Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

HTPC+DVD 5.1+TV+SAT

Zdravím,

mám dotaz, mám takovou vizi, postavené HTPC a k němu jsem koupil domácí kino s repro….to DVD jsem chtěl dát do jiného pokoje ale ty repro připojit k HTPC…problém je že jsou to jen repráky, nic víc. Jsem laik a proto se chci zeptat, jde udělat nějakou krabičku kde by byl zdroj k těm repro a všechny je spojit do jednoho jacku do zvukovky v HTPC.

Je toto reálné, nebo jsem udělal chybu a mám toto prostě navíc?

Přidejte komentář

158 komentářů

  1. Re: Repro h HTPC
    Dobrá, chápu to tedy jako nevyhnutelnost, protože jak jinak můžu mít v obýváku hudbu na 5.1? Když mi nevyhovují PC repráčky?! Pak je nevyhnutelnost to co popisujete, jak jinak na svém HTPC posloucháte hudbu nebo koukáte na filmy či videa?

    Nebo jinak, nejde propojit HTPC s tím DVD přehrávačem aby mi puštěné video z HTPC jelo přes toto repro? Lze toto?

  2. Re: Repro k HTPC
    Ano, HTPC pravděpodobně můžete propojit s tou sestavou domácího kina a to zajistí zesílení signálu. Záleží ale, co to je přesně za přístroj.

  3. Re: Repro k HTPC
    Dobrý den,
    děkuji za rady.
    Domácí kino mám [url=http://www.kasa.cz/audio-video-technika/koupit/550852/samsung/samsung-ht-tz315/]TOTO[/url] Potřebuji radu jak propojit TV, HTPC, satelitní přijímač a toto domácí kino. Tak abych když pustím video nebo hudbu z HTPC tak aby to hrálo přes tyto repro. Nebo když pustím DVD film přes HTPC tak aby to jelo přes repro.

    Jak toto propojit? HTPC,DVD i TV mají HDMI, SCART a také audio video cinche.

    Děkuji za trpělivost při radách možná banálních, však pro mne nikoliv.

    Děkuji

  4. Re: Repro k HTPC
    Pokud specifikace na uvedenem odkazu nelze, tak ten pristroj nema zadny vstup, coz je tragedie 😮 Je tomu opravdu tak – neni vzadu zadny IN vstup?

    Kazdopadne pri pripojeni tolika zarizeni by to bylo obtizne. Doporucil bych koupi AV receiveru, ten dokaze propojit tohle vse dohromady. Prevdepodobne by nemusel byt problem pripojit k nemu i repro od toho kompletu…

  5. Re: Repro k HTPC
    Jsem laik takže nevím co máte na mysli [url=http://www.samsung.com/cz/consumer/detail/spec.do?group=audiovideo&type=hometheater&subtype=hometheatersystems&model_cd=HT-TZ315R/EDC&fullspec=F]dle této tech.specifikace[/url] Tam nějaké vstupy jsou.
    Takhle satelit s TV propojím scart, HTPC s TV propojím HDMI kabelem, a DVD mám propojit s HTPC? Nebo audio a video kabely do TV? Protože pokud ano pak by přece když bude DVD zapnuté mělo hrát přes repro to co je v TV, tedy když bych pustil film z HTPC tak by to mělo hrát?!

    Možná se někomu bude zdát dotaz směšný, nicméně já toto opravdu potřebuji dořešit.

    Je mi jasné že AC receiver by toto pořešil nejlépe, nicméně již nemám dalších X tisíc před vánoci na koupi tohoto.

    Děkuji za rady.

  6. Re: Repro k HTPC
    Aha, takze vstupy tam jsou – zda se, ze analogovy stereo a opticky 5.1. Tzn napriklad HTPC muzete pripojit pres optiku a TV pres analog. Potom pri prepnuti vstupu na ten, ktery budete chtit poslouchat pres repro by melo vse chodit ok.

  7. Re: Repro k HTPC
    😀 Pane nezlobte se ale zkuste to přeložit do laické češtiny. Co je optika a co analog? DVD plus TV analog = scart? A HTPC spojit s DVD pomocí čeho? HDMI? Nebo pomocí jakého kabelu? A samotné HTPC spojit s TV pomocí HDMI?

    Satelit k TV připojím pomocí cinčů….chápu toto propojení správně.

  8. Re: Repro k HTPC
    Tak jsem si to zkusil nastudovat a vyptat u kamarádů technicky zdatnějších. Bylo mi řečeno že jedinou mou možností je propojit DVD s HTPC pomocí optického audio kabelu, ovšem to by znamenalo mít optický vstup na zvukovce. Chci se zeptat jaké technické označení pro toto je?

  9. Re: Repro k HTPC
    Propojeni obrazu jste navrhl celkem dobře, já jsem dále řešil jen zvuk a to je samostatná kapitola. Počítač/HTPC musí mít optický audio výstup na zvukovce – optical digital out, SPDIF optical… jmenovat se to může různě, ale často to na základní desce bývá přítomno. Samostatné zvukovky to naopak až tak často nemají.

  10. Re: Repro k HTPC
    Děkuji za rady, tedy obraz je vyřešen, na HTPC jsem nalezl SPDIF a tvar má identický jako dírka s nápisem optical na DVD, tedy koupím příslušný kabel a toto propojím, věc by tímto měla být vyřešena? Video i audio, chápu to správně?

    Jakmile to vyjasníme tak přejmenuji topic, ať více lidí kteří sem přijdou a jsou v oboru laici mají možnost čerpat.

  11. Re: Repro k HTPC
    Takže abych to shrnul:
    HTPC propojím s TV – HDMI
    Satelit s TV – SCART (21 nebo tak nějak má počet pinů)
    DVD s HTPC audio kabel (od DVD chci jen ať přehraje zvuk, nic víc, filmy půjdou přes HTPC)
    Kabely od antén jsou jasné…….

    Může mi někdo potvrdit či poradit zda to tak chápu správně, nejjednodušší je to vyzkoušet, ale bohužel zatím nejsem na nové adrese bydliště kde tyto věci musím teprve vybalit, nerad bych před vánoci lítal po obchodech a ještě 23 něco sháněl.

    Děkuji za rady.

  12. Re: HTPC+DVD 5.1+TV+SAT
    Zajimalo by me jestli jste to uz vyzkousel a jestli to takhle opravdu beha? Uvazuji o koupi HTPC a dostal bych se do stejne situace jako Vy.Predem dik za odpoved.

  13. Re: HTPC+DVD 5.1+TV+SAT
    Rozchodit se mi to povedlo následovně. Když koukám na normální TV tak je zvuk z TV repráků, když na HTPC nebo cokoliv co na něm běží tak přes bedny. Jenže problém je v tom že to nejede 5.1. Propojit HTPC s tím domácím kinem je problém, to domácí kino má výstupy na cinch čístě jen na stereo, né na předek vlevo,zadek vlevo,woofer atp atp. prostě čístě stereo. Takže je to redukcí cinčema svedené do jacku a ten do HTPC. Jednou variantou je přes optický kabel, ale to neumím vyřešit. Všude kde jsem se radil říkají že by to mělo fungovat, všechny vstupy a výstupy jsou správné, v HPTC je vše nastaveno, v DVD taky a přesto to nejede. Optika svítí, zvuk z PC jde do kabelu (snad) ale na domácím kině to není znát. Takže nevím jak to udělat aby to jelo na 5.1.Řešením je samozřejmě nějaký AV Receiver tak za 5000,- ale bohužel už nezbyly peníze na další hrátky. Takže řeším jak vystačit s tím co mám. Ale jinak to zatím jede, nějak to hraje, ale prostě není to ono ani náhodou. Vědět to tak bych si koupil zvlášť repro a zvlášť receiver, ale to by stálo pravděpodobně minimálně jednou tolik, minimálně.

  14. Re: HTPC+DVD 5.1+TV+SAT
    Zdravím,

    tak bych se po čase zase rád zeptal jestli někoho nenapadá jak to rozchodit. Protože zatím jsem toho názoru že mi pomůže jen AV Receiver.

    Propojuji TV- dom.kino a HTPC.

    TV a HTPC je propojené přes HDMI kabel. HTPC s dom. kinem je propojené cinči přičemž jede jen 2+1 zvuk. Posledně jsem se dopracoval k tomu že by to mělo fungovat přes ten optický kabel, nicméně jsem to nerozchodil. Nezkoušel to někdo přes optiku a nezná nějaký trik. Třeba jsem něco zapoměl zapnout, přepnout atp….třeba by pomohla lepší zvukovka? Než ta co je na desce?

    Přeci jen je rozdíl dát 1000 CZK za zvukovku než 6 tis za receiver.

    Navíc nenapadá někoho jak propojit domácí kino s TV tak abych i produkci z TV mohl poslouchat na repro?

    Děkuji všem za snahu a rady.

  15. Re: HTPC+DVD 5.1+TV+SAT
    PC a kino je nejlepsi(nejjednodussi) propojit pomoci zminovaneho optickeho vystupu – kino musi mit vstup.
    Na zvukovce se vetsinou MUSI nastavit typ vystupu na digital (optical) jinak to nepojede, pak veskery zvuk uz pocita kino.
    Dalsi variantou je pokud to MB resp. VGA umoznuje propojit s TV pomoci HDMI 1.3 kabelu a nastavit posilani zvuku do TV a tu pak propojit s kinem zase optikou, funguje to, odzkouseno.

    Mozna s krizkem po funuse, ale treba to nekomu pomuze…

  16. 🚀 Wow, this blog is like a fantastic adventure launching into the universe of excitement! 💫 The captivating content here is a thrilling for the imagination, sparking awe at every turn. 🌟 Whether it’s lifestyle, this blog is a source of exciting insights! #InfinitePossibilities Dive into this cosmic journey of discovery and let your imagination soar! 🌈 Don’t just explore, experience the excitement! #BeyondTheOrdinary Your brain will thank you for this thrilling joyride through the dimensions of awe! 🌍

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.