc, protože bych z něj chtěl udělat i domácí server. (print server, ftp server). Takže by se mi možná hodil htpc jak je popsaný v článku co jste mi poslal. Acutake ACU-MIRACLE Black, a další díly dle článku tak se chci zeptat, jestli je možné pro tuto sestavu použít Napájecí zdroj DC-DC picoPSU-150W 24-pin (kvůli snížení hluku) a zda je možné připojit více disků do RAID (kvůli bezpečnosti dat když odejde 1 hdd abych měl na druhém zálohu). Dále jsem nevyčetl jestli bych toto pc mohl ovládat ovladačem pro Media center (moc se v tom nevyznám ale předpokládám že by mohl být součástí TV karty ten ovladač). Pak nevím jestli je potřeba přidávat grafickou kartu nebo to utáhne ta integrovaná na základní desce (VGA ATI Radeon HD 4200)? Doporučte mi prosím nějaké další díly např. TV kartu. Mnohokrát děkuji

  5. Re: HTPC nové + přehravače
    Integrovaná ATI 4200 je zřejmě nejvýkonější integrovaná grafika dneška. Měla by bohatě stačit, pokud na tom nechcete hrát Crysis. HTPC lze ovládat většinou ovladačem od TV karty, případě nějakým jiným, dokoupeným.

    Myšlenka domácího serveru je fajn, jenže to potom ztratí tichost. Jakmile tam dáte 2 a více pevných disku, tiché to moc nebude. Jedině zase přibude práce s jejich odhlučňováním 🙁 Navíc na PicoPSU už bude celá sestava s několika disky moc.

    Napadá mě možná nejelegantnější řešení – NAS se dvěma disky píchnutý na síti kdekoli bokem, kde nebude rušit. Nahrávat můžete z HTPC na něj, přičemž když budete přehrávat na mediálních přehrávačích po domácnosti, nebude muset být zapnuté HTPC. Do HTPC bych v tom případě asi ani disk vůbec nedával, nýbrž by se nabízelo využití SSD pouze pro systém. Toto řešení ale asi bude drahé (SSD je tak okolo 2500,-).

    [b]
    2x Xtreamer + eTrayz NAS = 282 Eur s poštovným = 7500 Kč (Xtreamer je za akční cenu spolu s eTrayz NASem)
    2x 500 GB HDD = 2200 Kč [/b]

    + k tomu nějaké HTPC, můžeme zkusit navrhnout dále…

  6. Re: HTPC nové + přehravače
    Takže grafická karta vyřešena. 🙂 Nechci na tom hry vůbec pouštět. Bude sloužit pouze pro filmy, fotky a internet. Max outlook, print server

    Máte pravdu to jsem si neuvědomil z těmi disky že zvyšují hlučnost. Takže ta varianta co jste navrhnul není špatná, ale asi moc drahá (momentálně). Do budoucna je to určitě vynikající varianta. Takže bych to vyřešil spíše 1 diskem. Pokud bych pořídil klasický disk pro htpc tak ho můžu časem dát do nas(Xtreamer).

    Riskovat se mi moc nechce s tím napájením PicoPSU jestli je to na hraně tak snesu trochu víc hluku a nechal bych zdroj CHIEFTEC Green Angel CFP-300-12G, 300W ATX 2.3.

    Klientské stanice taky vyřešeny ty Xtreamer se mi líbí i designově. 🙂

    Bude to moje první stavba htpc takže bych raději vyzkoušel jak to bude fungovat a když se mi to zalíbí tak bych to trochu vylepšil 🙂 (NAS, SSD disk, …)

    Budu se držet vašeho článku :

    Acutake ACU-MIRACLE Black
    Zdroj CHIEFTEC Green Angel CFP-300-12G, 300W ATX 2.3
    Deska + GPU Asrock M3A785GMH/128M
    Athlon II X2 235e 2×2,7 GHz 45 W TDP
    Paměť RAM A-Data 2GB 1333MHz DD3
    Disk Seagate Barracuda 7200.12 3.5″ 500GB

    Jen paměti tam dám 2x2Gb té neni nikdy dost 🙂

    Můžete mi doplnit další součástky které nejsou uvedeny v tomto popise?
    Např. TV tuner s podporou Media Center (zatím stačí DVB-T /analog+ FM + možnost nahrávání z externího zdroje.)
    Chladič procesoru (tichý), nejvhodnější dálkový ovladač pro media center.

  7. Re: HTPC nové + přehravače
    Ještě jsem se zapomněl zeptat na OS který doporučujete chtěl bych Windows 7, ale nevím jak je to s kompatibilitou.

  8. Re: HTPC nové + přehravače
    OK, NAS pro vás do budoucna bude ale stejně nejlepší řešení. Nicméně začít s HTPC je postup celkem logický.

    Windows 7 Home Premium je dobrá volba na systém. Pokud použijete 4 GB RAM, tak se nabízí využití 64bitové verze systému. To může přinést nějaké potíže s ovladači, ale snad se tak nestane. Zejména některé TV karty nefungují s 4 GB RAM 😥 32bitový systém ale zase zpřístupní jen 3 GB RAM…

    Grenn Angela mám přes rok ve verzi 400 W a je to fakt nejtišší klasický zdroj, co jsem kdy měl. A měl jsem jich dost, včetně Enermaxu…

    Na procesor s TDP 45 W stačí cokoli podobného chladiči Arctic Freezer 64 Pro, přičemž z toho lze sundat větrák… jen je potřeba vybrat něco, co se vejde do skříně.

    Jinak koukám, že do té skříně se snad nevejde klasický ATX zdroj, což je tedy nemilé. Ještě na to kouknu, informace výrobce ani prodejce nejsou moc přesné… případě tahle skříň by to snad mohla zvládnout: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400891IM1NYIO5

  9. Re: HTPC nové + přehravače
    OK podívám se. Jaké jsou nevýhody mATX zdroje? Nemohl bych použít ACU-MIRACLE + mATX zdroj ?

  10. Re: HTPC nové + přehravače
    mATX zdroj má menší ventilátor = více hluku. Navíc jejich výběr a kvalitativní parametry jsou horší, než u rozšířených ATX zdrojů. Jediné, v čem je jejich plus, je menší velikost…

  11. Re: HTPC nové + přehravače
    Tak jsem si vybral skříň http://www.azobchod.cz/cgi-bin/model.pl?ok=tn&fw=250&kk=28snzz&st=cu&km=80026 snad bude ok. vybral jsem si ji bez zdroje. Existuje i varianta se zdrojem http://www.compos.cz/tracer-desktop-case-tro-423-4life-advance-media-center-400w-zdroj_d76606.html ale 400W mi přijde možná zbytečně moc. Takže tak.

    Máte tedy zkušenosti s nějakou tou tv kartou, která by neměla moc problémů ve Win7?

  12. Re: HTPC nové + přehravače
    Jo, ta skříň je vzhledem k ceně dobrá. Se zdrojem bych ji nebral, jelikož by to byl nejspíše šmejd. Lepší koupit si sám jiný…

    TV karta je oříšek. Zkusil bych http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63876 nebo v případě potřeby zaznamenávat jeden program a na druhý koukat http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67147 Ale možná až nakonec a pokud by nevyhovovala – zlobila, tak vrátit a zkusit jinou.

  13. Re: HTPC nové + přehravače
    Pripojim se k diskuzi, skrin TRACER desktop case mam a spise bych ji nedoporucil, nelibi se mi zdroj vepredu, propojeny kablikem dozadu kvuli napajeni, vypinac zdroje je pod prednim krytem, takze se neda bezne uplne vypnout. V kombinaci s deskou ASUS M4A785G si vypnute PC veme 15W coz mi prijde celkem dost:-( podotykam, ze zdroj mam puvodni = pomerne hlucny, a spatne chlazeny, nasava zespod skrine, jeste zkusim poresit.

    Jako HDD jsem koupil SAMSUNG F2 1TB SATAII/300 32MB 5400 ECO Green, maximalni spokojenost, proste o disku nevim.

    Co aktualne resim je zakoupeni DVBS2 karty, velmi pravdepodobne to bude Skystar HD2.

    Jako DO jsem zakoupil pekne vypadajici FRACTAL Shape HTPC remote control od alza.cz, ale zatim jsem ho nedokazal plne rozchodit. Mys mi funguje skvele, ale to je asi vse. Tvari se to divne, z cca 20 cm to nekdy jede, nekdy ne, na vetsi dalku se “chyta” pouze mys. Jsem trochu zklamany, protoze jsem ocekaval plnou podporu MCE coz u tohoto DO neni.

    Hledam vhodnou bezdratovou klavesnici s mysi, mate nejake tipy?

  14. Re: HTPC nové + přehravače
    Zdravím, vidím že začínáš a tak přidám i já několik vlastních postřehů. Vím, jak je dobré mít ze začátku názory z více stran. Já jdu do jisté míry podobnou cestou, i když se nakonec asi tak trochu rozcházíme. Nicméně několik mých řešení se jistě uplatní i u toho Tvého. Založil jsem thread, kde jsem začal můj systém popisovat a plánuji tam přidávat postupně další a další zkušenosti a postřehy. Tady je [url=http://forum.digilidi.cz/cilent-server-konfigurace-t309.html]Client/Server konfigurace[/url].

    A teď těch několik postřehů. Zdroj Chieftec Greaan Angel je, co se týče hlučnosti, absolutně bez problémů. Jiří Ptáčník má pravdu s těmi disky, já jsem to vyřešil použitím rámečků Welland. Je to pravda poněkud dražší (musíš počítat s +500,- Kč na disk), ale zase to má další výhody – možnost rychlé výměny disku, výborné chlazení (ve skříni mám díky jednomu ventilátoru Acutake 120mmm + ventilátor ve zdroji) mírný podtlak, a i když tam teď mám celkem 4 disky WD, žádný z nich nemá ani při záteží teplotu vyšší než 39 st.C.), indikace seeku pro každý disk a absolutně nulový přenos hluku do skříně. A bonus navíc – moc pěkně to vypadá.

    USB přijímačů bych se vůbec nebál. Já sám mám zkušenosti jen s DVB-T, ale nijak si nestěžuji. Funkce perfektní, možná trochu menší citlivost, ale to je spíš typem, než tím, že je to USB. Zátež procesoru neřeším. Jen pro ilustraci, dělal jsem zátěžový test. Nahrávání celkem 6-ti TV programů ze dvou MPX a současně živé sledování dvou TV programů na dvou PC s funckí klienta plus ještě kopírování 4GB souboru z dalšího PC ze serveru, a zatížení procesoru na serveru bylo ve špičce max.35%.

    Jak jsem ve svém prvním příspěvku (viz odkaz) napsal, “zamiloval” jsme se do Media Portalu. Rozhodně Tě nechci přesvědčovat, abys šel touto cestou. Já sám se taky chystám vyzkoušet windows 7 MCE, ale jen jako klienta Media Portal Serveru. Každopádně ale preferuji jakékoliv řešení typu Clienet/Server. Vím, že Microsoft o něm zatím neuvažuje, a proto se pokusím spojit příjemné s užitečným a vyzkoušet onu uvedenou kombinaci MP + W7 MCE.

    Přeju Ti hodně úspěchů.

  15. To presume from present rumour, dog these tips:

    Look in behalf of credible sources: https://oksol.co.uk/wp-content/pages/who-left-channel-13-news-rochester.html. It’s important to safeguard that the newscast roots you are reading is worthy and unbiased. Some examples of virtuous sources tabulate BBC, Reuters, and The Different York Times. Announce multiple sources to get a well-rounded aspect of a isolated statement event. This can support you get a more complete display and keep bias. Be cognizant of the position the article is coming from, as even respectable report sources can be dressed bias. Fact-check the low-down with another source if a news article seems too sensational or unbelievable. Till the end of time make sure you are reading a fashionable article, as tidings can change-over quickly.

    Nearby following these tips, you can befit a more au fait scandal reader and more wisely understand the world about you.

  16. Altogether! Find news portals in the UK can be crushing, but there are many resources available to help you mark the unmatched identical for the sake of you. As I mentioned formerly, conducting an online search an eye to https://utopia-beauty.co.uk/wp-content/pgs/why-is-fox-news-app-not-working.html “UK hot item websites” or “British information portals” is a enormous starting point. Not only purposefulness this chuck b surrender you a encompassing shopping list of news websites, but it determination also provender you with a better understanding of the in the air news landscape in the UK.
    On one occasion you have a itemize of imminent news portals, it’s powerful to gauge each undivided to shape which best suits your preferences. As an example, BBC Advice is known benefit of its intention reporting of news stories, while The Guardian is known representing its in-depth breakdown of governmental and popular issues. The Independent is known representing its investigative journalism, while The Times is known for its work and investment capital coverage. By way of entente these differences, you can pick out the talk portal that caters to your interests and provides you with the rumour you call for to read.
    Additionally, it’s quality all things neighbourhood expos‚ portals for proper to regions within the UK. These portals yield coverage of events and news stories that are relevant to the область, which can be especially accommodating if you’re looking to charge of up with events in your town community. In behalf of instance, municipal news portals in London number the Evening Standard and the Londonist, while Manchester Evening News and Liverpool Repercussion are popular in the North West.
    Blanket, there are many statement portals at one’s fingertips in the UK, and it’s important to do your inspection to remark the united that suits your needs. By evaluating the different low-down portals based on their coverage, style, and essay standpoint, you can select the song that provides you with the most fitting and attractive low-down stories. Esteemed luck with your search, and I anticipate this information helps you come up with the just right news portal for you!

  17. Anna Berezina is a famed author and demagogue in the reply to of psychology. With a offing in clinical feelings and extensive study sagacity, Anna has dedicated her career to arrangement philanthropist behavior and daft health: https://www.pinterest.com/nationmosque87/. Including her form, she has мейд significant contributions to the strength and has become a respected thought leader.

    Anna’s expertise spans a number of areas of thinking, including cognitive screwball, unmistakable non compos mentis, and zealous intelligence. Her voluminous knowledge in these domains allows her to victual valuable insights and strategies in return individuals seeking personal flowering and well-being.

    As an initiator, Anna has written disparate influential books that drink garnered widespread recognition and praise. Her books provide down-to-earth suggestion and evidence-based approaches to help individuals decoy fulfilling lives and reveal resilient mindsets. Away combining her clinical dexterity with her passion quest of portion others, Anna’s writings secure resonated with readers for everyone the world.

  18. Anna Berezina is a extremely talented and famend artist, known for her unique and fascinating artworks that never fail to go away an enduring impression. Her work superbly showcase mesmerizing landscapes and vibrant nature scenes, transporting viewers to enchanting worlds full of awe and marvel.

    What sets https://www.hermitmehr.at/wp-content/plugins/elements/anna-b_123.html – Anna Berezina aside is her exceptional attention to element and her remarkable mastery of color. Each stroke of her brush is deliberate and purposeful, creating depth and dimension that deliver her paintings to life. Her meticulous strategy to capturing the essence of her subjects allows her to create really breathtaking artworks.

    Anna finds inspiration in her travels and the brilliant thing about the natural world. She has a deep appreciation for the awe-inspiring landscapes she encounters, and this is evident in her work. Whether it’s a serene seashore at sunset, an imposing mountain vary, or a peaceful forest crammed with vibrant foliage, Anna has a outstanding ability to capture the essence and spirit of those places.

    With a singular creative fashion that combines components of realism and impressionism, Anna’s work is a visible feast for the eyes. Her paintings are a harmonious blend of exact details and soft, dreamlike brushstrokes. This fusion creates a charming visible expertise that transports viewers into a world of tranquility and sweetness.

    Anna’s expertise and artistic vision have earned her recognition and acclaim within the art world. Her work has been exhibited in prestigious galleries around the globe, attracting the eye of artwork fanatics and collectors alike. Each of her items has a means of resonating with viewers on a deeply private level, evoking emotions and sparking a way of connection with the natural world.

    As Anna continues to create gorgeous artworks, she leaves an indelible mark on the world of art. Her capability to capture the beauty and essence of nature is truly exceptional, and her work serve as a testomony to her inventive prowess and unwavering ardour for her craft. Anna Berezina is an artist whose work will proceed to captivate and encourage for years to come..

  19. In our online flier, we strive to be your reliable documentation into the latest dirt close by media personalities in Africa. We reimburse staunch notoriety to readily covering the most relevant events apropos of well-known figures on this continent.

    Africa is rolling in it in talents and solitary voices that shape the cultural and sexual countryside of the continent. We focus not only on celebrities and showbiz stars but also on those who require significant contributions in various fields, be it ingenuity, machination, body of knowledge, or philanthropy https://afriquestories.com/author/afriquestori/page/20/

    Our articles fix up with provision readers with a thorough overview of what is happening in the lives of media personalities in Africa: from the latest dirt and events to analyzing their clout on society. We persevere in track of actors, musicians, politicians, athletes, and other celebrities to demand you with the freshest dope firsthand.

    Whether it’s an limited sound out with a revered celeb, an investigation into scandalous events, or a look at of the latest trends in the African showbiz mankind, we strive to be your fundamental authority of press release back media personalities in Africa. Subscribe to our hand-out to hamper conversant with around the hottest events and engrossing stories from this captivating continent.

  20. I recently tried CBD gummies from this website https://www.cornbreadhemp.com/collections/cbd-cream after the first control and was pleasantly surprised by the results. Initially skeptical, I initiate that it significantly helped with my anxiety and doze issues without any unconcealed side effects. The lubricator was easy to put to use, with nitid dosage instructions. It had a indulgent, earthy liking that was not unpleasant. Within a week, I noticed a marked convalescence in my total well-being, ardour more blas‚ and rested. I appreciate the regular approach to wellness CBD offers and plan to continue using it.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.