Sobota , 20. 04. 2024

Marcela

GoClever Insignia 2 1010 WIN – faceliftem následuje konkurenci

27. 12. 2015

27. 12. 2015

Konvertibilní notebook GoClever Insignia 1010 WIN netřeba dlouze představovat, měli jsme jej v dlouhodobém testu, kde se osvědčil. Dokázal výrobce ve druhé generaci „vychytat“ jeho nedostatky? Ano.

Z papírových specifikací se zdá že ano. Navýšena byla kapacita RAM na 2 GB, stejně tak eMMC úložiště nabylo na velikosti na 32 GB. To je dobré, zbytek parametrů se shoduje s konkurencí, jakou je třeba UMAX 10Wi Plus – procesor dodal Intel ve verzi Atom Z3735F s max. frekvencí 1,83 GHz a 4 jádry, Wi-Fi i Bluetooth apod.

Nabídne sice dva plnohodnotné USB 2.0 porty, ale jeden přímo na těle tabletu a nabíjení prostřednictvím mikroUSB portu. Tím se poněkud vymyká, v našich očích jej to staví do velmi atraktivního světla. Konečně to někdo pochopil a vyrobil (kromě mnohem dražšího HP Pavilionu x2).

Na českém trhu se dá koupit za cenu těsně nad 5 000 Kč, což z něj dělá zajímavou alternativu k ostatním tabletům s klávesnicí a Windows 10.

Zdroj: GoClever

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Hledáte videokameru téměř bez kompromisů a jste ochotni za ni zaplatit vyšší částku, pak zbystřete, protože společnost Canon dodala již na podzim roku 2017 trh model Legria GX10. Konstruktérům se vše povedlo implementovat do stále ještě poměrně kompaktního těla, které padne do ruky přímo dokonale a vy s ním ihned po prvním uchopení jakoby srostete v jeden celek.
Na jaře jsem si vyzkoušel první sluchátka od firmy Lamax, jednalo se konkrétně o model Elite E-1. A byl jsem velmi mile překvapen. Na podzim jsem dostal k dispozici sluchátka Blaze B-1, která se v portfoliu firmy Lamax nachází ve spektru levnějších modelů (cena 1 190 Kč). Otázka tedy je, zda milé překvapení z Elite E-1 přetrvalo.
Již číslo v názvu napovídá, že tato kamera se bude v portfoliu Lamaxu řadit na jeho začátek, stává se nejlevnější modelem. Co to v praxi znamená pro zákazníka? Papírově se prakticky shoduje (popisky s piktogramy na produktových stránkách jsou prostě totožné) s dražším modelem Lamax X7.1 Naos, což vypadá lákavě.
Závody v pokroku v oblasti umělé inteligence jsou v plném proudu. Jednotlivé společnosti dělají vše proto, aby mohli zákazníkům nabídnout lepší možnosti AI. Po dlouhé době je tu něco, v čem mohou technologičtí giganti skutečně soutěžit. Jedna z nejznámějších technologických společností, Huawei, se zaměří na zvýšení výroby svého AI čipu Ascend 910B na úkor výroby svých telefonů Mate 60, alespoň v jednom závodě.
Notebook HP nám do redakce zavítal po dlouhé době, což kvitujeme s radostí. Nečekejte herní stroj, takové nás nezajímají, spíše oceňujeme něco univerzálnějšího jako testovaný model. Vůbec ale netvrdíme, že půjde o slaboučkého rachitika. Kupujete řádně vybavený stroj pro plnohodnotné domácí použití.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek