Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

HDMI propojení

Dobrý den,
mám jeden problém, mám dvd přehrávač XORO HSD 8430 a telefizi LG LCD 37 LF, chci tyto propojit přes HDMI kabel, ale když spustím jakékoliv video, tak mi nejde zvuk a navíc musím obraz pokaždé znovu nastavit, neboť mi to pořád hlasí, že není žádné zařízení k dispozoco, když přehrávač vypnu a pak jej znovu zapnu. Nevíte co s tím? Předem děkuji za odpovědi.

Přidejte komentář

96 komentářů

  1. Re: HDMI propojení
    Takže jeden problém jsem již vyřešil, jde zvuk, ale nastal druhý problém. Jakmile přehrávač vypnu a následně zapnu, tak mi na televizi hlásí, že není žádný signál na HDMI 1 a musím to zapnout tak, že zmáčknu na ovladači P/N (pal/ntsc) čímž to hdmi aktivuji. Nevíte jak to na tom xoru nastavit automaticky aby se to spouštělo, ať to nemusím takto složitě zapínat? Děkuji

  2. Re: HDMI propojení
    Ahoj,

    muzu se te pro zacatek zeptat cim si nakonec odstranil problem se zvukem? zajimaji me vsechny problemy ohledne projekcni techniky.
    a k tvymu problemu. nektere televize mivaji automatickou detekci kanalu, takze pokud nesledujes treba televizi, ale mas ji pouze pustenou a pote zapnes DVD tak by ho mel automaticky nalezt.
    Pokud to neudela, pak ti nezbyde nic jineho nez rucne nastavit vstup na DVD.
    Pripadne zapatrat v manualu, jestli tam neni nekdy vyhozi nastaveni vstupu se kterym se ma TV spoustet.

  3. Re: HDMI propojení
    Zvuk jsem zapojil přes rgb dvd audio, takže nejde přes hdmi kabel, ale přes audio kabel. Jinak na to automatické spouštění jsem nepřišel, nenapadá vás někoho něco? Je to televize LG LCD 37 LF66. V manuálu o tom není vůbec nic.

  4. Re: HDMI propojení
    NO a asi si mi neporozuměl. Ono ne že to ta tv nenajde, ani když to přepnu na HDMI, pak ještě musím zapnout na přehrávači to tlačítko, protože do té doby ukazuje televize žádný signál a až pak to teprve najede.

  5. Re: HDMI propojení
    Na televizi je někdy potřeba nastavit pro HDMI zdroj audio signálu – automaticky (nemusí vždy fungovat), digitálně, nebo analogově.

  6. Re: HDMI propojení
    Takže jsem to tam nikde nenašel. Tak mi to asi nepůjde. Neporadíte někdo co a jak s tím, aby vše jelo jen přes HDMI kabel a šel zvuk a navíc TV našla automaticky DVD přehrávač, abych jej po každé nemusel nastavovat ručně přes tlačítko P/N na DVD přehrávači a pak najet na HDMI vstup na TV.

  7. Re: HDMI propojení
    V tomhle plavu taky…. přes scart i component jakmile zapnu DVD naskočí okamžitě signál a objeví se obrazovka s DVD menu, nebo programem. Ale přes HDMI musím na tel. vždycky přepnout na vstup toho DVD. Už jsem propátral manuály ,menu DVD i telky a pořád na to nemůžu přijít…..
    Ale ty máš tedy problém ještě větší. Ale na tvém místě bych viděl problém spíš v DVD než v televizi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.