Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

Recenze Niceboy HIVE Bones – zvuky přímo do hlavy

Sluchátka Niceboy HIVE bones využívají technologii vedení zvuku přes lícní kosti. Váš zvukovod zůstává stále otevřený, takže slyšíte zvuky okolí. Pro mne je toto nesporná výhoda, například při jízdě na kole nebo při běhání. Ten, kdo se naopak chce od okolních zvuků oprostit, tomu bychom je nedoporučovali.

20. 11. 2019

20. 11. 2019

Sluchátka Niceboy HIVE bones využívají technologii vedení zvuku přes lícní kosti. Váš zvukovod zůstává stále otevřený, takže slyšíte zvuky okolí. Pro mne je toto nesporná výhoda, například při jízdě na kole nebo při běhání. Ten, kdo se naopak chce od okolních zvuků oprostit, tomu bychom je nedoporučovali. 

Netradiční přístup nezvolil Niceboy poprvé, například reproduktory RAZE twins se také vymykají šedému průměru. Proto tyto sluchátka zajímají jistě nejenom nás. Prioritně cílí na aktivní sportovce, kteří touží po poslechu hudby i během spalování kalorií. Tomu odpovídá jejich nízká hmotnost 36 g a také to, že nejde o čistě True Wireless řešení. Jsou pevně spojená, lépe drží na hlavě a nemusíte se bát ztráty, která by se například na kole v terénu mohla stát trvalou.

Technické parametry, udávané výrobcem

Verze Bluetooth

5.0

Podporované Bluetooth profily

A2DP, AVRCP, HSP, HFP

Dosah přenosu

10 metrů

Frekvence

20 Hz-20 kHz

Citlivost

88 dB

Doba přehrávání

6 hodin (při 50% hlasitosti)

Doba nabíjení

2 hodiny

Baterie

180 mAh Li-Ion

Vodotěsnost

IP55

Hmotnost

36 g

Základní ovládání

  • Ovládání probíhá přes 3 tlačítka. Všechna tlačítka jsou při používání sluchátek dobře přístupná.
  • Multifunkční tlačítko – play / pauza / hovory
  • + Zvýšení hlasitosti / zapnutí a vypnutí sluchátek / párovací režim
  • – Snížení hlasitosti
  • Sluchátka mají zabudovaný mikrofon s redukcí šumu. Díky tomu můžete v průběhu poslouchání muziky, přijímat a vyřizovat hovory.

TIP: NICEBOY HIVE XL – AUTISTICKÝ HUDEBNÍK

Připojení sluchátek k zařízení? Přes Bluetooth

Sluchátka velmi jednoduše připojíte ke svému zařízení, které Bluetooth podporuje. Manuál jednoduše a výstižně popisuje, jak toho dosáhnout. Toto provedete jednou. Zařízení si tato spárovaná zařízení, již bude dál pamatovat. Nemusíte se bát zpětné kompatibility, o funkčnost nepřijdete ani u starších přístrojů s nižší verzí Bluetooth než verzí 5.0.

Skvělé je, že díky připojení přes Bluetooth, nikde netrčí žádný kabel, který by vlál kolem hlavy ve větru. Jak už to bývá, jednu výhodu vyvážuje nevýhoda. Samozřejmě nutnost dobíjení sluchátek. V dnešní době už máme asi všichni své dobíjecí rituály… Takže jedno dobíjecí zařízení navíc asi výrazně nezaznamenáme. Sluchátka slibují být plně nabita za 2 hodiny. Nízký stav baterie poznáte u sluchátek tak, že Vám zazní akustický signál a bude Vám blikat červená LED dioda. Pro nabíjení je přiložen kabel USB/micro USB kabel.

K TÉMATU  Krátká recenze tabletu ARCHOS 80b Platinum

Vy si ho musíte propojit s USB v PC nebo s vlastním nabíjecím adaptérem např. od telefonu (napětí 5V s výstupním proudem minimálně 1A). Po plném nabití se indikátor LED rozsvítí modře. Výrobce udává dobu přehrávání 6 hodin, při 50% hlasitosti, což se nám potvrdilo.

Sluchátka při nošení

Sluchátka bychom měli mít nasazena tak, jak to doporučuje výrobce. V opačném případě čekejte zvuk zkreslený. Chce to ovšem vyzkoušet, zda vám padnou. Každý máme trochu jiný tvar a velikost lebky.

Při prvním nasazení je to úplně jiný pocit, než u klasických “pecek, špuntů”. Z mého úhlu pohledu jde o pocit spíše lepší. “Pecky” mi při delším používání prostě v uších vadí. U bones jsem ani po několikahodinovém nošení nevnímala, že by někde výrazně tlačily. Po několika dnech jsem si na ně zvykla natolik, že jsem je ani nevnímala.

Sluchátka drží na hlavě dobře. Neměla jsem žádný problém při běhu ani při jízdě na kole (pod cyklistickou přilbou o sluchátkách ani nevíte, netlačí). Zvuk nebyl ani při pohybu výrazně zkreslený. V případě, že nosíte klasické brýle anebo si chcete dát sluneční brýle, může to být problém. Ale je to individuální podle použitého tvaru obrouček. Já to vyzkoušela se sportovními brýlemi Rudy Project a problém to nebyl.

Odolnost proti prachu a dešti udává výrobce označením IP55. Toto znamená, že jsou sluchátka částečná odolná proti vniknutí prachu a odolné vůči tryskající vodě. Za běžného deště tedy nemusíte mít o svá sluchátka strach. Stejně tak by měla vydržet pot.

Vliv zvuků v okolí

Sluchátka bych doporučila používat jen tam, kde se nebudou mísit výrazné zvuky z okolí. Určitě nejsou vhodná do hlučné továrny nebo do posilovny, kde hraje hlasitě jiná hudba. Na to výrobce myslí tím, že do balení přidává špunty do uší. Pak bych asi neměla námitek. Ale v tomto případě bych sáhla po jiném typu sluchátek. Z mého pohledu je výhoda této konstrukce právě v tom, že zvuky z okolí můžete vnímat.

K TÉMATU  Podle studie stojí bitcoinová transakce tolik vody, jako bazén na zahradě

Sluchátka jsou skvělá při použití venku v přírodě nebo na cestách. Umožní vám vnímat to, co se kolem děje. Pro mne je při jakémkoliv sportu nejdůležitější to, že slyším okolní provoz aut. V kanceláři excelují tím, že nerušíte kolegy při práci. Zároveň slyšíte, když na vás někdo začne mluvit. Kolega nebo šéf…

Design a srovnání Niceboy HIVE bones s “peckami, špunty”

Design sluchátek se vydařil. Jsou sportovně elegantní, na hlavě nepůsobí rušivě. Z mého okolí jsem zaznamenala pouze kladné ohlasy. Rozhodně patří mezi zajímavé kousky.

 

Niceboy® HIVE bones

Běžná sluchátka – „pecky/špunty“

Zvuky z okolí

V podstatě slyšíme všechny zvuky, samozřejmě v závislosti na hlasitosti přehrávané hudby!

Slyšíme vše značně zkresleně a v některých případech dokonce neslyšíme vůbec nic.

Pohodlí sluchátek po delší době nošení

I po delší době, bez zásadního pocitu tlaku kolem uší

Po delší době, nepříjemné pocity v uších.

Bluetooth vs. kabel

Při bezdrátovém systému na nás nevlají kabely, můžeme být až 10 metrů od zdroje

Kabel při sportu a aktivitách překáží, plandá. Zařízení musíme mít neustále při sobě a musíme dávat pozor na kabely a konektor.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Jistě znáte scény z filmů, kde, pro zvýšení napětí, při kopírování dat do nebo z počítače toho úplně nejvíc nejzlejšího padoucha prožívá hlavní hrdina perné chvíle, protože to jde prostě strašně pomalu. Kdyby měl po ruce testovaný SSD disk AData SE760, asi by si ušetřil mnoho nervů a potu...
Tento reproduktor není našim čtenářům cizí, jde o novinku, ale nedávno jsme vám ho ukázali v krátkém videu. Tvarem i názvem napovídá, že chce převzít roli nástupce prvního RAZE se ctí. Proto nabízí vyšší výkon 20 W bez poklesu výdrže baterií. Jsou si velmi podobné a při tom nový model působí dospěleji.

Nepřehlédněte

I v dnešní době je hodně lidí, kteří telefonování za volantem řeší po staru – buď nevolají, nebo zvednou telefon k uchu, bezpečnost nebezpečnost, pokuta ne pokuta. Já jsem nějakou dobu toto řešil telefonem v držáku a hlasitým odposlechem. Levné, ale nepohodlné. Do doby, než na mě vykoukl testovaný produkt od BML doslova za pár korun…

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek