Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

Xtreamer jde do boje proti MXQ se svým mxV

03. 06. 2016

Známý výrobce multimediálních přehrávačů Xtreamer jde do boje proti levným MXQ Android Boxům z Číny. Uspěje? 

MXQ Android TV box jsme tu již testovali. Chrlí jej čínští výrobci a prodejci v různých variantách a pod různými značkami ve velkém. Hlavně však levně. Nejsou nepoužitelné, viz naše recenze a diskuse pod ní

Nulová podpora nějakého alespoň trochu existujícího výrobce či distributora nebo i komunity je největší slabinou MXQ boxů. Zde by mohla existence jména Xtreamer hrát roli. I kdyby jen pro případnou komunitu podporovatelů. 

mxV přehrávače jsou oznámeny tři. Ceny jsou jen o málo vyšší, než u neznačkových produktů. Ale je to dáno tím, že jsou ořezány na 1 GB RAM a 8 GB flash, stejně, jako ty neznačkové boxy. Ostatně jde o stejnou platformu AmLogic S905. Zajímavé jsou i varianty s digitálními tunery. 

Poštovné po světě má být zdarma, AliExpress (nějvětší čínské celosvětově působící online tržiště) třes se! Říká Xtreamer…

Přehrávač poběží na Androidu 5.1 (Android TV provedení) a využije asi nejrozšířenější multimediální nadstavbu KODI (dříve XBMC). Podporován má být i dualboot do OpenELEC linuxu. A to je dobře, tím takřka není co zkazit. 

Více na stránkách výrobce: http://www.xtreamer.net/mxv/

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Mám foťák a k němu popruh na krk (rameno). Ten popruh se přidělává na pevno běžně přímo do oček na přístroji. Potom na něm často překáží a my se s ním různě potýkáme, abychom jej dali tak, aby nepřekážel. Zkusme s tím něco udělat...

O bitcoinu a dalších kryptoměnách se dnes mluví skoro všude. Pořád ještě není pozdě se o tuto oblast začít zajímat. Vysvětlíme si, co to kryptoměny jsou a poradíme, jak si koupit bitcoin, litecoin nebo třeba ethereum. A zkusit s námi můžete i vlastní těžbu na svém počítači.
Na jaře jsem si vyzkoušel první sluchátka od firmy Lamax, jednalo se konkrétně o model Elite E-1. A byl jsem velmi mile překvapen. Na podzim jsem dostal k dispozici sluchátka Blaze B-1, která se v portfoliu firmy Lamax nachází ve spektru levnějších modelů (cena 1 190 Kč). Otázka tedy je, zda milé překvapení z Elite E-1 přetrvalo.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek