Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

Gyration Media Center Universal Remote Control

Zajímavě vypadá
rc Gyration Media Center Universal Remote Control za 100$
http://www.gyration.com/p-68-media-center-universal-remote-control-windows-media-center-compatible.aspx

Přidejte komentář

138 komentářů

  1. Re: Gyration Media Center Universal Remote Control
    Ať nezakládám další vlákno….
    p. Ptáčník, co byste mi doporučil na ovládní htpc? Mně osobně by se moc líbila klávesnice Microsoft Remote Keybord for WinXP MCE CZ 1.0 ale bohužel co jsem tak viděl, tak se to prodává jen jako samotná klávesnice bez IR přijímače…což je na 2 věci…takže dotaz je následující? Dal by se sehnat jen ten ir přijímač? ev. dal by se sehnat i v setu s dálkovým ovladačem? nebo ještě lépe, dal by se sehnat celý komplet(klávesnice, ir, dálkáč) jako komplet? Pokud to už M$ nevyrábí, existuje za to nějaká náhrada od nich(myslím tím i certifikaci pro Visty)? Nebo ještě jinak, k bedně TT VF7001BNS DH101 je ovladač IMON, dala by se sehnat nějaká wireless klávesnice, která by byla kompatibilní s Vista MCE a zároveň by to šlo spárovat s tím Thermaltakem?…díky moc za odpověď … i od ostatních co by měli zkušenosti či rady jak to pořešit….

  2. Re: Gyration Media Center Universal Remote Control
    díky moc, to jste mě částečně uklidnil….no ona Microsoftí klávesnice se mi líbí jak designově tak i co se týče funkčních a mediálních tlačítek….nevíte jestli existuje nějaká “kopie”? Někde jsem viděl jakousi Trust co vypadala podobně jen nevím jak to bylo u ní s přijímačem….

  3. Re: Gyration Media Center Universal Remote Control
    Uměl by někdo zobrazit na displeji DO Gyration GYR4101 na místo libray WMP jiný přehrávač třeba libray Foobar2000, který má stejnou strukturu?

    http://www.gyration.com/index.php/us/products/in-air-remotes/air-music-remote.html

    Ke svému HTPC jsem dlouho hledal dálkové ovládání, které by nahradilo dálku od TV, AV a hlavně od HTPC Win.XP, Media Portal, SAT Technotrend S2 a to tak jednoduše, aby vše zvládli děti od pěti let a manželka, která není technický typ. Zvítězilo DO Gyration GYR4101. Je to kombinace univerzálního RF DO pro Media Center – zelené tlačítko, zcela senzačního ovládání myši pomocí gyroskopu, má několik horkých kláves pro E-mail, internet, oblíbené…, zvládá IR mnoha přístrojů – učí se, ale hlavně: má displej pro PC audio media libray, kde se zobrazuje hudba uložená na HDD Album, Artist, Genre a pak všechna metadata. Toto byl můj hlavní požadavek na DO, které RF komunikuje s PC, a na jeho displeji mohu listovat hudebními soubory na HDD, mohu je plně ovládat pro High End, aniž bych se musel obtěžovat pustit velkou Full HD plazmu.

    Nyní jsem u jádra věci: DO Gyration GYR4101 umí ovládat pouze těžký W. Media Player nebo iTunes. Tyto přehrávače jsou prostě v DO přeprogramované, jakmile stlačím mediální tlačítko pod displejem, vyšle DO impulz do PC a PC mu odpoví a na displeji se objeví libray WMP. Zkoušel jsem různé programy třetích stran Intelliremote nebo EventGhost, které dokážou příkazy “pochytat”, přeměnit na cokoli a přeposlat jinam, ale tak moc tomu nerozumím.

    Uměl by někdo poradit jak zobrazit na displeji DO libray Foobar2000?

  4. Gyration Media Center Universal Remote Control a foobar2000
    Gyration Media Center Universal Remote Control neznám – jen jsem koukal na web výrobce. Zachycování povelů z dálkového ovladače a přiřazení povelů různým akcím není problém včetně ovládání foobar2000 – to by mělo jít například aplikací Girder. Ale zobrazování informací na displeji dálkového ovladače je v principu něco zcela jiného – ovladač se vlastně chová jako “atypický monitor” a podle mého názoru je nezbytně nutná softwarová podpora na PC přímo pro tento konkrétní dálkový ovladač a pro ovládanou aplikaci – buďto přímo od výrobce ovladače, nebo od nezávislého programátora. Vypadá to, že software přímo od Gyrationu nepodporuje Pluginy, takže by nezávislý programátor musel vytvořit vlastní software celý, nebo upravit software od Gyrationu, což je vlastně nelegální. Takže to moc nadějně nevidím 🙁

  5. Postřehy k bezdrátovým piánům a hlodavcům
    Nadhodím pár postřehů k bezdrátovým klávesnicím a myším:

    1) Dosah: spousta běžných bezdrátových klávesnic a myší má dosah maximálně do 2 metrů, protože jsou určeny pro použití na standardním pracovním místě u počítače a ne na ovládání HTPC přes půl obýváku. Před koupí je třeba REÁLNÝ dosah ověřit.

    2) Nabíjení: u klávesnic nebývá problém používat klasické tužkové alkalické baterie, protože výdrž bývá v řádu několika měsíců. Myši ale zpravidla žerou víc, takže alkalické baterie lezou do peněz. Lze použít dobíjecí akumulátory, ale časté vyndávání akumulátorů a nabíjení v externí nabíječce je otravné. Navíc hrozí zničení dvířek krycích prostor pro baterie – většinou se ulomí plastová západka zajiš’tující kryt. Taky nebývá žádná kontrola stavu akumulátorů, takže vždycky dojdou uprostřed práce.

    3) Vyměnitelnost akumulátorů: ideální jsou bezdrátové myši, u kterých lze nabíjet akumulátory bez vyndávaní z myši. Zde ale pozor na to, aby nebyly použité nějaké atypické akumulátory, protože životnost akumulátorů je maximálně 2 až 3 roky. Pak může být problém akumulátory sehnat a někdy je i problém je svépomocí vyměnit. Ideální jsou nabíjecí myší se standardními tužkovými AA nebo AAA akumulátory.

    4) Ta klávesnice s TouchPadem vypadá zajímavě. Co je v ní za akumulátory jsem v popisu nenašel. Zjevně se nabíjí přes USB, což je trošku nelogické, protože buďto HTPC ovládám a pak klávesnici nemůžu mít připojenou k USB, nebo je HTPC vypnuté a pak taky nemůžu nabíjet. Ale univerzální 5V adaptér s USB konektorem stojí pakatel a i to nabíjení z PC je řešitelné, protože některé základní desky lze v BIOSu nastavit tak, aby i PC ve Stand-By mělo USB porty pod napětím. Taky se dá pustit film a skoro 2 hodiny nabíjet. Nebo nabíjet v pracovně atd. …

  6. Hello there! Do you know if they make any plugins
    to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
    not seeing very good success. If you know of any please
    share. Thanks! You can read similar art here: Dobry sklep

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.