Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

Nové cloudbooky od Umaxu přijdou koncem léta

03. 08. 2017

03. 08. 2017

Produkty společnosti Umax jsou našim čtenářům dobře známy, v půlce září se portfolio značky rozšíří o dva nové cloudbooky, které nabídnou kromě jiného také prostor pro SSD disky. Každý na to při tom jde trošku jinak.

Nedostatek úložného prostoru je jednou z věcí, na které opakovaně žehráme v recenzích cloudbooků i přes to, že víme, proč tomu tak je – tedy kvůli ceně licencí Windows 10. Umax na to reaguje po svém, nabídne dva modely s prostorem pro druhý disk (SSD či 2,5palcový) s možností zvolit si vlastní typ disku a kapacitu.

14palcový model VisionBook 14Wa nabídne „chlívek“ pro 2,5palcový pevný disk. Výšku neznáme, hovoří se o 2,5palcovém SATA SSD disk slotu, ale zcela teoreticky nevidíme důvod, proč nemoci zvolit mechanický pevný disk – rozměrově ani z hlediska napájení. Vzhledem k nárůstu výšky přibyl i konektor RJ45 pro připojení k síti (bohužel nikoliv gigabitové), což může VisionBook posunout blíže korporátní sféře. Procesorem je 2jádrový Celeron N3350, stejně jako u 13Wa. Operační paměti nabídne 4 GB, displejem bude klasický TN s rozlišením 1366 × 768 – spatřujeme v něm přímého nástupce námi oceněného modelu 14Wi spíše než v modelu 14Wi Plus. Tomu odpovídá doporučená koncová cena 5 990 Kč, ta je již nyní na internetu nižší. :o)

Druhý model 13Wa Pro míří výše, vcelku zásadně upgraduje námi testovaný bílý VisionBook 13Wa. Procesor Intel Celeron N3450 disponuje 4 výpočetními jádry, velikost RAM zaokrouhlili na příjemně sudé 4 GB. 13palcová obrazovka pojme 1920 × 1080 pixelů, jde tedy o IPS Full HD displej. Co jej odlišuje zejména od konkurence bude volný slot pro SATA SSD disk typu M.2 a přibyla též čtečka otisků prstů. Atraktivním bude i díky šasi z kovu (asi hliníku). Sečteno a podtrženo, vše za 6 990 Kč.

Zdroj: Umax

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

První humanoidní robot s AI vyvinutý pro výuku v Indii přitahuje pozornost napříč platformami sociálních médií. Humanoidní žena v sárí zvaná „Iris“, vyvinutá firmou Makerlabs Edutech, začala učit v jižním státě Kerala. Iris je také součástí projektu Atal Tinkering Lab 2021 NITI Aayog (špičkový think tank indické vlády pro veřejnou politiku), jehož cílem je zvýšit mimoškolní aktivity ve škole.
Tisk na barevných inkoustových tiskárnách už dávno nemusí patřit k těm nejdražším. Naopak, díky nádržím na inkoust, který se jednou za čas jednoduše dotankuje, jde o tisk velmi levný. Srovnatelný s tiskem laserovým. Jak si vedla v našem testu tiskárna Epson L3060? A zmíníme se i o konkurenční rivalce Brother DCP-T500W.
Opět se dostáváme k novince z dílen Umaxu (řečeno s nadhledem). Prostě tu máme nový cloudbook, který se pyšní 13,3palovým IPS displejem s plným HD rozlišením. V době masové propagace 4K u čehokoliv působí vlastně velmi adekvátně. Je na čase posunout rozlišení u levných notebooků kupředu, což VisionBook 13Wa dělá. Na takto levný stroj to není málo, dokáže vás motivovat ke koupi?

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek