Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

Odnímatelný popruh na fotoaparát svépomocí

Mám foťák a k němu popruh na krk (rameno). Ten popruh se přidělává na pevno běžně přímo do oček na přístroji. Potom na něm často překáží a my se s ním různě potýkáme, abychom jej dali tak, aby nepřekážel. Zkusme s tím něco udělat...

14. 04. 2017

14. 04. 2017

To mě pěkně štvalo. Minulý čas proto, že už se to stalo minulostí. Ano. Je možné koupit si drahý odnímatelný popruh nebo si zkrátka uvědomit, že jsou to vyhozené peníze, za které je možné si případně dokoupit mnohem užitečnější příslušenství.

 

Popřemýšlel jsem a vymyslel si odnímatelný popruh svépomocí, doslova za pár korun. Navštívil jsem galanterii a nakoupil:

  • Dvě přezky,
  • dvě spony (zátěž až 1,6Kg/ks),
  • polyesterový popruh – v mém případě vše šíře 10 mm.

K samotné výrobě odnímatelných popruhů jsou zapotřebí, ještě nůžky a svíčka, kterou zatavíme konce nastříhaného popruhu, aby se netřepil. Stačí přejíždět okrajem popruhu cca 15 mm nad plamenem a konec se během několika vteřin zatáhne. Během chvíle i vychladne a je možné s ním dále pracovat.

Já osobně jsem zvolil délku popruhu ke sponám a přezkám 15 cm, může být i delší, to záleží čistě jen na vás. Není ale potřeba, aby konce zbytečně plandaly a překážely. Já je zastřihl v úhlu 45°, aby se lépe provlékaly skrze otvory ve sponách a přezkách.

Výhodou je, že nemusíme nic šít, jen provlékáme. Výroba trvá doslova pár minut a výsledkem je odnímatelný originál popruh, dodávaný s fotopřístrojem.

Já záměrně zvolil na každý kousek opačný konec spony, abych měl nápis na popruhu na aparátu pořád stejně a nezdržoval se zkoumáním, kterou stranu kam dát. Na originál popruh jsem dal protikusy spon stejným způsobem, jako by byl přiděláván přímo na foťák do poutek k tomu určeným.

Takže jeden nákup v galanterii: Popruh za 4 Kč / m. Spony a přezky dohromady 15 Kč. Chvilka na samotnou práci a výsledkem je pohodový odnímatelný pruh, který mně nebude již nikdy překážet. Když nebudu chtít, snadno jej odpojím a opačně. Kdo není líný přemýšlet, ušetří nemalý peníz. To má přece rád každý.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Vega je jednou z nejjasnějších hvězd na našem nebi. Dokáže však základní model značky Niceboy zazářit v recenzi? Zaujal nás hlavně nízkou cenou 990 Kč, která z ní činí nejlevnější akční kameru, jakou jsme měli v redakci k testování. Papírově neslibuje zázraky, ale papír je jedna věc, nás zajímala realita.
BMW Manufacturing oznámilo nové partnerství s Figure, robotickým startupem, který se specializuje na humanoidní roboty. Díky partnerství budou roboti Figure nasazeni v závodě BMW ve Spartanburgu v Jižní Karolíně, největším vývozci automobilů v USA. Toto je první komerční dohoda, kterou Figure podepsala od svého založení v roce 2022. Společnost neprozradila, kolik robotů bude BMW používat, ale uvedla, že partnerství začne s malými množstvími a bude se rozšiřovat, pokud roboti splní výkonnostní očekávání.
Z telefonu myPhone Hammer Iron 3 jsme příliš nadšení nebyli pro jeho hardwarovou nedostatečnost a absenci 4G. Výrobce však vyrukoval s modelem LTE, který vypadá stejně, uvnitř jde však o úplně jiný stroj. Přirovnali bychom jej ke Golfu GTI, ten je stále “lidovým” Golfem. Proti základnímu modelu s výkonem kolem 100 koní jde však o zcela jiný stroj, krotící stádo 230 plnokrevníků.

Pokud však nepřichází, přestaň čekat dál... Nabízí se parafráze populární písničky, která by mohla pokračovat v duchu, že stačí střídavý, střídavý elektrický proud a do něj připojit TP-Link TL-WA855RE. Samozřejmě to chce také tu Wi-Fi, ale kdo by se zabýval takovými drobnostmi?

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek