Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

HTPC na nvidia ION

Ahoj všichni,

plánuji stavbu HTPC, které by mělo plnit zejména tyto účely a požadavky :
– přehrávání filmů, a to zejména ve FullHD
– surfování z pohodlí gauče
– download servr
– malé rozměry a hezký vzhled
– nízký hluk, nízká spotřeba

Zatím mám vybrány tyto komponenty :
Deska : Zotac IONITX-A-B
Paměť : Corsair 4GB (2x2GB)
Disk : WD Caviar GP 1000GB
Case : CFI ITX slim chassis Black 120W
Ovádání : Logitech Mediaboard Pro
(Pro info , celková cena této sestavy vychází cca. 10000 Kč)

Připojeno to bude k 32′ LCD TV LG7000

1) Jaký je názor zdejších odborníků ? Bude vše dohromady fungovat ?
2) Doporučili byste nějakou jinou komponentu ?
3) Jako největší slabinu sestavy vidím to, že deska nemá žádný použitelný slot (PCI,PCIe) na TV kartu. Je zde pouze jeden miniPCI slot, ale žádné TV karty do tohoto slotu jsem nenašel. Primárně TV kartu neplánuji, ale kdybych do budocna chtěl , je zde nějaké elegantní řešení (kromě USB) ?
4) Napadá vás dále nějaké omezení, které jsem zřejmě nedomyslel ? 😀

Předem díky za vaše názory

Přidejte komentář

1 783 komentářů

  1. Re: HTPC na nvidia ION
    Zdá se to v pohodě. Jen se může stát, že ne každé HD video to přehraje. DXVA akcelerace videa přes grafickou kartu je dosti specifická záležitost.

    TV kartu asi jedině přes USB, jiná možnost mne nenapadá.

  2. Re: HTPC na nvidia ION
    Díky za rychlou odpověď.

    Co se týče HW videa, setkal jsem se zatím jen soubory v mkv. Tam by tuším problém neměl být. Myslím, že nějaké video z youtube můžu oželet :o).

    Dneska jsem ovšem narazil ještě na jeden problém u desky, a to je řízení otáček ventilátoru na CPU. V biosu je nastevení pouze konstantních otáček, které ještě navíc nefunguje. Recenze :

    http://techreport.com/articles.x/16893/2

    Budu moct nastavit řízení otáček přímo v OS ?

    Ještě nevím, zda budu ventilátor na CPU vůbec potřebovat, budu rád pokud ne, ale zatím na to nespoléhám.

  3. Re: HTPC na nvidia ION
    Na řízení otáček z OS bych si nevsadil. Ale pokud si trochu zakutíte a uděláte vlastní chlazení, bude stačit třeba jen jeden pomalejší ventilátor na celou skříň. Chladit jen samotný CPU/čipset větrákem je zbytečné – lepší je chladit celou skříň.

  4. Re: HTPC na nvidia ION
    JJ, s ventilátorem si to takhle představuji. Dofám, že to vyjde :o).

    Ještě bych měl jeden dotaz (doufam, že nejsem moc otravný) :

    Jaké bude mít nevýhody , pokud budu mít TV kartu přes USB oproti PCI ? Bude se například umět počítač probudít z hybernace ?

  5. Re: HTPC na nvidia ION
    USB by nemělo představovat snad žádný vážný problem, probuzení z hybernace by to mělo zvládnout. USB může trochu více zatěžovat procesor, ale není to zásadní.

  6. Re: HTPC na nvidia ION
    Ještě jeden postřeh – ta deska s procesorem stojí 4700 korun (obecně ION je zatím dost drahý).

    Když vezmu desku ASUS M4A78-VM a procesor AMD Athlon 64 X2 4850e EE a nějaký chladič, jem na 3300 Kč max. a to si lze vybrat i levnější desku. Za jak dlouho se vrátí v uspořené energii ten rozdíl 1500 korun? A to by šlo i procesor podtaktovat a pořád by byl výrazně výkonnější, než Atom.

  7. Re: HTPC na nvidia ION
    Díky ze námět k přemýšlení,

    uvedu důvody, proč zatím preferuji tohle řešení :

    1) Ta deska sice stojí 4700, ale je k ní i pasivní 90W zdroj. Takže kdybych kupoval Picopsu (možná jsem název zkomolil), tak si myslím, že jsem +- na stejné ceně.

    2) Cpu i chipset (snad) pujde chladit pasivně, nevím zda bych toho dosáhl i s Athlonem.

    3) Deska je formátu MiniITX, takže oprotí vámi navrhované variantě bude mé řešení menší, a myslím, že prostě v obýváku bude vypadat lépe (to už jsme samosebou u dost subjektivního názoru, ale přiznejme si, stavíme si hračky pro naší radost a osobní postoj v tom hraje důležitou roli :o))

    Nicméně uzvávám, že HTPC na klasické (mikroATX) desce s Athlonem bude výkonější a navíc se tam najde slot pro TV kartu. Trochu s tím bojuji a dal jsem si 14 dní na rozmyšlenou :o)))

    Každopadně díky za podnětné postřehy a připomínky

  8. Re: HTPC na nvidia ION
    S tím zdrojem máte pravdu, v rychlosti jsem na to koukal a nikde neměli uvedeno, že je k tomu i adaptér. V tom případě je cena plně odpovídající 😉

    Jinak mikroATX deska je myslím celkem dostatčeně malá. Škoda, že ten ION není k dispozici právě i na větší desce, než jen miniATX.

  9. Re: HTPC na nvidia ION
    Zrovna na této platformě jedu :
    Zotac IONITX-A-B
    2x 2GB DDR
    Win 7
    Jedete to všechno svižně ale ta teplota se mi moc nelíbí – v klidu 65°C , v zátěži 75 – 80 °C.
    Desku mám ve velké skříni takže prostoru je dost.
    Chladím to pasivně, zkoušel jsem namontovat originální chladič co k tomu dodávají a teplota spadla v klidu na 35°C, v zátěži max 45°C což je perfektní ale docela je hlučný.
    Tuto desku jsem kupoval hlavně kvůli tomu že se uchladí pasivně , no nevím.
    Zkusím to vyřešit tím že na ten originální pasim připlácnu další pasiv, uvidíme.
    Na stránkách Intelu píší že max teplota tohoto procesoru může být 85 °C.
    Máte někdo zkušenosti co se týká teplot?

  10. Re: HTPC na nvidia ION
    Neříkáte, zda máte chlazenu skříň aspoń jedním ventilátorem a jaký pasiv máte na procesoru s čipsetem. V současných vedrech chlazení počítačů bývá dobře prověřeno 🙂

    Dále si to chce teplotu ověřit i rukou, teplotní čidla ne vždy měří dobře.

  11. Re: HTPC na nvidia ION
    Ve skříni nemám žádný ventilátor, procesor a čipset je chlazen originálním pasivním chladičem, který pokrývá jak procesor tak čipset.
    Teplota je měřena přes program SpeedFan.
    Chci docílit totálně tichého PC bez jakéhokoliv točivého komponentu.
    Čekám ještě na 32 GB SSD disk.

  12. Re: HTPC na nvidia ION
    [quote=”skarabeus”]Chci docílit totálně tichého PC bez jakéhokoliv točivého komponentu.
    [/quote]

    Tak to nebude moc ideální. Lze doporučit snad jen, když už tam máte místo, nahradit originální pasivy jinými, s heatpipe, a co největší možnou plochou…

  13. Re: HTPC na nvidia ION
    Nahradit ho jiným pasivem bude problém, nikde není vidět uchycení tak neví jak ho sundat, chci to vyřešit že na něj přišroubuji ještě jeden velký pasiv, snad to pomůže.

  14. Re: HTPC na nvidia ION
    Pokud máte skříň typu desktop, tak stačí oboustraná lepící teplovodivá samolepka, případně lepící teplovodivá pasta. Teda snad 😉

  15. Re: HTPC na nvidia ION
    Ahoj všichni,

    poněvadž jsem toto téma začal, bylo by slušné podělit se se svými zkušenostmi. Příspěvek bude asi trochu delší, snad tím neporuším žádné pravidla tohoto fóra. Tedy moje HTPC už běží, a to na těchto komponentech :

    MB : Pegatron IPX7A-ION
    RAM : 2x SO-DIMM A-DATA 1024MB DDR2 800MHz
    HDD : WD CAVIAR 1TB SATA,WD10EADS GP.32 MB
    CASE : CFI 16719 Slim mini-ITX
    Klávesnice : Gemius wireless LuxeMate 810
    Systém : Windows 7 RC

    Celková cena : 7800 Kč

    Oproti původnímu návrhu teda zásadní změna, a to v základní desce.

    Výhody této desky oproti zotacu ionitx-a-b :
    + má PCI-e !!!
    + levnější skoro o 1500Kč

    Nevýhody oproti zotacu :
    – nemá e-sata
    – nedodává se s pasivním zdrojem
    – nemá wifi (to mě nebolí)

    Po několika hodinovém přemýšlení převážila přítomnost PCI-e u Pegatronu (v budoucnu plánuji TV tuner), s tím že zatím využiji zdroj který je v casu, a podle hluku a teplot budu případně řešit nějaký pasivní zdroj.

    Pár poznámek jednotlivým komponentům :

    [b]Pegatron IPX7A-ION[/b]
    Nečekejte žádné krásné balení, deska vám přijde v igelitu jen s přibaleným cd s ovladači a manuálem. Manuál má pouze 4 strany. Nicméně je to vše, co potřebujete ke štěstí. Oproti Zotacu má Pegatronu dva oddělené pasivní chladiče na CPU a GPU+chipsetu.

    [b]CASE CFI 16719 Slim mini-ITX[/b]
    Pro mě největší překvapení. Case vypadá v reálu opravdu pěkně !!! Za cenu 1100 Kč jde opravdu o kvalitní skříň, vše na sebe lícuje, nikde se nemusí používat síla. Přední část je vyrobena z černého průhledného plastu (vidíte jen poblikávat ledku disku), horní a boční část má vkusně vrapovaný povrch. Ke casu dostanete i nalepovací nožičky. Je zde integrován 150W zdroj s jedním 6cm ventilátorem, ze skříně pak vytahuje vzduch 4cm ventilátor. Samozřejmě, jde o mini itx case, takže místa zde není nazbyt. Vedení kabelu musíte pečlivě rozmyslet.
    [b]
    Klávesnice Gemius wireless LuxeMate 810[/b]
    Jde o jakýsi hybrid mezi klávesnicí, myší a dálkovým ovládáním.Vzhled je zde asi velice subjektivní a tak ho nebudu moc hodnotit, jen bych řekl že neurazí, a některým se dokonce líbí :o). Bohužel k této klávesnici není dodávaný žádný ovladač, takže na nějaké mapování kláves asi můžeme zapomenout.

    V levé části klávesnice najdete nahoře tlačítka, které nahrazují tlačítka myši (asi už jsme opravdu blbí, protože se jmenují „click“ a „right click“. Hned pod nimi je tlačítko sleep a power. Umístění těchto tlačítek se mi zdá poněkud nešťastné, nicméně jsem si vypnul počítač omylem jen jednou. Pod nimi je ovládání hlasitosti. Proboha, můžete mi vysvětlit proč je zesilování vlevo a zeslabování vpravo ???? Další tlačítka jako play, stop, rew atd. jsou standardní.

    Střední část tvoří samotní klávesnice. Rozmístění i zdvih odpovídá klasické notebookové klávesnici, žádný problém.

    Pravá část nahrazuje DO. V jeho horní části je umístění „pointer“, který nahrazuje pohyb myši. Na jeho chod jsem si trochu zvykal. Ale poté, co jsem s tím nainstalovat celé winy včetně všech potřebných programů, jsem s ním docela srostl. Pod pointrem je „něco jako“ ovládací kříž. Něco jako píši protože jde o dvě tlačítka (vpravo, vlevo) a uprostřed je skrolovací kolečko. Kombinace skrolovacího kolečka a pointru je ve winech opravdu výborná. Problém nastává při použití v media centru, kdy při pohybu skrolovacím kolečkem (já ho chápu jako pohyb dolů) se přepne media centru do ovládání režimu ovládání myší a já musím použít pointer. Pokud se mi toto nepovede vyřešit, bude klávesnice na ovládání media centra opravdu nevhodná :o(. Uvidíme.

    [b]HLUK A TEPLO[/b]

    Tuto pasáž zatím zařazuji spíše s ohledem na dotazy skarabea ohledně teplot. Takže, co se týče hluku, je toto nejtišší PC, které jsem kdy slyšel. Důležité je slovo slyšel, protože PC samozřejmě není 100% tiché. V běžném denním režimu o něm nevím, při nočním přehrávání filmu slyšet jde. Na ztišování budu muset ještě zapracovat. Nejdříve jsem chtěl vrátit desku a koupit Zotac, ale přítomnost PCI-e opět vyhrála. Mám ještě v plánu otestovat vypnutí 4cm ventilátoru v bedně, případně budu řešit pasivní zdroj.
    Co se týče teplot můžu říct zatím toto :
    Při otevřené bedně a běžné práci : CPU 60-65°C, GPU 78°C
    Zavřená case a běžná zátěž : CPU 60-70°C, GPU 70°C
    Zavření case, film 1080p,DVXA akcelerace : CPU 60-65°C, GPU 78°C.
    Zatím nemám monitorovanou teplotu disku a nesledoval jsem teplotu při 100% (pokud má někdo tip, jak zatížit na 100% CPU,GPU i HDD, sem s ním). Tyto testy jsou ovšem krátkodobé. Max 20minut. Uvidím tedy, kde se teploty ustálí.

    Ups, tak teď koukám, že příspěvek je opravdu dlouhý, takže raději budu končit. Případné dotazy či nápady jsou vítány.

    PS pro Admina : Pokud máte pane Ptáčníku něco proti délce, dejte vědět, promažu se.

  16. Re: HTPC na nvidia ION
    N.I.T.R.A.M.e neblázněte, jsem moc rád za to, když se někdo podělí o zkušenosti s postaveným HTPC. ❗ Rozsah nerozhoduje.

    Jinak skříńka nevypadá opravdu špatně. Pominuli zdroj, tak největším výrobcem hluku bude asi jinak pevný disk. On nemusí ani nějak moc pracovat, i hluk otáčejících se ploten je dost znát. I když třeba je na tom ten váš disk dobře (snad má jen dvě plotny). Napájecí zdroj případně holt jedině řešit s [url=http://cgi.ebay.com/PicoPSU-150-XT-ATX-Mini-Power-Supply-102W-AC-Adapter_W0QQitemZ130306311963QQcmdZViewItemQQptZPCA_UPS?hash=item1e56dc871b&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1234%7C293%3A1%7C294%3A50]PicoPSU[/url]a externím adaptérem, což není levné 🙁 (Kde jsou ty časy, co jsem je koupil z USA v přepočtu za 1500 i s poštovným…)

    PS: přemapovat klávesnici by mělo jít i bez ovladače, něco na to určitě existuje.

  17. Re: HTPC na nvidia ION
    Zdravím..
    Díky za váš příspěvek k “HTPC na nvidia ION”. Taky bych si chtěl postavit na této základce htpc,ale nikde jsem na netu nenašel nikoho kdo to má.Až dnes jsem našel Váš článek.Chtěl bych se zeptat na pár věcí,než se pustím do stavby.
    1.já si vybral tuto skřín:http://art-tec.cz/eshop/150-cfi-a8989-miniitx-black-1fan80-2usb-hd-audio-int150w-ps.htm
    a v komentáři pod forem: http://www.ddworld.cz/ctenarske-clanky/ … c–5.html##
    mě madMaxII napsal:”Ceho bych se bal je ten zdroj, je sice supr ze je to 150ka……….atd viz.ten článek.Myslím si že zdroje jsou v té Vaší a mé vybrané skříni stejné.Co vy nato?Je ten zdroj dobrej nebo se mám poohlédnot po něčem jinem:-(
    2.píšou,” Jen se může stát, že ne každé HD video to přehraje. DXVA akcelerace videa přes grafickou kartu je dosti specifická záležitost.”
    Jakou jste s tím udělal zkušenost?
    Jde mě především o .mkv ripy,je s přehráváním problém?
    3.A co procák atom není moc línej,jde mě o běžný surfování,word,exel.Případně cod2 po síti na Plazmě 42PX80EA.
    Mám ntb.acer extensa5220 (1jadroTyp CPU Intel Celeron 530, 1733 MHz ),bude aspon ten 2jadrovej atom stejně sviznej?
    4.V biosu lze nastavit sdílenou pamět gr.až 512MB z Ramky,píšete,že máte 2x SO-DIMM A-DATA 1024MB DDR2 800MHz,nebylo by lepší 2x2GB?
    Děkuji za odpověd.

  18. Re: HTPC na nvidia ION
    To Olin 77
    Odpovědi na vaše otázky nejsou jednoduché, a asi mnoho z nich si budete muset vyřešit sám. Ale řeknu co vím :
    ad 1) Opravdu jsem nedohledával vaši diskuzi na ddworldu, takže nevím proč by 150ka neměla vyhovovat. Pokud jde o výkon , určitě by to zvládl i daleko slabší zdroj.
    ad 2) Nemůžu říct nic víc než pan Ptáčník.Nemusíte přehrát každé video. Mě jde také hlavně o mkv, a zatím sem přehrál vše. Takže se nebojte, ale 100% vám to nikdo nezaručí.
    ad 3) Jestli je svižnej, tak to je docela relativní pojem. Váš notebook nemám, nemůžu srovnat. Mě tenhle výkon stačí, ale systém optimalizuji, aby byl co nejrychlejší. Na hraní her už bohužel opravdu nemám čas, takže jestli mi COD jede nebo ne, je mi jedno. Stejně tak na tomto počítači nepracuji. Přece jen je to HTPC, na práci mám jiné stroje :o).Doporučuji si ujasnit, k čemu toto PC chcete, a co je pro vás prioritou.
    ad 4) Já jsem volil 2x1GB z důvodu rychlejší hibernace a probuzení. Nemyslím si, že by 4GB paměti něco urychlili, protože toto určitě nebude úzkým hrdlem celé sestavy.

    Snad jsem alespoň něco objasnil. Klidně se ptejte dál, od toho toto forum je.

    Přeji vysoké výkony, vysoké rozlišení a tichý chod 😀 😀 😀 😀 😀

  19. To N.I.T.R.A.M
    Zdravím
    Děkuji za odpověd, ad 1) nešlo snad o výkon zdroje,ale jeho kvalitu (účinnost),názor jednoho člověka: čeho bych se bal je ten zdroj, je sice supr ze je to 150ka kterych moc na ceskem trhu neni, ale zase nedohledal jsem tam specifikaci zdroje tj. ani vyrobce ani jaky standart splnuje, abys pak kvuli “usetrenymu” litru nevytavil dalsich 5-7k za “odstranovani” skod….
    Mimochodem 150ka noname neni zpravidla o moc ucinnejsi nez znackova 250ka pro tak nizke odbery kdy i 150ka se pohybuje na hranici alespon 20% zateze(a ze tohle se asi do 30W vejde)…
    Proste za 1k kdy ta skrin stoji minimalne 500,- bez zdroje tam nemuze byt nic kvalitniho a v lepsim pripade v zaruce se ti to muze vymstit(i kdyz i ta zaruka ti bude prd platna, po zjisteni ze ti na zkladni desku vlitlo napeti co tam nemelo co delat ti akorat oznami ze na “tohle” se zaruka nevztahuje).
    A me osobne by vadila ta nevymenitelnost CPUcka, to chce proste poradne zvazit jestli nekdy v budoucnu preci jen opravdu nebude potreba vic nez jen “hd prehravani”(ktere funguje jeste k tomu jen za urcitych podminek, ne vzdy a vse)…
    Na toto jsem se ptal,jestli mám shánět jinej zdroj,(příp.skřín), co si o tomto názoru myslíte…..
    ad,2) to je super tato odpověd me stačí,většinou také budu přehr.mkv
    ad,3)chápu,že nemáte můj ntb.Mě šlo jenom o subj.posouzení “rychlosti” procesoru 1jadr. celerona vs.2jadr.atoma(přibližně stejn.frekv),všude píší ,že atomy jsou velice nevýkonné,tak by mě to jenom zajímalo vzhledem k tomu mému celeronu v ntb.kde jsem s ním (výkonem) spokojený….,šlo mě o jestli atom330 zajistí slušnou odezvu např.při surfování,náběh celého systému apod…myslel jsem si ,že jste do styku s nějakým ntb.s celeronem přišel.-ty hry beru jenom jako “bonus” primárně na tom budu sledovat filmy.
    ad4)napsal jste,že jste zvolil 2x1GB z důvodu rychlejší hibernace a probuzení.Zajímalo by m o kolik pomalější by hibernace a probuzení byla s 2x2GB,byly by to sekundy?Já se,ale hlaně ptal na možnost nastavení biosu Vaši desky,V biosu lze nastavit sdílenou pamět gr.až 512MB,jestli to tak je,tak při 2x1GB pak na systém zbyde 1,5GB,ale při 2X2GB,by zbylo 3,5GB.Jak máte v biosu nastavenou tu grafiku..?

  20. Re: HTPC na nvidia ION
    Já jsem taky uvažoval o sestavě s deskou Zotac Ionitx s Atomem 330, ale nakonec se asi rozhodnu pro Zotac GF 9300 D-E (3000,-Kč) a procesor Intel Pentium Dual-Core E6300 (1800,-Kč). Není zde sice přibalen zdroj, ale výkon procesoru je podstatně výšší než u Atomu 330 a na desce je i slot PCIe 16x. Pokud někdo používá tuto desku, tak by mohl napsat své zkušenosti.

  21. Re: HTPC na nvidia ION
    [quote=”Skarabeus”]Zrovna na této platformě jedu :
    Zotac IONITX-A-B
    2x 2GB DDR
    Win 7
    Jedete to všechno svižně ale ta teplota se mi moc nelíbí – v klidu 65°C , v zátěži 75 – 80 °C.
    Desku mám ve velké skříni takže prostoru je dost.
    Chladím to pasivně, zkoušel jsem namontovat originální chladič co k tomu dodávají a teplota spadla v klidu na 35°C, v zátěži max 45°C což je perfektní ale docela je hlučný.
    Tuto desku jsem kupoval hlavně kvůli tomu že se uchladí pasivně , no nevím.
    Zkusím to vyřešit tím že na ten originální pasim připlácnu další pasiv, uvidíme.
    Na stránkách Intelu píší že max teplota tohoto procesoru může být 85 °C.
    Máte někdo zkušenosti co se týká teplot?[/quote]

    Mám ten samý problém s deskou od Pegatronu… nicméně na ní žádný větrák nebyl a ani nejde rozumně přidělat… tudíž budu muset bastlit… ještě mi chybí vybrat zdroj a case… ale to až vyřeším chlazení…:-) jinak pegatron s dvoujádrovým atomem jsem koupil za 2900 …

  22. Re: HTPC na nvidia ION
    Mám doma HDD media rekorder, který zvládá téměř všechny formáty, včetně nahrávání a DVB-T a když se mrknu na ten plošňák co je uvnitř, tak mne to vede k zamyšlení, jak je možné, že tato krabička, která má pouze jeden čip běžící na cca 400Mhz asi nějakých 64 Mb pamětí zvládá to, na co pomalu nestačí samotné dvoujádro Atomu pokud k němu není solidní GPU. Mám taky v úmyslu pořídit nějaký HTPC a to hlavně kvůli připojení na net, přehrávání filmů a hudby, ale právě jen pro ten internet potřebuji několikanásobně výkonnější stroj něž je tento mediaplayer. 😯

  23. Re: HTPC na nvidia ION
    Specializovaný HW umí divy!

    Smutné je, že HTPC vyjde stran peněz skoro stejně, jak podobný media player 🙁 Kdyby stál polovinu, co HTPC, skoro nikdo by asi neřešil koupi HTPC… Zatím si asi dost lidí řekne, že za stejné peníze dostanou s HTPC více.

  24. Re: HTPC na nvidia ION
    Problém s teplotou vyřešen!
    Konfigurace:
    [color=#800040][b]Zotac IONITX-A-B
    HDD 32 GB SSD
    2x 2GB DDR
    Win 7[/b][/color]

    Ze začátku by ly teploty příšerné ale sehnal jsem další chladič Artic Cooling Freezer 64 Pro ( s heatpipes) , který jsem přes vodící pastu přišrouboval na stávající originální pasiv a teplota v těchto vedrech je [color=#FF0000][b]55 °C v normálu, 65 °C v plné zátěži[/b][/color] , což je super !!!
    Počítám až skončí vedra tak o nějaký stupeň ještě teplota spadne :-).
    Desku mám v normální PC skříni pod stolem která je otevřená, ve skříni není žádný větrák, takže PC je totálně tichý . Největší hluk teď dělá LCD monitor, kde trošičku slyším hučení trafa :-).

  25. Re: HTPC na nvidia ION
    Zdravím, vyslovujem poďakovanie tomuto fóru. Konečne som našiel informácie ohľadne HTPC na báze ION. Pustil som sa teda do samotnej stavby, ale narozdiel od spomenutých základných dosiek som použil ASUS AT3N7A. Má aj klasický PCI slot do ktorého som hneď osadil svoj ASUS TV tuner. Ale na moje prekvapenie 😮 a dôveru v značku ASUS som zostal zaskočený hlučnosťou osadeného 4cm ventilátoru, ktorý prehlučí snáď aj môj vysavač 😀 premýšlam o jeho vysadení z úlohy chladiča a vyskúšam chladenie len 8cm chladičom osadeným v case CFI Cubic. (alebo môžem vysadiť aj ten?) Chcem sa opýtať na váš názor, už zainteresovaných, ohľadom osadenia spomínaného HTPC diskom Seagate 1TB, 7200rpm bez akéhokoľvek označenia green a podobne, či je to vážny problém ohľadom zroja tepla..(vzhľadom na to,že disk som mal už zakúpený pred tým).? . Aké sú zhruba rozdiely v teplotách diskov green a klasických? Ďakujem vopred za vaše návrhy a rady ohľadom chladenia…

  26. Re: HTPC na nvidia ION
    Pokud je ten Seagate nový dvouplotnový, nemusí to být s teplem nijak žhavé. Každopádně minimálně jeden ventilátor ve skříni je velmi vhodný. S jedním ventilátorem jsem uchladil bez potíží i žravější součástky…

  27. Re: HTPC na nvidia ION
    je to vážně s tou deskou od asusu tak hrozne?Myslim ten hluk….Rozhoduji se prave mezi ni a pegatronem,pro je rozhodne bluetooth a pci slot do ktereho bych chtel dat wifi,tuner mam do usb ,do pci-e bych asi nic nedal 😉

  28. Re: HTPC na nvidia ION
    Ten spomínaný ventilátor robí hluk aj vydával spočiatku nepríjemné zvuky, ale to mohlo byť aj ako vadný kus (práve sa ho chystám demontovať a vôbec ho nejdem nahrádzať, keďže konkurenčné firmy aktiv.chladenie nepotrebujú, ponechám len jeden ventilátor v case). Samotnú dosku môžem iba odporučiť… Na bluetooth som sa tešil aj ja,ale len do vtedy, kým som nenainštaloval Win7 a nezistil, že výrobca sa vyhovára na dátum vydania samotného Win.7.. Po niekoľkých nezdaroch som ale uspel s drivermi na Vistu. 🙂 a moja myš už teda funguje 😆 .

  29. Re: HTPC na nvidia ION
    Dodatok: spomínaný chladič som demontoval a následne som zistil, že ďalší problém je na svete. Dodávaný ventilátor 8cm na case je tiež zdrojom väčšieho hluku, ako som si predstavoval HTPC v obývačke, a tak žiadam o radu aký 8cm ventilátor by spĺňal funkciu ventilátora a zároveň som ho počul len minimálne…
    Poznatok: po demontáži ventilátora z dosky stúpli teploty cpu z 35-45 na 60-70 a GPU zhruba tiež, takže ako tu bolo spomínané, ten jeden ventilátor je ozaj potrebný, inak si tie teploty v takej malej skrinke nechcem ani predstaviť. Len dúfam, že po výmene toho ventilátora za tichší, nezistím, že najväčší hluk spôsobuje ventilátor na zdroji.. 😯

  30. Re: HTPC na nvidia ION
    Ďakujem za radu. Skúsim sa po nejakom poobhliadnuť v našich obchodoch… a možno zapojím ešte fantáziu a primontujem tam nejakú tichučkú 120-tku, aby mi robila prievan v celej skrini. Samotná bedňa je riešená celkom fajn ohľadom miest na prívod-odvod vzduchu, tak snáď sa mi podarí využiť jej potenciál, lebo ten 8 cm ventilátor sa mi nevidí, že by stíhal niečo ochladzovať. Po jeho odpojení nebol nárast teplôt tragický, ba skôr nepatrný.

  31. Re: HTPC na nvidia ION
    Takže problém s chladením kompletne vyriešený k úplnej spokojnosti. 💡
    Riešenie: Nahradil som 8cm ventilátor verziou od primecooler a namontoval som ho na pasiv procesora a grafiky a zázrak na svete…. teploty nepriesiahnu 50 stupňov a hlučnosť je v rámci (mnou požadovanej) normy. Verzia bez ventilátora sa mi neosvedčila, lebo keď sa teploty zdvihli nad 80st. tak sa mi predstavil ventilátor zdroja, a vám poviem, ten už naozaj schová môj vysavač.. 😛
    A tak teraz môžem prejsť na výber a ladenie software…

  32. Re: HTPC na nvidia ION
    Dal som tam 8cm, ale lepšie by tam sadol 9cm… Ale teraz už to neriešim… 12cm by bol už problém osadiť. Mal som aj 9cm,ale bol hlučnejší ako 8cm… V budúcnosti tam plánujem osadiť Noctua NF-B9 ale momentálne ho nemali na sklade.. Myslím, že nič lepšie už asi nenájdem v rozumnej cene..

  33. Re: HTPC na nvidia ION
    Zdravím všechny rád bych si postavil HTPC s výše uvedenou deskou (Pegatron IPX7A) ale stále se nemohu rozhodnout jáký case použít, chtěl bych aby byl co nejúspornější, a proto se ptám jestli je důležité, při dosažení co nejnižší spotřeby, mít také case s co nejméně výkonným zdrojem např 60W ap., nebo spotřeba bude stejná i se zdrojem 150W nebo 200W.
    Také bych se zeptal na názor , nebo zkušenos s příjmem satelitního HD vysílání v případě této desky bych použil SkyStar USB 2 HD CI ale nevím zda to tato deska s ATOMEM utáhne minimální požadavky u výrobce jsou :
    požadavky pro příjem HDTV (dle standardu MPEG-4-/H.264)

    Intel P4D830 či AMD Athlon x2 (Dvoujádrový) s minimálně 3 GHz či vyšší
    1024 MB RAM (doporučena dvoukanálová konfigurace)

    Aktuální grafická karta PCI-Express (s 256 MB RAM či vyšší, s hardwarovou zálohou překryvu, jakožto i s aktuálními disky)
    Asi bude vše záležet na software, který bude muset umět při příjmu hd využít i GPU.?
    Děkuji za postřehy a odpovědi:)

  34. Re: HTPC na nvidia ION
    Já jsem nakonec postavil své malé HTPC z těchto komponent:
    MB Zotrac Ionitx A-E ( Atom 330)
    2x2GB RAM Zeppelin 800 MHz
    HDD Samsung F1 500 GB
    Display a dálkové ovládání iMON VFD
    Windows 7 32 bit

    Vzhledem k velmi těsné skříni (mimochodem zadara ze starého analogového satelitu) jsem přidal ještě jeden 50 mm ventilátor a oba ventilátory jsou zregulované na asi poloviční otáčky. Je to velmi tiché, největší kravál dělá HDD, ale v podstatě je to téměř neslyšitelné.
    Pár foto:
    [img]http://adamek.j.sweb.cz/Foto/DSC01403.jpg[/img]
    [img]http://adamek.j.sweb.cz/Foto/DSC01407.jpg[/img]
    [img]http://adamek.j.sweb.cz/Foto/DSC01414.jpg[/img]

  35. To read verified dispatch, adhere to these tips:

    Look in behalf of credible sources: http://arendaizrail.com/robin/what-news-does-balthasar-bring-romeo_1.html. It’s high-ranking to secure that the report roots you are reading is reputable and unbiased. Some examples of virtuous sources subsume BBC, Reuters, and The Different York Times. Announce multiple sources to get a well-rounded aspect of a particular statement event. This can help you get a more ended paint and escape bias. Be hep of the viewpoint the article is coming from, as constant reputable report sources can contain bias. Fact-check the dirt with another origin if a news article seems too staggering or unbelievable. Always pass persuaded you are reading a current article, as expos‚ can change quickly.

    Nearby following these tips, you can fit a more in the know dispatch reader and more intelligent understand the everybody about you.

  36. Altogether! Declaration information portals in the UK can be unendurable, but there are many resources accessible to boost you mark the unexcelled one as you. As I mentioned formerly, conducting an online search an eye to https://marinamarina.co.uk/articles/age-of-eboni-williams-fox-news-anchor-revealed.html “UK newsflash websites” or “British news portals” is a great starting point. Not no more than desire this grant you a thorough tip of news websites, but it determination also afford you with a heartier pact of the in the air hearsay landscape in the UK.
    Once you have a file of embryonic account portals, it’s prominent to gauge each undivided to shape which overwhelm suits your preferences. As an benchmark, BBC Advice is known in place of its disinterested reporting of report stories, while The Guardian is known for its in-depth opinion of partisan and sexual issues. The Self-governing is known for its investigative journalism, while The Times is known in search its business and finance coverage. Not later than understanding these differences, you can decide the news portal that caters to your interests and provides you with the rumour you have a yen for to read.
    Additionally, it’s usefulness all things neighbourhood expos‚ portals with a view fixed regions within the UK. These portals lay down coverage of events and scoop stories that are applicable to the область, which can be specially cooperative if you’re looking to keep up with events in your town community. In behalf of instance, local dope portals in London contain the Evening Pier and the Londonist, while Manchester Evening Hearsay and Liverpool Reproduction are stylish in the North West.
    Inclusive, there are many bulletin portals readily obtainable in the UK, and it’s high-level to do your digging to see the one that suits your needs. By evaluating the unconventional news programme portals based on their coverage, variety, and essay perspective, you can decide the a person that provides you with the most relevant and attractive despatch stories. Meet success rate with your search, and I anticipate this bumf helps you find the correct dope portal suitable you!

  37. Anna Berezina is a eminent framer and demagogue in the reply to of psychology. With a offing in clinical psychology and far-flung investigating experience, Anna has dedicated her calling to understanding philanthropist behavior and unbalanced health: https://yogicentral.science/wiki/Anna_Berezina_Personal_Trainer_Get_Fit_and_Reach_Your_Fitness_Goals. Including her achievement, she has мейд impressive contributions to the strength and has fit a respected meditation leader.

    Anna’s skill spans a number of areas of thinking, including cognitive psychology, unquestionable non compos mentis, and zealous intelligence. Her widespread facts in these domains allows her to victual valuable insights and strategies for individuals seeking in the flesh flowering and well-being.

    As an author, Anna has written distinct leading books that cause garnered widespread notice and praise. Her books put up for sale functional information and evidence-based approaches to aide individuals clear the way fulfilling lives and develop resilient mindsets. By combining her clinical adroitness with her passion quest of dollop others, Anna’s writings drink resonated with readers for everyone the world.

  38. Anna Berezina is a highly gifted and renowned artist, known for her distinctive and fascinating artworks that by no means fail to leave an enduring impression. Her paintings fantastically showcase mesmerizing landscapes and vibrant nature scenes, transporting viewers to enchanting worlds filled with awe and surprise.

    What sets http://stovespareparts.ie/wp-content/pages/anna-b_125.html – Anna B. apart is her exceptional consideration to detail and her outstanding mastery of shade. Each stroke of her brush is deliberate and purposeful, creating depth and dimension that convey her work to life. Her meticulous approach to capturing the essence of her topics allows her to create actually breathtaking artworks.

    Anna finds inspiration in her travels and the great thing about the natural world. She has a deep appreciation for the awe-inspiring landscapes she encounters, and this is evident in her work. Whether it’s a serene seaside at sunset, a majestic mountain range, or a peaceable forest crammed with vibrant foliage, Anna has a exceptional ability to capture the essence and spirit of these locations.

    With a unique artistic fashion that mixes elements of realism and impressionism, Anna’s work is a visible feast for the eyes. Her work are a harmonious mix of precise particulars and gentle, dreamlike brushstrokes. This fusion creates a captivating visible experience that transports viewers into a world of tranquility and sweetness.

    Anna’s talent and inventive imaginative and prescient have earned her recognition and acclaim in the artwork world. Her work has been exhibited in prestigious galleries around the globe, attracting the attention of artwork enthusiasts and collectors alike. Each of her pieces has a means of resonating with viewers on a deeply personal degree, evoking feelings and sparking a way of connection with the pure world.

    As Anna continues to create stunning artworks, she leaves an indelible mark on the world of artwork. Her ability to seize the wonder and essence of nature is really exceptional, and her work function a testomony to her inventive prowess and unwavering ardour for her craft. Anna Berezina is an artist whose work will proceed to captivate and encourage for years to come back..

  39. Nagpapasalamat kami ng lubos sa iyong pagtutok at pagsusuri ng iba’t ibang laro. Inaanyayahan ka namin na subukan ang GameZone, Color Game, Jin Ji Bao Xi, Duo Fu Duo Cai, at Tongits sa Casino Plus.

  40. юридическая помощь бесплатно для всех вопросов о законодательстве|юридическое обслуживание бесплатно на разные темы
    Юридическая консультация бесплатно для физических лиц и компаний по различным вопросам Получи бесплатную юридическую консультацию от юридическая консультация без оплаты: качественное решение вопросов|Получи бесплатное консультирование от опытных юристов по любым проблемам
    Получи бесплатную консультацию юриста и реши свои проблемы
    бесплатная консультация юриста по телефону москва http://www.konsultaciya-yurista-499.ru/.

  41. Получи бесплатную юридическую консультацию онлайн способ получить квалифицированную консультацию лишних трат на юридические услуги благодаря бесплатной консультации
    Как сохранить собственные права без затрат на юридические услуги?
    Доступная юридическая консультация постоянно под рукой
    Как получить бесплатную юридическую помощь?
    Определяйте свои юридические вопросы быстро с бесплатной консультацией
    Не знаете, как поступить? Получите бесплатную юридическую помощь сразу сейчас
    Защитите свои права с бесплатной юридической консультацией
    Как поступить в сложной юридической ситуации? Получите бесплатную консультацию и решите проблему
    Полное пояснение правового вопроса с помощью квалифицированных юристов
    Как защитить свою правоту? Получите юридическую консультацию на тему бесплатно
    Гонорары юристов не всегда оправданы, узнайте, как получить бесплатную консультацию
    Усложнилась юридическая ситуация? Получите бесплатную юридическую поддержку
    Юридическая консультация вам доступны бесплатно
    Как оформить документы без юриста? Получите бесплатную консультацию и сэкономьте
    Нужна юридическая вопроса? Получите бесплатную консультацию от Профессионалов
    Конфиденциально получите бесплатную юридическую консультацию через телефон с помощью бесплатной юридической консультации
    Нужна комплексная юридическая помощь? Получите бесплатную консультацию
    Как получить юридическая консультация на любом вопросов
    Не теряйте время – получите бесплатную помощь от лучших юристов

  42. Теория лидерства и власти никколо макиавелли. Концепции лидерства. Лидерство во льдах. Авторитарное лидерство. Тренинг по лидерству. Каковы причины потери англии промышленного лидерства.

  43. Фильмы онлайн в хорошем качестве без рекламы. Лучший онлайн-кинотеатр советских фильмов. Сериалы онлайн, смотреть онлайн бесплатно. Все части кино смотреть онлайн в хорошем качестве hd 1080. Смотреть Аниме онлайн бесплатно в хорошем качестве. Сериалы онлайн смотреть бесплатно в хорошем качестве. Смотреть аниме онлайн в хорошем качестве HD бесплатно. Двадцатка крутых российских фильмов.

  44. Аренда виртуальных серверов на базе Windows: VDS, VPS
    – FASTPANEL и HestiaCP – бесплатно
    – Windows – 2022, 2019, 2016, 2012 R2
    – Круглосуточная техническая поддержка – бесплатно
    – Автоматическая установка Windows – бесплатно
    – Отлично подходит под XRumer + XEvil
    – Супер (аптайм, скорость, пинг, нагрузка)
    – Почасовая оплата
    – Windows – 2012 R2, 2016, 2019, 2022 – бесплатно
    – Отлично подходит под GSA Search Engine Ranker
    – Мгновенное развёртывание сервера в несколько кликов – бесплатно
    – Возможность арендовать сервер на 1 час или 1 сутки
    – Дата-центр в Москве и Амстердаме
    – Быстрые серверы с NVMe.
    – Скорость порта подключения к сети интернет — 1000 Мбит/сек
    – Для сервера сеть на скорости 1 Гбит!
    – Отлично подходит под CapMonster
    – Outline VPN, WireGuard VPN, IPsec VPN.
    – Более 15 000 сервер уже в работе
    – Управляйте серверами на лету.
    – Отлично подходит под A-Parser
    – Отлично подходит под Xneolinks
    – Ubuntu, Debian, CentOS, Oracle 9 – бесплатно

  45. Какие известные личности могут служить для вас примером в жизни
    и почему. Тест на ужасного человека.

    Кто может запрашивать код подтверждения ватсап и зачем. Красивый светлый фон для фотошопа. Способность использовать
    предметы данные природой это биологическая или социальная природа.

    Символы ислама и их значение с картинками.
    Значение знаний о психологии для современной профессиональной деятельности.
    Как называется процесс связанный с обращением религиозного сознания.

  46. 🌟 Impressive, this is absolutely awe-inspiring! Big thanks for the dedication you devoted to sharing this valuable data. It’s always awesome to find skillfully written and educational posts like this. Continue the amazing work! 🔥👏💯

  47. So excited to share my thoughts here! 🌟 This content is astonishingly innovative, combining creativity with insight in a way that’s both engaging and enlightening. Every detail seems meticulously crafted, showcasing a deep grasp and passion for the subject. It’s rare to find such a perfect blend of information and entertainment! Big props to everyone involved in creating this masterpiece. Your hard work and dedication shine brightly, and it’s an absolute joy to witness. Looking forward to seeing more of this amazing work in the future! Keep amazing us all! 🚀👏💫 #Inspired #CreativityAtItsBest

  48. 🌌 Wow, blog ini seperti petualangan fantastis melayang ke galaksi dari keajaiban! 🎢 Konten yang mengagumkan di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi pikiran, memicu ketertarikan setiap saat. 🌟 Baik itu teknologi, blog ini adalah harta karun wawasan yang inspiratif! #KemungkinanTanpaBatas 🚀 ke dalam perjalanan kosmik ini dari penemuan dan biarkan imajinasi Anda berkelana! 🌈 Jangan hanya menikmati, alami sensasi ini! #BahanBakarPikiran Pikiran Anda akan bersyukur untuk perjalanan menyenangkan ini melalui dimensi keajaiban yang penuh penemuan! ✨

  49. I recently tried https://www.cornbreadhemp.com/products/cbda-oil in search the first control and was pleasantly surprised next to the results. Initially skeptical, I create that it significantly helped with my appetite and sleep issues without any remarkable side effects. The oil was serene to speak, with definite dosage instructions. It had a kindly, lusty taste that was not unpleasant. Within a week, I noticed a marked increase in my total well-being, feeling more serene and rested. I cognizant the regular approach to wellness CBD offers and aim to go on using it.

  50. Discover intriguing news content here, covering breaking headlines, global
    matters, and tech styles. Our concise and even unbiased content aims to keep you informed and engaged, giving a special perspective about diverse topics.
    Keep updated and overflowing with the quality information stories.

  51. In our online leaflet, we strive to be your reliable start after the latest news close by media personalities in Africa. We reimburse staunch distinction to readily covering the most relevant events with regard to celebrated figures on this continent.

    Africa is rich in talents and incomparable voices that make the cultural and sexual scene of the continent. We focus not just on celebrities and showbiz stars but also on those who compel impressive contributions in various fields, be it adroitness, politics, body of knowledge, or philanthropy https://afriquestories.com/l-annee-2024-reunit-la-beaute-envoutante-des-10/

    Our articles provide readers with a encyclopaedic overview of what is phenomenon in the lives of media personalities in Africa: from the latest expos‚ and events to analyzing their clout on society. We keep run to earth of actors, musicians, politicians, athletes, and other celebrities to lay down you with the freshest information firsthand.

    Whether it’s an upper-class sound out with a revered big draw, an interrogation into outrageous events, or a scrutinize of the latest trends in the African showbiz everybody, we strive to be your fundamental authority of report back media personalities in Africa. Subscribe to our publication to lodge informed around the hottest events and fascinating stories from this captivating continent.

  52. Appreciated to our dedicated dais in support of staying briefed less the latest communication from the United Kingdom. We understand the importance of being wise far the happenings in the UK, whether you’re a resident, an expatriate, or simply interested in British affairs. Our extensive coverage spans across sundry domains including political science, briefness, education, production, sports, and more.

    In the kingdom of politics, we keep you updated on the intricacies of Westminster, covering parliamentary debates, superintendence policies, and the ever-evolving countryside of British politics. From Brexit negotiations and their impact on trade and immigration to domestic policies affecting healthcare, instruction, and the medium, we victual insightful examination and opportune updates to help you manoeuvre the complex world of British governance – https://newstopukcom.com/it-fulfills-a-completely-unique-desire-joe/.

    Profitable news is required in search reconciliation the fiscal pulse of the nation. Our coverage includes reports on supermarket trends, establishment developments, and profitable indicators, donation valuable insights in behalf of investors, entrepreneurs, and consumers alike. Whether it’s the latest GDP figures, unemployment rates, or corporate mergers and acquisitions, we try hard to deliver meticulous and akin information to our readers.

  53. Acceptable to our dedicated stand in return staying informed round the latest news from the Collective Kingdom. We understand the import of being well-versed far the happenings in the UK, whether you’re a denizen, an expatriate, or purely interested in British affairs. Our encyclopaedic coverage spans across various domains including politics, concision, culture, entertainment, sports, and more.

    In the bailiwick of politics, we abide by you updated on the intricacies of Westminster, covering parliamentary debates, government policies, and the ever-evolving countryside of British politics. From Brexit negotiations and their import on barter and immigration to domesticated policies affecting healthcare, education, and the environment, we cater insightful examination and opportune updates to refrain from you manoeuvre the complex society of British governance – https://newstopukcom.com/discover-5-exceptional-websites-for-purchasing/.

    Monetary news is mandatory for understanding the monetary thudding of the nation. Our coverage includes reports on supermarket trends, establishment developments, and cost-effective indicators, offering valuable insights for investors, entrepreneurs, and consumers alike. Whether it’s the latest GDP figures, unemployment rates, or corporate mergers and acquisitions, we give it one’s all to hand over scrupulous and relevant report to our readers.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.