Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

Seznamte se s Umaxem 11Wi Pro – velký mezi malými

10. 08. 2016

10. 08. 2016

Portfolio konvertibilních tabletů Umax máme celkem zmapované, ale chyběl nám tu ten největší mezi trpaslíky, 11palcový model Visionbook 11Wi Pro. Hardwarově se od ostatních „proček“ neliší, nabídne opravdu pouze rozměrnější displej?

TIP: Recenze Lenovo Miix 3 – pastva pro oči i ruce

Na podrobnou recenzi jsem si nenašel dostatek času, ale i přes to mohu říci, že není. Snaží se být tím nejlepším, co značka nabízí – za stále přijatelnou cenu čekejte kromě kvalitního zpracování například modře podsvícenou klávesnici či stereo reproduktory vpředu pod displejem, což je sympatické.

Umax 11Wi Pro
LCD displej 11,6 palců, 1 366 × 768, dotykový
Procesor Intel Atom Processor x5-Z8300
4 jádra, 1,44 GHz / 1,84 GHz
2 MB, 14 nm, SDP 2 W
RAM 2 GB DDR3L
Integrované grafické jádro Intel HD Graphics
až 500 MHz, 16 shaderů
Pevný disk eMMC 32 GB
Čtečka paměťových karet mikro SDXC (do 128 GB)
Konektivita Wi-Fi 802.11 ac/n, Bluetooth 4.0
Porty napájecí port, 1× mikro USB, 1× USB 2.0, HDMI, audio
Další výbava podsvícená odpojitelná klávesnice, čelní a zadní 2Mpix kamera, 2× repro
Hmotnost tabletu s klávesnicí 1,2 kg
OS Windows 10 Home
Doporučená cena (s DPH) 6 490 Kč
Záruka 2 roky

 

Je to nebo není notebook?

Kam vlastně 11Wi Pro zařadit? Jakým druhem či čeledí vlastně je? Velkým tabletem s klávesnicí či malým notebookem, který lze srovnat například s Yogou od Lenova?

Výsledky testů Umax 11Wi Pro Lenovo Joga 300 Srovnání
3DMark Professinal
Ice Storm 16 407 15 883 103%
Ice Storm Extreme 11 511 N/A
Cloud Gate 1 537 1 241 124%
Sky Driver 746 508 147%
Výdrž akumulátoru
PowerMark (productivity) 9 h 59 min. 8 h 34 min.  
PowerMark (balanced) 7 h 30 min. N/A
K TÉMATU  Uživatelská recenze Samsung Galaxy Ace

Upřímně řečeno bych jej spíše označil za tablet, který se snaží konkurovat notebookům. Avšak se nevymanil z omezení tabletů – má málo USB portů, žádné USB 3.0, jakým se pochlubí i ty nejlevnější notebooky dneška. Čekejte pouze 32GB eMMC a jako 9Wi Pro potřebujete k připojení externího disku aktivně napájený USB rozbočovač.

Zleva: zhaslá a modře podsvícená klávesnice.

Naopak to těm velmi levným notebookům „natře“ IPS dotekovým displejem, který mi např. u levného Lenova Yoga 300 či HP x360 chyběl. A třeba i tou modře rozzářenou klávesnicí. Má vzadu fotoaparát a čtečku mikro SDXC karet o kapacitě až 128 GB (notebooky, i ty se stejně malým eMMC či jen o málo větším mívají většinou čtečku SD karet, která ji však nemusí pojmout „naplno“, takže klasický disk nenahradí, bude vyčnívat, čímž naroste riziko poškození či ztráty karty).

 

Fotogalerie

Visionbook 11Wi – Pro koho?

Ano, notebook nahradí, pokud není vaším hlavním počítačem, který má výkonem vyvážit, řekněme, 3 roky staré PC. Výdrž akumulátoru kupříkladu je skvělá. Nicméně stále kupujete velký tablet s klávesnicí, malým úložištěm a procesorem Intel Atom, který nestačí každému, byť 2jádrovému Celeronu řady N se vyrovná, u Pentia N bych již pochyboval – má také 4 jádra a vyšší takty.

TIP: Recenze Umax Visionbook 9Wi Pro – clever for ever?

Pokud je „2 v 1“ tím, co hledáte, a 9 či 10 palců vám přijde příliš titěrných, třeba kvůli menším klávesnicím s různými kompromisy, může být tím pravým strojem pro vás. Počítejte také nárůstem hmotnosti.

 

Aktuální cena Umax VisionBook 11Wi Pro UMM200V11 v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )

Zápory Klady
– Na tablet již velký a těžký + Výdrž akumulátoru
– Na notebook nižší výkon + Podsvícená klávesnice
– Potřeba napájeného USB hubu pro externí disky + Pasivně chlazený
K TÉMATU  Samsung BD-ES5000 – Blu-ray přehrávač, který vypadá jako MMC

Za zapůjčení VisionBooku 11Wi Pro děkujeme společnosti

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Nabídka Umaxu v posledních týdnech zažívala změny – a sice ve složení procesorů, kdy mělo býti více modelů s „Gemini Lake“, ale nestane se tak v brzké době. Intel nestíhá, takže pokud jste čekali na novou generaci úsporných mobilních procesorů, jiná možnost než 14Wg Plus nezůstává. Což nevadí, on se totiž notebook povedl, opět je o něco lepší.
Přinášíme unboxing video sluchátek Niceboy HIVE Pins, která již mají noevé logo a také nabízí Bluetooth 5.0 pro zaručený kvalitní přenos zvuku. Krytí IPx4 sluchátkům zaručuje bezpečné používání v dešti a díky třem velikostem nástavců padnou do každého ucha. A hlavní má být nárůst výdrže oproti pědchůdcům při dobrém poměru cena/výkon.
Dlouho jsem u svých notebooků hluk a aktivní chlazení neřešil. Prostě ho prostě neměly, díky Atomu či Celeronu N si vystačili s pasivním chlazením. Zatoužil jsem však po výkonu Intel Core i5 procesoru, více RAM (2 ani 4 GB už mi nestačí) a plnohodnotném SSD disku, což s sebou nese opět aktivní chlazení a hluk ventilátoru...

Nepřehlédněte

Notebook HP nám do redakce zavítal po dlouhé době, což kvitujeme s radostí. Nečekejte herní stroj, takové nás nezajímají, spíše oceňujeme něco univerzálnějšího jako testovaný model. Vůbec ale netvrdíme, že půjde o slaboučkého rachitika. Kupujete řádně vybavený stroj pro plnohodnotné domácí použití.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek