Sobota , 20. 04. 2024

Marcela

Nejvyšší čas nakupovat karty Skylink. Nebo ne?

24. 07. 2012

Jestli uvažujete o příjmu satelitního vysílání, zbystřete. Jeden z největších poskytovatelů u nás mění podmínky, a pokud koupíte jeho přístupovou kartu až v září, tratíte.

Asi jste už slyšeli o tom, že M77 Group, která stojí za satelitními platformami Skylink a (nyní postupně upozaďovaným) CS-Link, změnila podmínky pro své neomezené a bezplatné karty. Když jste si jednorázově koupili tuto kartu za zhruba 1300 korun (řešíme dále zejména platformu Skylink), mohli jste bez dalších poplatků přijímat kolem 30 českých a slovenských televizních programů, včetně některých jejich HD variant. Nyní po vás bude chtít provozovatel 29 korun měsíčně i v tomto režimu.

Podobné praktiky (inzerováno bylo něco, co nebude dále splněno) byly napadeny u příslušných správních orgánů mnoha zákazníky, ale kdo ví, jak to dopadne. V každém případě, obdobná služba může být zajímavá pro nemálo diváků, kteří trpí na snadné rušení nedostatečně silného signálu DVB-t, nebo na absenci HD vysílání v něm, potažmo na časté změny jeho standardu (MPEG-2 versus MPEG-4, chystané DVB-t2 versus současné DVB-t a podobně).

Jestli patříte k těm, pro které satelitní příjem stále padá v úvahu, doporučili bychom vám pořízení karty v právě v tuhle dobu. Proč?

Když si kartu zaregistrujete do konce srpna, nebudete muset platit měsíční poplatek 29 korun po dva roky. Pokud provedete registraci v září, obejdete se bez poplatku pouze jeden rok. Dále berme v úvahu, že nová karta funguje bez registrace 20 dnů. A po tuto dobu v rámci bezplatné nabídky můžete přijímat i spoustu běžně placených programů (toto promo vysílání pak běží ještě 2 měsíce od registrace). Abyste tedy z karty Skylink vyždímali co nejvíce, počítejte s jejím pořízením a zprovozněním v ideální době před termínem 31.8. mínus 20 dnů. 

 

UPDATE: Termín registrací posunut

Pro karty Skylink Standard HD platí:

Karty registrované do 31. 12. 2012 včetně mají v ceně zahrnut Servisní poplatek na 24 měsíců + promo placené nabídky na 2 měsíce od data registrace karty.

Karty registrované po 31. 12. 2012 mají v ceně zahrnut Servisní poplatek na 12 měsíců + promo placené nabídky na 2 měsíce od data registrace karty.

Pro karty Skylink Výměna platí:
Karty registrované do 15. 9. 2012 včetně mají v ceně zahrnut Servisní poplatek na 24 měsíců + promo placené nabídky na 2 měsíce od data registrace karty.

Karty registrované od 16. do 30. 9. 2012 včetně mají v ceně zahrnut Servisní poplatek na 12 měsíců + promo placené nabídky na 2 měsíce od data registrace karty.

 
 
 
Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Je tomu několik let, co jsem si kupoval auto a napadlo mě, jak by mělo být možnostech dnešních technologií jednoduché vlastnit věcičku, která by mi auto lokalizovala a dala vědět, kde se zrovna nachází. Profesionální monitorovací systémy byly nad moje (a obecně hodně předražené) možnosti. A nyní přichází Lamax s touto myšlenkou. Uchopili tento nápad za správný konec? Co vše vlastně za své peníze dostaneme?

Před nějakým časem jsme měli v rukou MXQPiPO TV a Remix Mini, čili zařízení, která činí televizor „chytřejší“. Nyní jsem dostal k dispozici další mini PC - model Xtreamer mxV v České republice distribuovaný firmou Umax. Dle samotného vyjádření výrobce je jejich cílem vytvářet cenově dostupná zařízení pro pohodlné přehrávání multimédií. Ve svém portfoliu nabízí spoustu modelů, jen sám model mxV, který je předmětem této recenze, má hned další dvě verze – Plus a Pro.

Jednou za čas mě přepadne touha hledat nejlepší příslušenství pro notebooky. Reproduktorů jsme již měli v redakci mraky, podobné množství akčních kamer či powerbank. Delší dobu mě mysl nutila uvažovat nad chladicími podložkami. Yenkee se neosvědčila zcela, podobně Trust GXT 220 (bez recenze), takže se vtírala myšlenka zkusit osvědčenou firmu, která má s chlazením bohaté zkušenosti, Cooler Master.
BMW Manufacturing oznámilo nové partnerství s Figure, robotickým startupem, který se specializuje na humanoidní roboty. Díky partnerství budou roboti Figure nasazeni v závodě BMW ve Spartanburgu v Jižní Karolíně, největším vývozci automobilů v USA. Toto je první komerční dohoda, kterou Figure podepsala od svého založení v roce 2022. Společnost neprozradila, kolik robotů bude BMW používat, ale uvedla, že partnerství začne s malými množstvími a bude se rozšiřovat, pokud roboti splní výkonnostní očekávání.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek