Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

HTPC A ZVUK

Ahoj.
Nikde jsem se pořádně nedočetl, jak se řeší ZVUKOVÁ stránka HTPC.
Zda stačí integrovaná zvukovka + 5.1(či vice) PC repro nebo
integrovaná zvukovka(karta) přes optiku/spdif a AV receiver + repro.
Vim že je to o penězích, ale nějak se mi nezdá kombinace BlueRay(HD DVD) a PC repro.

Přidejte komentář

94 komentářů

  1. Re: HTPC A ZVUK
    Také je tu dnes již možnost vést zvuk současně s obrazem na HDMI = takže pokud máte TV s HDMI vstupem, jde zvuk přes HDMI a je to tudíž celkem jednoduché.

    Jinak samozřejmě integrovaná zvukovka + PC repro je levné a tomu odpovídající řešení. O něco lepší je použít samostatnou zvukovku cca za 1000 Kč a k tomu PC repro – zvukový rozdíl je poznat.

    A nakonec digitální optika nebo koax do receiveru je jistota.

    S Blu-ray to nemá nic moc společného, jeho zvukovou kompresi dekóduje počítač, nebo receiver.

  2. Re: HTPC A ZVUK
    Aj napriek dlhym hladaniam, som nenasiel odpoved na vec, ktora ma zmiatla v jednej z Vasich odpovedi p. Vtacnik: “Asuska je docela fajn deska, ale nemá v základní výbavě [b]digitální zvukový výstup[/b]. Ten je sice na HDMI, ale každý nemá receiver s HDMI vstupem.
    ….
    Každopádně využití digitálního přenosu zvuku z PC silně doporučuji – u Gigabyte se vychvalovala kvalita int. zvukovky, ale není to pravda. Když zesílíte zvuk, je na analogu šíleně nekvalitní. Proto mám do TV zvuk v HDMI a na poslech muziky do receiveru přes optiku.”
    A uz uplne ma poplietla Vasa odpoved na otazku v uvode tejto temy.
    Takze co je to ten “[b]digitální zvukový výstup[/b]” na doske, je to nejaky samostatny konektor na doske? (Vami navrhovanu dosku som nikde nenasiel odfotenu zo zadnej strany, tak som nevedel posudit rozdiel oproti beznym doskam).
    Takze moja otazka: Ked nemam TV s HDMI, a budem chciet zvuk spojit napr. s receiverom, (klasicke zvukove vystupy su vraj nekvalitne), tak z kade vezmem zvukovy vystup z dosky? Popr. ako je oznacena doska s [b]digitálním zvukovým výstupem[/b] ?

  3. I gave https://www.cornbreadhemp.com/collections/cbd-cream a prove payment the maiden time, and I’m amazed! They tasted great and provided a be under the impression that of calmness and relaxation. My lay stress melted away, and I slept well-advised too. These gummies are a game-changer since me, and I enthusiastically commend them to anyone seeking spontaneous stress alleviation and think twice sleep.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.