Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

GoClever Insignia 2 1010 WIN – faceliftem následuje konkurenci

27. 12. 2015

27. 12. 2015

Konvertibilní notebook GoClever Insignia 1010 WIN netřeba dlouze představovat, měli jsme jej v dlouhodobém testu, kde se osvědčil. Dokázal výrobce ve druhé generaci „vychytat“ jeho nedostatky? Ano.

Z papírových specifikací se zdá že ano. Navýšena byla kapacita RAM na 2 GB, stejně tak eMMC úložiště nabylo na velikosti na 32 GB. To je dobré, zbytek parametrů se shoduje s konkurencí, jakou je třeba UMAX 10Wi Plus – procesor dodal Intel ve verzi Atom Z3735F s max. frekvencí 1,83 GHz a 4 jádry, Wi-Fi i Bluetooth apod.

Nabídne sice dva plnohodnotné USB 2.0 porty, ale jeden přímo na těle tabletu a nabíjení prostřednictvím mikroUSB portu. Tím se poněkud vymyká, v našich očích jej to staví do velmi atraktivního světla. Konečně to někdo pochopil a vyrobil (kromě mnohem dražšího HP Pavilionu x2).

Na českém trhu se dá koupit za cenu těsně nad 5 000 Kč, což z něj dělá zajímavou alternativu k ostatním tabletům s klávesnicí a Windows 10.

Zdroj: GoClever

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Dalším z videí z rozbalování budou multiplatformní sluchátka, která můžete používat s konzolemi PS4, Xbox One, Nintendo Switch, stolním počítačem a také nejnovějšími notebooky i telefony, od polské herní značky Genesis (založené roku 2013). Nabízí tkaninou chráněný audio kabel, zásuvný mikrofon a masivní náušníky, slibující dobrý zvuk...

Na trhu s příslušenstvím pro videokamery a fotoaparáty Sony, se objevil kabelový ovladač od čínské firmy JJC, která má ve svém portfoliu velké množství příslušenství v oboru pořizování záběrů, ať již statických či pohyblivých.

Doplněno o fotky a postřehy: Vega 6 star obohatila flotilu produktů značky Niceboy nedávno jako poslední ze dvou. Kromě nativního 2K videa se snaží zaujmout schopnostmi běžného fotoaparátu v nastavení parametrů včetně aktivní stabilizace obrazu. Samozřejmě čekejte dostatek (možná až nadbytek) příslušenství v luxusním balení. Stačí to na přesvědčení zákazníků, aby kameru koupili?
Niceboy voděodolné reproduktory umí, o tom jsme se již několikrát přesvědčili (např. první Raze nebo Raze 2 Twins). Dnes rozbalíme novinku Raze 4 Origin, která chce kromě krytí IP67 oslovit také výkonem 20 W a výdrží kolem 20 hodin a FM rádiem s integrovanou anténou. Nic z toho nezní špatně, tak uvidíme v recenzi.

Nepřehlédněte

Hledáte videokameru téměř bez kompromisů a jste ochotni za ni zaplatit vyšší částku, pak zbystřete, protože společnost Canon dodala již na podzim roku 2017 trh model Legria GX10. Konstruktérům se vše povedlo implementovat do stále ještě poměrně kompaktního těla, které padne do ruky přímo dokonale a vy s ním ihned po prvním uchopení jakoby srostete v jeden celek. Jsem si vědom toho, že úvod článku může někomu připadat spíše jako reklamní sdělení. Nejde to však popsat jinak nežli v superlativech, a to téměř bez výhrad. Jednu tu ale pro vás přece mám. Je to můj náhled na dle mého přemrštěnou cenu. O tom ale až později.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek