Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

Recenze powerbanky AData P20100 – kapesní elektrárna

Test powerbanky jsme vám dlouho nenabídli, při tom se rychle píší a práce s tím taky není tolik. :o) Ale vážně. Naposledy to byla snad odolná AData D16750 (resp. D8000L), kde jsme se více zaměřili na pokusy ji zničit. Slouží stále. Dnes tu máme obyčejnou za to kapacitně obrovskou P20100 za přijatelnou cenu. A to není jediný parametr, ve kterém předčila nezničitelného sourozence...

29. 10. 2019

29. 10. 2019

Test powerbanky jsme vám dlouho nenabídli, při tom se rychle píší a práce s tím taky není tolik. :o) Ale vážně. Naposledy to byla snad odolná AData D16750 (resp. D8000L), kde jsme se více zaměřili na pokusy ji zničit. Slouží stále. Dnes tu máme více obyčejnou za to kapacitně obrovskou P20100 za velmi přijatelnou cenu. A to není jediný parametr, ve kterém předčila nezničitelného sourozence…

Název napovídá brutální kapacitu 20 100 mAh (72,36 Wh), což na 431g cihličku není zlé. S tím snad vydržíte týden kdekoliv bez elektřiny – ideální na nekonečné cestování třeba autobusem plným adolescentů se smartphony a mraky dat.Tam z Vás učiní personu grata (tedy osobu populární, řečeno s odstupem).

TIP: ADATA D16750 – STRONGMAN DOBRODRUH

Dodat k tomu mohu jen tolik, že ve čtvrtek v noci jsem powerbanku 11 h nabíjel “do plna” a od té doby používám ad hoc hl. pro mobilní telefon, který potřebuje připojit i několikrát denně (hodně jej využívám na internet, WhatsApp, mapy i navigaci apod.), i třeba pro ovladače k PS4. Dnes v úterý po půlnoci svítí stále 3 diody. Dál jsem se výdrží nezabýval, protože mi to přijde zbytečné. Ale pojďme od začátku.

Konstrukčně jednoduchý plastový obal výrobce nabízí ve dvou barevných variantách – černočervené a bílomodré. Asi pro holky a pro kluky, kdo ví? Nám se esteticky zamlouvá tmavší varianta. Šasi tvoří celé plast bez krytu dvou USB A a jednoho mikro USB. Žádné IPxx krytí nečekejme, o tom tahle věc není.

Co dělá, umí dobře

Kapacitu, stejně jako počet portů, známe. Žádné USB C, jen dva klasické USB porty s proudem 2,1 A. Tím svým způsobem deklasuje i nezničitelnou D16750 s 2,4 A a 1 A. Neřešíte, který port je který a nabíjení zůstává zenově vyvážené.

K TÉMATU  Placka do kapsy: recenze MP3 přehrávače Doonio Forty

TIP: ADATA D8000L – „EL“ JAKO SVĚTLO

Tlačítko umí rozsvítit diodu. Jako nouzové světýlko jistě dobré, nikoliv pro Broučka, tomu by asi utrhla powerbanka ručičku i s lucerničkou. Přemýšlíme si ale, kdybychom světlo zapnuli na “dušičky” místo svíčky, zda by svítilo ještě příští Haloween, nebo alespoň do Vánoc. Také jeho stisk ukáže na stupnici 4 modrých diod stupeň vybití, resp. nabití. 

Samozřejmostí jsou u Li-Ion článků ochrany proti přebití, přepětí, zkratu, přehřátí apod.

Zkoušeli jsme, co se stane, když připojíme kabel do powerbanky oběma konci – do USB a mikro USB? Bliká zběsile, funguje po nápravě dále.

A nejsympatičtější pro zákazníka bude cenovka pod 500 Kč. Aktuálně ji na Heurece vidíme za 459 Kč za tu “holčičí variantu”, černočervená testovaná alternativa ukazuje 496 Kč na cenovce. Za tyto peníze adekvátní kus od konkurence nekoupíte. Počítejte s cenou 600 až 800 Kč.

Navíc některé alternativní powerbanky nezvládají souběžné nabíjení sebe a jiného zařízení. Proto si zasloužila ocenění našeho webu, i když už je na trhu nějaký ten pátek.

Osobně bychom koupili levnější variantu.

Ano, existuje konkurence P20000D s LED informačním displejem, stejnou kapacitou i tím světýlkem a cenovkou velmi podobnou. Nezvládá však paralelní nabíjení sebe a druhých zařízení současně.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Dalším z videí z rozbalování budou multiplatformní sluchátka, která můžete používat s konzolemi PS4, Xbox One, Nintendo Switch, stolním počítačem a také nejnovějšími notebooky i telefony, od polské herní značky Genesis (založené roku 2013). Nabízí tkaninou chráněný audio kabel, zásuvný mikrofon a masivní náušníky, slibující dobrý zvuk...
Německý výrobce Rollei se primárně zaměřuje produkci akčních kamer, stativů a vybavení pro fotografy. My jsme měli možnost otestovat jednu ze tří nabízených autokamer, a sice model DVR-318, kterou pořídíte ve značkovém eshopu za 3 490 Kč, čímž se stává vlajkovou lodí (do auta) firmy v této kategorii.
Na novinku v portfoliu Verbatim jsme vás upozornili, nehonosí se žádnými armádními standardy, díky kompozitnímu matriálu KyronMAX má vydržet opravdu hodně drsné zacházení a ochránit data na flash disku. Je tomu tak? Pojďme na to.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek