Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

Xtreamer jde do boje proti MXQ se svým mxV

03. 06. 2016

Známý výrobce multimediálních přehrávačů Xtreamer jde do boje proti levným MXQ Android Boxům z Číny. Uspěje? 

MXQ Android TV box jsme tu již testovali. Chrlí jej čínští výrobci a prodejci v různých variantách a pod různými značkami ve velkém. Hlavně však levně. Nejsou nepoužitelné, viz naše recenze a diskuse pod ní

Nulová podpora nějakého alespoň trochu existujícího výrobce či distributora nebo i komunity je největší slabinou MXQ boxů. Zde by mohla existence jména Xtreamer hrát roli. I kdyby jen pro případnou komunitu podporovatelů. 

mxV přehrávače jsou oznámeny tři. Ceny jsou jen o málo vyšší, než u neznačkových produktů. Ale je to dáno tím, že jsou ořezány na 1 GB RAM a 8 GB flash, stejně, jako ty neznačkové boxy. Ostatně jde o stejnou platformu AmLogic S905. Zajímavé jsou i varianty s digitálními tunery. 

Poštovné po světě má být zdarma, AliExpress (nějvětší čínské celosvětově působící online tržiště) třes se! Říká Xtreamer…

Přehrávač poběží na Androidu 5.1 (Android TV provedení) a využije asi nejrozšířenější multimediální nadstavbu KODI (dříve XBMC). Podporován má být i dualboot do OpenELEC linuxu. A to je dobře, tím takřka není co zkazit. 

Více na stránkách výrobce: http://www.xtreamer.net/mxv/

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Nabízí parametry spíše průměrné jako plné HD při 60 FPS, nechybí Wi-Fi či dálkové ovládání, vlastnosti dnes již nižší střední třídy akčních kamer. Sem i cenou bez koruny 2 000 Kč zapadá. Neztratí se v konkurenci? Niceboy Vega je hodně levná, Vega 5 Pop má dotykový displej, ale proč recenzujeme kameru, která není úplnou novinkou a ničím nevyčnívá? Proč ne.
Přinášíme unboxing video sluchátek Niceboy HIVE Pins, která již mají noevé logo a také nabízí Bluetooth 5.0 pro zaručený kvalitní přenos zvuku. Krytí IPx4 sluchátkům zaručuje bezpečné používání v dešti a díky třem velikostem nástavců padnou do každého ucha. A hlavní má být nárůst výdrže oproti pědchůdcům při dobrém poměru cena/výkon.

Firma Lamax je nám sympatická tím, že je původem česká, sídlící v Praze. Své produkty navrhuje a vymýšlí u nás v Česku, výroba probíhá (ostatně jako u spousty dalších výrobců) v Asii. A protože fandíme těm, kteří dokáží se ctí konkurovat velkým a zavedeným značkám, pojďme se dnes podívat na další kus z dílen Lamaxu, tentokrát na bezdrátová sluchátka Elite E-1 a zkusme se zaposlouchat do „beatů“.

Po odolném reproduktoru, který jsem pořádně potrápil, si dnes představíme další kousek, který sice autem přejíždět nehodláme, ale pod vodu se koukne – nabízí krytí IPx7. Zaujmout chce jinými zbraněmi – kvalitním prostorovým zvukem, dobrými basy, výkonem 12 W a výdrží akumulátoru přes 7 hodin.

Nepřehlédněte

Poměrně dlouhou dobu jsem neměl možnost vzít do rukou telefon z jiné země původu, než asijské. Až nyní jsem dostal možnost podívat se na smartphone od polského výrobce myPhone. Ten zatím zcela neprorazil (alespoň na tuzemském trhu), nicméně vyrazil do boje s nejlevnějším smartphonem na trhu – myPhone 6 FUN Lite. Telefon se dá pořídit za doporučených 1 490 Kč, nebo levněji. Otázka zní, co za oněch 15 stovek dostaneme?
Dnešní test se zaměří na dvě akční kamery Lamax a BML od českých značek, které své produkty navrhují samy s výrobou v Číně. Pokud jde o parametry, výbavu i samotný hardware, vcelku se podobají. Proto jsme je postavili tak říkajíc do ringu v jednom článku. Kdo si vedl lépe?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek