Úterý , 16. 04. 2024

Irena

Xtreamer jde do boje proti MXQ se svým mxV

03. 06. 2016

Známý výrobce multimediálních přehrávačů Xtreamer jde do boje proti levným MXQ Android Boxům z Číny. Uspěje? 

MXQ Android TV box jsme tu již testovali. Chrlí jej čínští výrobci a prodejci v různých variantách a pod různými značkami ve velkém. Hlavně však levně. Nejsou nepoužitelné, viz naše recenze a diskuse pod ní

Nulová podpora nějakého alespoň trochu existujícího výrobce či distributora nebo i komunity je největší slabinou MXQ boxů. Zde by mohla existence jména Xtreamer hrát roli. I kdyby jen pro případnou komunitu podporovatelů. 

mxV přehrávače jsou oznámeny tři. Ceny jsou jen o málo vyšší, než u neznačkových produktů. Ale je to dáno tím, že jsou ořezány na 1 GB RAM a 8 GB flash, stejně, jako ty neznačkové boxy. Ostatně jde o stejnou platformu AmLogic S905. Zajímavé jsou i varianty s digitálními tunery. 

Poštovné po světě má být zdarma, AliExpress (nějvětší čínské celosvětově působící online tržiště) třes se! Říká Xtreamer…

Přehrávač poběží na Androidu 5.1 (Android TV provedení) a využije asi nejrozšířenější multimediální nadstavbu KODI (dříve XBMC). Podporován má být i dualboot do OpenELEC linuxu. A to je dobře, tím takřka není co zkazit. 

Více na stránkách výrobce: http://www.xtreamer.net/mxv/

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Na tuto kameru jsme se po NiceBoy VEGA 6 star těšili hodně. Dokázal výrobce vyladit nedostatky u své vlajkové lodi s cenovkou, která již nepromíjí chyby? Stabilizace obrazu u 4K rozlišení, schopnost natáčet 1 440p při 60 FPS, kompresní formát H.265, zcela nový design a stylové dálkové ovládání a jiné vlastnosti zní výmluvně.
Lamax před Vánoci chrlil jednu novinku za druhou, podobně jako konkurence. Nabídka se potěšitelně rozrostla o další a další zařízení, zejména v oblasti těch "chytrých". Lamax startoval na trhu s akčními kamerami, přidal reproduktory a sluchátka. Ty mám od nich dosud nejraději. Posledním kouskem, který jsem mohl vyzkoušet, je model Street2, jenž se s pořizovací cenou 890 Kč řadí mezi dostupnější bezdrátové reproduktory. Na cenové akce si zatím musíme počkat.
Notebook HP nám do redakce zavítal po dlouhé době, což kvitujeme s radostí. Nečekejte herní stroj, takové nás nezajímají, spíše oceňujeme něco univerzálnějšího jako testovaný model. Vůbec ale netvrdíme, že půjde o slaboučkého rachitika. Kupujete řádně vybavený stroj pro plnohodnotné domácí použití.
Již číslo v názvu napovídá, že tato kamera se bude v portfoliu Lamaxu řadit na jeho začátek, stává se nejlevnější modelem. Co to v praxi znamená pro zákazníka? Papírově se prakticky shoduje (popisky s piktogramy na produktových stránkách jsou prostě totožné) s dražším modelem Lamax X7.1 Naos, což vypadá lákavě.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek