Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

Windows 10 budou první rok zdarma

22. 01. 2015

22. 01. 2015

Dnes proběhlo oficiální představení podstatných novinek ve Windows 10. Pro nás nejzajímavější zprávou je ta z nadpisu.

TIP: Zázraky se dějí, Windows budou zdarma

Nebudou samozřejmě zdarma pro všechny coby freeware, ale pro hodně lidí, kteří mají Windows 7 či 8 / 8.1. Budou totiž dostupné první rok po vydání jako upgrade zdarma, což chápeme jako snahu přimět uživatele jak úspěšných „Sedmiček“, tak více kritizovaných „Osmiček“ k přechodu na novou jednotnou platformu. Microsoft neopomene ani Windows Phone 8 a 8,1 telefony.

TIP: Windows 10 bodují

Tzn. rozumím tomu tak, že nikoliv rok po té, co si upgrade nainstalujete bude zdarma, ale první rok dostupnosti nových Windows 10 je půjde instalovat zdarma na konkrétní počítač. Šéf Windows Terry Myerson dnes řekl, že jakmile bude zařízení upgradováno na Windows 10, budou jej držet rozšířené po celý jeho podporovaný životní cyklus.

Zdroj: Neowin

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

VisionBooků začíná být na trhu podobně jako modelů BMW řady 3, v oněch přídomcích by se jeden pomalu ztratil. Vězte tedy, že 14Wa se objevila vcelku nedávno, s původní 14Wi nemá pranic společného, u Umax nahradil cloudbookem 14Wi-S. Námi testovaný notebook (ano, notebook) má jiný procesor, více RAM a v neposlední řadě místo na pevný disk (zároveň 32 GB eMMC) a RJ45. Mohli bychom říci, že tak tvoří mezičlánek mezi cloubookem a notebookem. Pojďme zjistit čemu se blíží víc?
Vláda v roce 2020 schválila zavedení DPH na malé zásilky ze zemí mimo Evropskou unii. Dosud byly balíčky v hodnotě do 22 eur od daně osvobozeny. Novela zákona tak zavádí do české legislativy předpis EU, který tuto výhodu od roku 2021 ukončuje. Stát si od opatření slibuje větší výběr daní a spravedlivější tržní prostředí. Odborníci očekávají zdražení zboží a snahy o obcházení nových pravidel.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek