Úterý , 16. 04. 2024

Irena

Receiver + repro (rada,pomoc) koupě do 8000,-

Zdravím,

Tak už asi měsíc procházím veškeré fora a diskuze na toto téma,ale nikde nic konkretního. Proto jsem si dovolil napsat o radu zde.

Sháním RECEIVER + repro do 8.000,- kč

Doma mám tuto sestavu:
* Bluray přehravač Philips BDP5180/12 http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=cs&scy=cz&ctn=BDP5180/12
* Satelitní příjímač ARIVA 200 HD http://avmania.e15.cz/ferguson-ariva-200hd-recenze-hd-prijimace
* TV SAMSUNG LCD 32″ (na vánoce se bude kupovat 3D TV cca 42″)
—-
* starší domací kino DENVER DRS 1708 http://www.denver-electronics.com/denver-drs-1708/

No a nyní přichází má otázka. Chci nějak využít tyto bedny z toho DENVERU (pro začátek) po případě doporučte nějaké levné repro 5+1 do obyvacího pokoje v panelovém domě. Tak abych si mohl krásně využit Bluray a na nich filmy,zároveń sledovat i HD programy na satelitu. Proto vznikl nápad zakoupit nějaký receiver zatím se zda nadherný i do budoucnosti tento receiver je i cenově dostupný /počítam s cenou do 5500,- – 6000,-kč / za receiver.

– YAMAHA HTR-3064 http://www.datart.cz/katalog/AV-prijimac-YAMAHA-HTR-3064.html

nebo

– SONY STR-DH520 http://www.datart.cz/katalog/AV-prijimac-SONY-STR-DH520.html

No a teď to nejduležitější jaké koupit nebo opět otázka lze použit pro začátek ty plastové bedny z toho Denveru ?? Nebo raději koupit zatím nějake GENIUS ve dřevě do 1500,- v 5+1 ?? A časem koupit repro. Nebo koupit tyto repro Pioneer S-SP24-QL http://h-centrum.cz/hifi-a-dvd/reproduktory/sady/pioneer-s-sp24-ql-sada-5-reproduktoru-pro-domaci-kino-5x80w-%28id%3Dsp24q%29.html No a to je ten problém v repro se vubec nevyznám co by jste mi doporučili ?? Ale radši bych napřed použil ty bedny z denveru .. 🙂 a Potom casem koupil kvalitnejsi repro …

Děkuji všem za reakce…

Přidejte komentář

100 komentářů

  1. Re: Receiver + repro (rada,pomoc) koupě do 8000,-
    Za ty peníze si opravdu nelze moc vyskakovat. Oba ty Receivery budou asi plus mínus stejné, takže je asi celkem jedno, který zvolíte.

    Na ty pidibedničky Pioneer a na cololi podobného rovnou zapomeňte – to bude stejná kategorie chrchlátek, jako máte u toho domácího kina Denver. Aktivní počítačové bedny Genius a spol taky nic neřeší.

    Bedničky Denver mají impedanci 6 Ohm:
    http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/11174/138/DENVER_DRS-1700_DRS-1708.pdf
    To musí umět i AV Receiver. Některé umožňují připojení jenom beden s impedancí 8 Ohm. Pokud se nepletu, tak 6 Ohm Yamaha umí, ale musí se na to v jejím menu přepnout. U Sony nevím. Dá se to najít v manuálu ke konkrétnímu modelu AV Receiveru. Pro jistotu to ale před koupí ověřte i u té Yamahy, pokud byste si vybral Yamahu.

    Subwoofer Denver bude s největší pravděpodobností pasivní. Pokud ano, nelze ho k žádnému AV Receiveru připojit – připojit lze jen aktivní subwoofer. Pokud je aktivní, můžete použít bedničky i subwoofer Denver. Pokud je subwoofer Denver pasivní, tak jsou dvě možnosti:

    1) Použít od kina Denver 5 bedniček a dokoupit aktivní subwoofer (třeba bazarový). Pokud bude subwoofer alespoň trošku slušný, tak to bude slušně basovat, ale středy a výšky asi za moc stát nebudou – budou to limitovat ty bedničky Denver.

    2) Koupit dvě sloupové reprobedny (třeba i bazarové) a ty použít jako přední bedny. Od kina Denver použít jen 3 bedničky – center a satelity. Pokud budou ty sloupové bedny trošku slušné, bude to basovat i v konfiguraci 5.0 – tedy bez subwooferu. Samozřejmě to asi nebudou tak mohutné basy jako u konfigurace se subwooferem, ale zase by měly být výrazně lepší středy a výšky.

    Pokud to budete používat jen na filmy, tak si můžete vybrat z obou variant – podle toho, co preferujete – zda víc basů, nebo vyváženější zvuk. Pokud to budete používat i na hudbu, tak já sám za sebe bych doporučil jednoznačně variantu číslo 2)

  2. I recently tried https://www.cornbreadhemp.com/collections/full-spectrum-cbd-oil for the pre-eminent prematurely and was pleasantly surprised past the results. Initially skeptical, I initiate that it significantly helped with my appetite and be in the land of nod issues without any unconcealed side effects. The grease was easy to utter, with nitid dosage instructions. It had a indulgent, earthy leaning that was not unpleasant. Within a week, I noticed a patent upgrading in my all-inclusive well-being, ardour more serene and rested. I comprehend the natural approximate to wellness CBD offers and procedure to pursue using it.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.