Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

Ferguson 780DX

necita media DVD+RW 8x , je mozna uprava firmware alebo je to v nastaveniach?
Dakujem

marekmerk@gmail.com

Přidejte komentář

99 komentářů

  1. Re: Ferguson 780DX
    Poslední firmware B8 je ke stažení zde:
    http://forum.acomp.cz/viewtopic.php?f=56&t=5200

    Někteří uživatelé u něj ale hlásí problémy s obrazem přes HDMI. Předposlední firmware B7 tuto chybu údajně nemá:
    http://forum.acomp.cz/viewtopic.php?f=56&t=5199

    Ale firmwarem to pravděpodobně nebude:
    http://forum.acomp.cz/viewtopic.php?f=56&t=4534

    Spíš to vidím tak, že odchází laserová jednotka a to se projevuje problémy se čtením médií, která jsou na čtení a ostření nejnáročnější.

    Je možné zkusit optiku vyčistit:
    – sundat kryt přehrávače (samozřejmě při odpojené přívodní šňůře ze zásuvky 230V)
    – párkrát fouknout na krycí čočku optiky (může se podařit vyfouknout případný prach ze zrcátka a vlastní optiky schovaných pod čočkou)
    – krycí čočku optiky můžete opatrně očistit vatovou tyčinkou na čištění uší nejprve na sucho
    – pokud to nepomůže, tak to samé s tyčinkou navlhčenou v destilované vodě

    – poslední možnost je isopropylalkohol ve spreji – třeba Elchemco IPA 170:
    http://web.elchemco.cz/text_225.php
    S ním se pořádně prostříká celá optika i kolem čočky a nechá několik hodin odvětrat. U některých typů optik ale dojde k úplnému zničení optiky, protože na ní bývá napařená nějaká vrstva, kterou isopropylalkohol smyje.

    Pokud je ale optika “vysvícená”, což je při delším provozu znečištěné optiky běžné, tak už nepomůže nic – jen její výměna za novou. A to se cenově nevyplatí.

  2. Dddo Twelve new nursery schools

    In order to improve educational services by carrying out artistic and recreational expression activities in 33 schools in Madrid, the municipal government has allocated a budget that amounts to 553,190 euros. During the next school year, 4,300 Early Childhood Education, Primary and Secondary students will enjoy artistic expression workshops (body, dramatic, plastic, musical), playroom, communication workshops, group interaction, respect for diversity and cooperative games, among other initiatives. The scheduled activities will take place during extracurricular hours and aim to compensate for the socialization deficit, promote habits of personal autonomy, generate an educational space, work andn team, respectful and supportive, as well as promoting healthy alternatives for leisure and free time. The execution period is from October 1, 2008 to December 31, 2009. Given the high number of hours of scheduled activities, the participating centers are distributed in two zones: 鈥one 1: 15 centers in the districts of Centro and Arganzuela , of which 9 with public and 6 concerted. 鈥one 2: 18 centers from different municipal districts, of which 17 are public and one subsidized. The schools are covered by the Improvement Plan collaboration agreement. Madrid-Compensatoria, signed between the Madrid City Council and the Community of Madrid./More multimedia filesStatements by the mayor of Madrid, Alberto Ruiz-Gallard贸n: extracurricular activities…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.