Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

Nové cloudbooky od Umaxu přijdou koncem léta

03. 08. 2017

03. 08. 2017

Produkty společnosti Umax jsou našim čtenářům dobře známy, v půlce září se portfolio značky rozšíří o dva nové cloudbooky, které nabídnou kromě jiného také prostor pro SSD disky. Každý na to při tom jde trošku jinak.

Nedostatek úložného prostoru je jednou z věcí, na které opakovaně žehráme v recenzích cloudbooků i přes to, že víme, proč tomu tak je – tedy kvůli ceně licencí Windows 10. Umax na to reaguje po svém, nabídne dva modely s prostorem pro druhý disk (SSD či 2,5palcový) s možností zvolit si vlastní typ disku a kapacitu.

14palcový model VisionBook 14Wa nabídne „chlívek“ pro 2,5palcový pevný disk. Výšku neznáme, hovoří se o 2,5palcovém SATA SSD disk slotu, ale zcela teoreticky nevidíme důvod, proč nemoci zvolit mechanický pevný disk – rozměrově ani z hlediska napájení. Vzhledem k nárůstu výšky přibyl i konektor RJ45 pro připojení k síti (bohužel nikoliv gigabitové), což může VisionBook posunout blíže korporátní sféře. Procesorem je 2jádrový Celeron N3350, stejně jako u 13Wa. Operační paměti nabídne 4 GB, displejem bude klasický TN s rozlišením 1366 × 768 – spatřujeme v něm přímého nástupce námi oceněného modelu 14Wi spíše než v modelu 14Wi Plus. Tomu odpovídá doporučená koncová cena 5 990 Kč, ta je již nyní na internetu nižší. :o)

Druhý model 13Wa Pro míří výše, vcelku zásadně upgraduje námi testovaný bílý VisionBook 13Wa. Procesor Intel Celeron N3450 disponuje 4 výpočetními jádry, velikost RAM zaokrouhlili na příjemně sudé 4 GB. 13palcová obrazovka pojme 1920 × 1080 pixelů, jde tedy o IPS Full HD displej. Co jej odlišuje zejména od konkurence bude volný slot pro SATA SSD disk typu M.2 a přibyla též čtečka otisků prstů. Atraktivním bude i díky šasi z kovu (asi hliníku). Sečteno a podtrženo, vše za 6 990 Kč.

Zdroj: Umax

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Jedním z dalších Umaxů, které plánujeme otestovat, bude v dubnu nebo květnu 10palcový tablet s pouzdrem v klasickém stylu. Kromě tohoto skoro kapesního počítače plánujeme i test většího brášky Umax 11Wa, dále zabrousíme opět mezi reproduktory s Niceboy Raze, něco také natočíme nejen v akci s Niceboy Vega 5 Fun, ale také v automobilu s Rollei CarDVR-318.
Již číslo v názvu napovídá, že tato kamera se bude v portfoliu Lamaxu řadit na jeho začátek, stává se nejlevnější modelem. Co to v praxi znamená pro zákazníka? Papírově se prakticky shoduje (popisky s piktogramy na produktových stránkách jsou prostě totožné) s dražším modelem Lamax X7.1 Naos, což vypadá lákavě.

Satelitní příjem je velkou konkurencí pozemního vysílání. Má své nevýhody, ale jeho výhody převažují. Zjistěte vše o tomto způsobu příjmu televizního vysílání. Vysvětlíme si jak technologii, kterou jsou vybaveny satelitní přijímače, tak i možnosti naladění, nastavení paraboly, propojení a výběr vhodných prvků a poskytovatele vysílání.

Telefony značky myPhone nejsou pro naše čtenáře novinkou, volili jsme levnější modely, které se neobešly bez kompromisů. Hammer Blade 2 Pro se nezdráháme naopak označit za vlajkovou loď tohoto polského výrobce. Do odolného těla vměstnal i výkonný hardware jako 8jádrový procesor, 6 GB RAM či 128GB úložiště s 16Mpix fotoaparátem. Podařilo se?

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek