inzerce-webhosting www.banan.cz

Autoradio s GPS Sencor SCD 9104: rádio mě dovede domů

Máte starší auto a závistivě pokoukáváte po těch nových, nablýskaných a hlavně vybavených nejrůznější nadstandardní výbavou, jako je barevný displej na palubní desce, DVD přehrávač, integrovaná GPS navigace nebo třeba couvací kamera? Koupě takového auta je ale dost možná mimo vaše možnosti, nebo se prostě svého miláčka jen nechcete vzdát. Nevěště hlavu, Sencor si pro vás nachystal autorádio se spoustou integrovaných hraček!

Sencor patří už léta mezi výrobce low-end autorádií a notorické “integrátory“ všeho možného do jednoho zařízení. Základní myšlenka spojit dohromady autorádio s GPS navigací není nic nového a integrované palubní systémy nových vozů je mívají běžně. Sencor se ale rozhodl postavit takové rádio, jako samostatný přístroj i pro starší vozy. Do redakce nám dorazila oproti původně avizované SCD 9204 nižší verze tohoto autorádia SCD 9104. Ta se liší pouze v jiných mapových podkladech, zaměřených kromě ČR spíše směrem na východní země. Dražší SCD 9204 má pak podrobné mapy celé Evropy.

Kam s ním?

Se základní otázkou, jak nacpat do čelního panelu barevný dotykový displej dostatečné velikosti pro přehrávání filmů a zobrazení GPS map, si u Sencoru nedělali těžkou hlavu a čtyřpalcový TFT displej prostě přesahuje o kus spodní hranu rádia. Je to o dost lacinější řešení, než dosud známé vysouvání displeje z útrob autorádia. Logicky potom vyvstává otázka, jestli takto vytrčený displej nemůže kolidovat třeba s ovládacími tlačítky v autě. Může, ale proto jde ručně vyklopit dopředu cca o 15°.

Dotykový displej autorádia celkem značně přesahuje jeho spodní hranu, při většině instalací to ale díky jeho výklopnosti nevadí

Pokud je to málo, nastupuje motorické vyklápění celého předního panelu ve čtyřech krocích, což je pro nás hračičky spolu s dotykovým displejem asi nejefektivnější funkce rádia:). Líbí se nám domyšlený detail v podobě držáku na tužku k ovládání touchscreenu ze spodní strany displeje, takže je vždy po ruce. Tedy do chvíle, než ji ztratíte. To by ale nebyla až taková tragedie, protože dotyková obrazovka jde pohodlně ovládat i prstem. Displej si pak ale náležitě umatláte.

Na zadním panelů najdeme spoustu vstupů a výstupů, chybí ale konektor pro CD changer

Kolem displeje jsou vcelku logicky rozmístněna všechna ovládací tlačítka, na která jsme zvyklí z normálních autorádií. Mají pouze modré podsvícení, které není až tak příjemné a nejde bohužel nijak změnit jak po stránce barvy, tak intenzity. Škoda, možnost sladit barvu podsvícení s tím na přístrojové desce je dnes už celkem běžná funkce. Celý přední panel se při zakládání DVD/CD disku do mechaniky motoricky převede do vodorovné polohy, aby odkryl šachtu mechaniky. Panel i s displejem je pochopitelně odnímatelný a součástí je i ochranný obal s těhotenským břichem uprostřed (aby pojmul displej).

SD/MMC kartu pro přehrávání lze vložit pouze po odejmutí celého panelu

Po odklopení panelu jsme byli trochu zmateni, protože jsme narazili hned na dva sloty pro SD/MMC karty. Jeden v těle rádia, druhy seshora odnímatelného panelu. Ten se ukázal jen jako servisní, vyhrazený výhradně pro aktualizaci software. Podle všeho nepodporuje slot karty SDHC (není nikde uvedeno, nicméně jsme neměli možnost ověřit), což je hodně mrzuté, protože představa 16GB nebo 32GB karty plné hudby a videa na cesty se nám zamlouvala více, než omezení “pouhých“ 2GB.

 

Autorádio jako autorádio

Podívejme se nejdříve na ty běžnější funkce. Samotná instalace rádia je jednoduchá a závisí na tom, do jaké míry budete chtít autorádio integrovat a využívat jeho možnosti. Myslíme tím, zda budete chtít připojit třeba další obrazovku, subwoofer nebo naopak připojit další zdroj signálu na AV vstup. Zde narážíme na jednu nestandardní vychytávku v podobě samostatného vstupu pro couvací kameru a kabeláž, která se napojí na couvací světla. Signál z kamery (která ale není součástí) se pak automaticky zobrazí na displeji při zařazení zpátečky. Běžné spoje pak rychle obstará dvojice sdružených ISO konektorů. Sencor nepodporuje ovládání externího CD changeru, zřejmě s představou, že vše spasí DVD plné MP3 hudby. Je fakt, že ze Sencoru nikdy Car Hi-Fi nebude a ani si ty ambice nedělá, takže se mu to protentokrát pokusíme odpustit.

Přibalený dálkový ovladač připomíná tý od přenosných DVD přehrávačů

Při prvním spuštění nás trochu zaskočila délka jeho aktivace, která dosáhla skoro 10 sekund. Sencor nás také uvítal drobným šuměním reproduktorů naprázdno, tak běžným pro levná rádia. Je však tak slabý, že za jízdy ho nelze vnímat a hlavně, kdo by si pouštěl autorádio naprázdno bez zvuku? Při hodnocení samotného zvuku musíme být opatrní, protože značně závisí na kvalitě reprosoustav, takže se omezíme pouze na konstatování, že subjektivní zvukový projev byl na srovnatelné úrovni s postarším Panasonicem, instalovaným v testovacím autě dlouhodobě, což můžeme považovat pro Sencor za dobrý výsledek. Výkon 4x35W je pak do běžného auta dostatečný, i když tento papírový údaj bereme s rezervou.

  
Ovládání přes dotykový displej je snadné a pohodlné

Základní menu obsahuje šestici ikon se základními režimy a ovládání Sencoru SCD 9104 přes dotykový displej je opravdu komfortní a snadné. Displej má navíc dobré optické vlastnosti, také obstojný (a regulovatelný) jas i kontrast. Naladění rozhlasových stanic je dílem okamžiku, šestici nejoblíbenějších rádií si lze přiřadit přímo pod virtuální tlačítka na displeji. Ty se označí jejich názvem z RDS.

¨

Následuje režim přehrávání optických disků. Jak už bylo zmíněno, mechanika přečte jak DVD, tak CD, včetně všech pálených ekvivalentů. Nicméně některé (dva) naše disky se Sencoru nezamlouvali a načetl je až na druhý pokus. O kvalitě optiky mechaniky jsme začali mít tedy pochybnosti a hned jsme se vydali do těžkého, rozmláceného terénu (standardní okrska druhé třídy:)), vyzkoušet jak si poradí s vibracemi. Integrovaná AntiShock vyrovnávací paměť však všechno pokryla a za celou dobu testu jsme nezaznamenali přeskočení skladby nebo jiný zkrat v přehrávání.

 

Průměrné hodnocení: 4.3 (45 hlasování)

Komentáře

honza (bez ověření)
7 duben, 2014 - 21:04

zdravím, poraďte kde bych sehnal k rádiu anténu GPS. Díky Honza

Mrazík (bez ověření)
17 listopad, 2013 - 11:22

ahoj mám problém, nechce mi to rozjet SD kartu na hudbu, mám tam 8G a nic zkošel sem i 4G a nic

Anonym (bez ověření)
8 říjen, 2014 - 08:49

Ahoj musí být zformátovaná na FAT32, NTFS to nepřečte

Bobr-na-strese (bez ověření)
20 prosinec, 2013 - 20:37

Ahoj zrovna dneska jsem si ho poridil a docetl se,ze bere jen karty do velikosti 2GB

Anonym (bez ověření)
8 říjen, 2012 - 16:19

Dobry den mám sencor sdc 9104 a stále se zapíná a vypíná,když už ho rozjedu tak mám problém ho přepnout na rádio z dvd a je hrozně opožděnej.Co s ním dělat, nemá te někdo zkušenost děkuji Roman

Kozousch_ (bez ověření)
8 říjen, 2012 - 18:26

Když se vám ho podaří zapnout, tak zkuste reset do továrního nastavení podle manuálu. Pokud to nepomůže, tak se vydejte do servisu, nebo na sběrné místo elektroodpadu.

Anonym (bez ověření)
28 květen, 2012 - 09:27

Dobrý deň.Chcela by som vás poprosiť o radu.Mám sencor SCD 9104GPS a nejde mi GPS.Rádio ide úplne v poriadku až na gps.Proste mi ho nemože vyhľadať.Mám stále čiernu satelitnú anténku a je pri nej výkričník.Mám zapojenú anténu na gps (čiernu myšku) a stále nejde.Skúšla som ho dať aj von na kapotu dopredu aj hore.No nikde akoby nieje signál.Zádám si všetky údaje kde som ... atd ale stále nejde.Prosím o radu!!!!!!!!!!!
Dakujem :-)

Anonym (bez ověření)
4 květen, 2012 - 21:21

Dobrý den,
zakoupily jsme toto rádio značky SENCOR SCD 9104 GPS ale z bazaru, jenže k tomu nebyla anténa a tu ten scháníme a nevíme kde se dá sehnat poradí mi někdo??? Nebo myslíte že by tam šla i nějaká jina anténa teda z jíného typu tohoto rádi, aby se schdovala koncovka, vůbec neví prosím o radu, Moc děkuji

Kozousch_ (bez ověření)
5 květen, 2012 - 10:08

Možná se ozve ten, komu bylo to autorádio ukradeno ...

jiří vary (bez ověření)
26 leden, 2012 - 18:40

Dobrý den.zakoupil jsem si toto autorádio z druhé ruky.Jsem s ním naprosto zpokojen.Ovšem mi nebyl dodán gps modul.Neví někdo kde ho zakoupit,popřípadě kdyby měl někdo nefunkční rádio odprodat ho? sergei [dot] sl [at] seznam [dot] cz

Jirka (bez ověření)
31 říjen, 2011 - 19:16

Ahojte! Ví někdo,kde bych sehnal (koupil) náhradí díly do tohoto typu autorádia...? Bohužel mám po záruce...
Popřípadě jestli má někdo toto autorádio (může být i nefunkční), koupím ho!!!!! Ale musí mít v sobě funkční díl,který sháním...O jaký díl se jedná,napíšu na email...
Prosím pište na JxAdre [at] email [dot] cz
díky!

Tom K (bez ověření)
22 listopad, 2011 - 10:29

Dobrý mám autoradio SCD-8224DR, má úplně stejné vlastnosti, akorát bez GPS. I přední panel je podle fotky naprosto totožný jako SCD 9104. Mám ho již poměrně dlouho a fungovalo, ale od minulého týdne začalo zlobit. Když nastartuji, nebo stačí když jen otočím klíčkem na dvojku, tak autoradio naskočí a normálně hraje, ale pouze cca tři vteřiny, pak se displej vypne, radio ztichne a zůstanou pouze svítit modře tlačítka. Normálně jde polohovat panel, jde vyndat dvd, když přepínám funkce, tak i slyším jak se dvd roztočí, ale prostě nic nehraje a displej je zhaslý. Udělalo to již tři týdny zpět, ale po 200km na D1 to záhadně naskočilo a hrálo. Tento týden už jen 3s po nastartování. Jakkoliv šachovat s panelem nepomáhá, znovu naskočí na pár sekund většinou až po dalším startu motoru, ale není to taky pravidlo. Zkoušel jsem rozdělat přední panel, ale v něm jsem nic spáleného nanašel. Samotnou jednotku jsem ještě rozdělanou neměl. Restart pomocí tlačítka ani znovuzapojení kabelů nepomohlo.

Nevíte, v čem by mohl být problém, či jak to opravit?
Děkuji za odpověď

Anonym (bez ověření)
27 leden, 2012 - 09:17

ahoj, taky ho mám a měl jsem stejný problém, odešel nějakej integráč, mám ho ještě v záruce, takže reklamace

Kozousch (bez ověření)
22 listopad, 2011 - 22:09

Podle mě vám to rozbila EU díky direktivě zakazující používání pájky (lidově cínu) s příměsí olova:
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=27732

Tom K (bez ověření)
26 listopad, 2011 - 10:05

Tato zpráva je z 1.dubna (apríl) :) a cínový mor se týká pouze čistého cínu, ne různých slitin používaných na pájení.

Kozousch (bez ověření)
26 listopad, 2011 - 10:44

No jasně. RoHS je aprílový žert a NoPB pájky patří do říše pohádek stejně jako vodník nebo hodný policajt. Životnost pájených spojů je neomezená, protože ty neexistující NoPB pájky se výtečně pájí a hlavně vůbec nestárnou, takže nemůžou způsobovat žádné závady eletronických zařízení:

http://www.umel.feec.vutbr.cz/~szend/vyuka/bmts/08a_propojovani_v_elektr...

A teď ještě tu o Budulínkoví ...

Kozousch (bez ověření)
26 listopad, 2011 - 10:45

... Budulínkovi ...

Anonym (bez ověření)
5 září, 2011 - 13:09

Zdravím,
mám prosbu, neporadí mi někdo jak vymontovat z auta toto rádio, noo nevím jak vyndat rámeček :o))?? najednou přestalo hrát. DVD a GPS funguje ale nenaladí žádnou stanici. nevím jak se dostat k zapojení antény. Pokud někdo ví tak at mi odpoví, děkuji.

Mikan (bez ověření)
31 říjen, 2011 - 07:07

čau, měl sem obdobný problém, řešil jsem to reklamací (výměna součástky) a rádio šlape dál

Domino (bez ověření)
19 srpen, 2011 - 18:29

dobrý den, koupil sem si radio z aukra a chci se zeptat jake DVD to přehravá dam tam nornamlni dvd + r a nechce to přehrat tak se chci zeptat jaký dvd to bere napíše mi to invalid disk a to sami u klasickeho CD vložim někdy naběhne potom vložim a napiše invalid disc tak jestli je špatny lejzr nebo newim jestli to nějak nastavi mam ho teprve den nebo jak na SD cartu nějak film mam ho zmenšit nebo co stiim dik za raduu jinak radio navigace vše ok běžíí

koudakbmv (bez ověření)
1 září, 2011 - 13:08

Tak to vypadá na špatnou mechaniku. Jestli ti nepůjdou ani sd karty, tak máš akorát rádio s vééélkým displayem. Kolik jsi za něj dal? Měl jsi si ho nejdřív vyzkoušet.

Anonym (bez ověření)
14 červenec, 2011 - 18:55

Zdravím všechny, koupil jsem použíté 9104 a vůbec mi nejde navi, píše to chybu a při aktualizaci taky napíše že data neexistují,minulý majitel prý zkoušel jiné mapy ale nešlo mu to, tak to prodal bez funkční navi, tak jak teď dál děkuji,bohous....

Anonym (bez ověření)
15 únor, 2011 - 20:36

Mate nekdo nejakej odkaz kde najdu na tenhle pristroj navod ? Diky

Kozousch (bez ověření)
15 únor, 2011 - 21:17

Stačí zaGooglit:
http://www.pkmodel-heli.com/staz.html
http://www.pkmodel-heli.com/text/Sencor%20SCD-9104%20GPS.pdf

Je vícejazyčný - začíná angličtinou, ale čeština je v něm taky.

Sencor (bez ověření)
5 únor, 2011 - 21:20

Mám problém s tímto radiem,po zapnutí radia zvolím radio které naskočí ale nehraje pořád to hledá nějaký stanice ale nic nenajde,po přepnuti např.na DVD a po poslechu cca30min opět přepnu na rádio a rádio normálně běží,myslel jsem že je nějak seknutý soft tak jsem udělal f.reset a nepomohlo to nemáte nějakou radu?

Roman (bez ověření)
2 únor, 2011 - 18:25

Po roce používání se začala mazat paměť nastavení a stanic.Nemáte někdo tucha co stím?
Do teť fungovalo normálně.Dík předem za rady.

Kozousch (bez ověření)
2 únor, 2011 - 23:12

Jediné, co mě napadá, je zkontrolovat voltmetrem, zda je na ISO konektoru na pinu č.5 i při vypnutém zapalování přítomných +12V:
http://img163.imageshack.us/img163/8688/autoradioisokonektor.jpg
Může být přepálená příslušná pojistka, někde zoxidovaný kontakt, uklepaný drát a podobně.

Pokud je napájení v pořádku, tak lze asi zkusit kompletní reset rádia do továrního nastavení a pokud nepomůže ani to, tak to s rádiem bude asi jako v tom vtipu: Já vím co s tím je - je to rozbitý :-(

Roman (bez ověření)
11 únor, 2011 - 19:00

Zapoměl jsem napsat dělá to jen někdy ne po každém vypnutí.Jinak dík za rady.

Anonym (bez ověření)
22 prosinec, 2010 - 10:14

Zdravím, přes aukro jsem si koupil model 9204 a nechal zapojit v autoservisu. Bohužel mi nefugnuje rádio (to bude nejspíš tím, že to špatně zapojili) ale nejde mi ani GPS. Zjistil jsem, že potřebuji GPS anténu. Rád bych si ji koupil. Mohl by mi někdo poradit, s jakou koncovkou?

Jaroslav (bez ověření)
1 prosinec, 2010 - 18:19

Dobrý den,
mám rádio i s navigací kde je mapa z roku 2008 a tak se ptám kdy bude aktualizace těchto map, a kde a jak se k nim dostanu. Kdo poradí a pomůže?
Dík

Anonym (bez ověření)
23 listopad, 2010 - 21:26

Jaká tam je anténa k GPS?

alfamara (bez ověření)
15 září, 2010 - 19:46

Dobrý den, mám skoro rok rádio SCD9204 GPS a po této době mi začla mizet navigace z displeje a zasekne se celé ovládání rádia a musím ho vypnout.Po zapnutí navi funguje a někdy po minutě někdy déle se to sekne a displej změní barvu.Někdy je růžový,jindy černý,někdy s pruhy,ale pořád se zasekne celé rádio.Jinak při přehrávání CD,DVD,rádia vše bezvadně funguje.Nevíte co s tím a případně zda se dá aktualizovat software?Podle návodu ze stránky www.cydle.com to nějak nejde.Díky za každou radu.

Anonym (bez ověření)
18 červen, 2012 - 17:41

Mate spatny plochy kabel propojujici displej s deskou. Vymena je sice mozna ale zrovna by museli mit v servisu ten kabel s jineho kusu a musel by byt v poradku. Uz ho mam taky meneny.

alfamara (bez ověření)
15 září, 2010 - 19:45

Dobrý den, mám skoro rok rádio SCD9204 GPS a po této době mi začla mizet navigace z displeje a zasekne se celé ovládání rádia a musím ho vypnout.Po zapnutí navi funguje a někdy po minutě někdy déle se to sekne a displej změní barvu.Někdy je růžový,jindy černý,někdy s pruhy,ale pořád se zasekne celé rádio.Jinak při přehrávání CD,DVD,rádia vše bezvadně funguje.Nevíte co s tím a případně zda se dá aktualizovat software?Podle návodu ze stránky www.cydle.com to nějak nejde.Díky za každou radu.

Anonym (bez ověření)
15 listopad, 2010 - 21:38

To vypadá na problém s SD Kartou.Někdy ji stačí vyjmout,dát do počítače a nechat zkontrolovat na chyby(chkdsk)Na sd kartě bych nikdy nešetřil.Neustále tento případ řeším u klasické PNA navigace

Aleš (bez ověření)
17 srpen, 2010 - 16:26

Zdravím všechny, chci se zeptat...zkoušeli jste si někdo vypalovat písničky i s videoklipy do tohoto rádia?
Moc zkušeností s tím nemám, ale přes formát MPEG4 mi to nepřehraje, Mp3ka videoklipy nepřehrává, že?
A přes formát WMA mi to taky nejde...po každém vypálení videoklipů z YouTube třeba přes aTube Catcher mi to napíše Invallid Disc :-(
díky za info kdo bude něco vědět ;-)

maty637 (bez ověření)
19 červenec, 2011 - 02:19

Mám stejné rádio bez GPS,vypaluji si taky videoklipy,ty ale překonvertuji na MPEGII v any video convertor

Kozousch (bez ověření)
15 září, 2010 - 22:06

Sencor SCD 9204 neznám, ale předpokládám, že má omezení typická pro běžné DVD přehrávače a přehraje tedy "AVI" ve formátu DivX a Xvid, ale bez rozšíření QPEL a GMC. WMA, MOV a FLV téměř určitě nepřehraje. Pěkně popsané je to zde:
http://www.digilidi.cz/avi-na-dvd-prehravacich-aneb-proc-nektere-hraje-a...

Další omezení je samozřejmě v rozlišení - to nesmí být vyšší než "PAL", tedy 720 x 576. Takže žádné "Bluray ripy" ...

Všechna videa z nekompatibilních formátů je nutné zkonvertovat do DivX nebo Xvid bez rozšíření QPEL a GMC a s maximálním rozlišením 720 x 576 pixelů.

Návod na převod MOV na AVI je zde:
http://www.digilidi.cz/prevod-mov-do-avi-jednoduse-zdarma

Programů pro konverzi videa je spousta, z těch zadarmo je slušný například MediaCoder:
http://www.mediacoderhq.com/download.htm

pída (bez ověření)
6 srpen, 2010 - 10:13

Zdravím,mám ho už rok a až do teď v poho,najednou se to cely seklo,reset nepomohl,nešlo přepínat stanice atd..,jen navi fungovala,tak jsem ho vyndal a odpojil od zdroje - vše naskočilo,až na to že nejde odklopit panel pro vsunutí cd,ani TILT ani celé odklopení,tak teď nevím,zda je to mechanická závada nebo mám něco špatně - pomohl by nainstalovat nový soft,jestli to teda jde?nebo nezbývá než reklamovat - díky za info,či radu

luboš (bez ověření)
22 červenec, 2010 - 17:19

Dobrý den koupil jsem si rádio scd 9304 a přestala mi fungovat navigace asi měsíc fungovala a ted mi vedle ikony navigace svítí červený vykřičník!!!!!Když odpojím a zapojím anténu tak navigace začne asi na dvě minuty fungovat a pak se zase odpojí!! Mohl by mi někdo šikovný poradit co s tím???????MOC DĚKUJI ZA POMOC A RADU!!!Muže te mi psát i na muj email lubos204seznam.cz DĚKUJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym (bez ověření)
24 únor, 2011 - 14:47

Poškozené měl jsem to sáme oprava radia nic vic

Anonym (bez ověření)
15 červenec, 2010 - 10:48

Zdravím rádio mám už pět měsíců a vše v pořádku až teď při zapnutí navigace zlobí hlas vrčí v něm a slova jsou jakoby protahovaná takto to funguje i při změně hlasu na jiný jinak mapa ukazuje dobře díky za radu

Anonym123 (bez ověření)
6 srpen, 2010 - 11:30

Tohle mi dělá taky toto rádio, bohužel nevím jak se toho zbavit .. :-(

Anonym (bez ověření)
14 červenec, 2010 - 19:40

Dobrý den,
mám SENCOR se 42 mapama, ale je to už 2008 a silnice se mění.
Kdy bude nějaká aktualizace? Kdy Kde a co a jak?
Jinak s rádiem i navigací jsem spokojen, ale cesty se už mění.
Kdo poradí a kdo odpoví?
Děkuji.

Anonym (bez ověření)
18 červen, 2012 - 17:43

Jedine nainstalovat IGO8, navody se daji najit na internetu.

Jambo (bez ověření)
14 červenec, 2010 - 18:46

Aho j všem. Nevíte někdo jaký je rozdíl/pokrok v Sencor 9304? Rád bych si koupil Sencora s navigací a nevím který model. 9204 má větší display, 9304 bude mít asi nový software. Nevíte někdo pokud je ještě vylepšena tak v čem, případně jesli to má cenu?
Díky moc.

Mirďa (bez ověření)
14 červenec, 2010 - 19:34

Model s větším displeem je ochuzen o Bluetoth a vstup USB,má méně vstupů na přídavný LCD monitor,co se týče vnitřností je to stejné

Jambo (bez ověření)
15 červenec, 2010 - 09:44

Díky moc, tak to mám potom jasno. Beru ten nový. Ještě jedna otázka. Je čtení z USB nějak omezeno na velikosti flashky?
Díky

Tomáš (bez ověření)
8 červenec, 2010 - 18:54

Zajímalo by mě když zapojím SD kartu tak mi to napíše CARD EROR... A tady v návodu píšou že mám udělat aktualizaci software.Potřebuju poradit co mám dělat.Dik

Anonym123 (bez ověření)
6 srpen, 2010 - 11:32

Asi máš velkou tu SD kartu .. funguje mi tam jen 2GB a 4GB už nebere .. některá elektronika k tomu není přizpůsobená

Stano (bez ověření)
23 červen, 2010 - 17:42

Prosím Vás má Autorádio SENCOR SCD 9104GPS USB konektor na Flashku???

Anonym (bez ověření)
21 červen, 2010 - 14:59

Zakoupil jsem 9304 GPS. Považuji to za velkou chybu:

- vložím flešku s několika filmama a pár mp3 - končíme USB EROR, hloupější radio, začné přehrávat MP3 bez problému
- GPS - mapy z konce roku 2008 (zastaralé igo6) v mém okolí není kus D1, chybí cesta Třinec - SR a pár dalších, podle navigace se moc dobře jezdit nedá
- aktuálnější mapy za 3 000 Kč - ale nepředpokládám, že by byly moc aktuální, kvůli zastaralému igu
- při složitější dopravní situaci (třeba přepočítávání trasy třeba na d1, kvůli zácpy) rádio začné hýkat - (1s hraje 1s nehraje).
- ovladací software rádia nic moc
- servis říkal, že je to v pohodě ...

Koupil jsem si rádio kvůli navigaci a rádiu, tyhle funkce mu néjdou.

13 červen, 2010 - 20:58

JAK STÁHNOUT Z CYDLE AKTUALIZACI MAP DÍK

Luky (bez ověření)
8 červen, 2010 - 13:08

Zdravim vsechny. Mam problem ze po vypnuti pristroje a po vyjmuti celniho panelu /cokoladky/ mi jde slyset z repro sum. Je to duvod k reklamaci nebo mam neco spatne zapojene? Mam model 9304. Diky za radu. Klidne piste i na mail..

Anonym (bez ověření)
9 červen, 2010 - 06:28

Zdravím, problém se šumem jsem měl také u VW Passat. Vyřešil jsem jej odpojením kablíku z ISO konektoru, který u orig autorádií napájí anténu, pin 5 - modrý, viz. http://www.skodaoctavia.cz/muzikanavody/zapojeniradia.htm Pořídil jsem si prodlužovací kablík na ISO konektor, kde jsem odpojil pin 5 a prohodil napájení (u koncernu VW) aby držela paměť a ještě jsem osadil anténu napajecím modulem pro napájení antény. Jinak do rádia se dá dostat i IGO8 s novýma mapama viz. http://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=68&t=526&start=560

djeezzy (bez ověření)
9 červen, 2010 - 09:07

Jestli tomu spravne rozumim tak IGO8 je jiny software s mapama navigace? A co ten original Cydle co je v nem nahran? Neni dobry? Zkusim tedy odpojit 5ku a prehodit pin 4 a 7. Jestli pamet pada nebo ne jeste nevim ale radeji to udelam pri jednom. Dale me jeste zajima ktery drat pouzit jako spinaci pro subwoofer? Z radia je vyveden jeste jeden cerny tenky dratek ktery neni nijak oznacen ani v navodu, tak by me zajimalo na co je. Jinak mam Fabii 1. Diky

Anonym (bez ověření)
10 červen, 2010 - 07:43

Originál SW v tomhle SENCORu je od fa Cydle, které je prakticky totožné s IGO6, starší verzí SW a také staršími mapovými podklady. Kdo vyzkoušel IGO8 tak ví. Jinak jedinou věc, co jsem nerozchodil je TMC v IGO8. Dále, pokud se použije USB čtečka karet SDHC, tak do předního panelu dostanete i větší kartu, já osobně jsem odzkoušel mocroSD čtečku + kartu 8GB a bez problémů šlape jako další DVD vstup.
Ze subowoofrem a neoznačeným káblíke Vám neporadím - nezajoval jsem je, ale u sobwooferu by stačilo přivést výstupní kabel do SUB. a druhý na kostru.
Igo8 lze spouštět i z SD karty, ale mrkněte na ty stránky entershop.cz, tam to lidé řešily podrobně, chce si to přečíst od začátku až do konce. V rádii jsou Windows CE a pokud se dostanete do systému, můžete pracovat se soubory.
Prohození káblíku určitě pomůže, ale pořídil bych si ještě ten napajecí člen na anténu, jina signál rádia bude špatný.

Mira (bez ověření)
3 červen, 2010 - 19:34

Zdravím, dneska jsem rádio zakoupil a samozřejmě hned namontoval. Kdo by také vydržel čekat že? Vyzkoušel jsem jeho možnosti a musím říci že jsem byl překvapen co rádio umí. Ovládání přes dotykový display je na 1 ku, ať se ním ovládám rádio dvd či GPS.
GPS je k mé plné spokojenosti, jezdil jsem z GPS MIO a ovládání je totožne a uživatelsky velice jednoduché. Pokud je dobře zapojen napájeci ISO konektor tak samozřejmě veškeré nastavení drží a nic se nevrací do defaultního nastavení, rádio si pamatuje poslední píseň z DVD či poslední poslouchanou stanici. Mé shrnutí je za málo peněz hodně muziky :-) a to doslovně.
Mira

CentriFUGA (bez ověření)
31 květen, 2010 - 07:53

Zdraím, už skoro měsíc v autě používám dražší variantu a to 9204. Vše naprosto perfektní, za ty peníze si nikdo nemůže podle mne přát víc. Jen k častým dotazům co tu jsou: Umístění GPS příjmače jsem udělal tak, že jsem si ho protáhl skrz palubku a spolujezdcův A sloupek nahoru ke střeše - má to 2 výhody: signál je vždy naprosto perfektní, bez jediného problému a navíc to "nestraší" na palubní desce.

Druhá věc je ta, že stanice nedrží "paměť". Dost často se to stává u koncernu VW, kde je u originálních rádii jinak zapojený kabel, který dává drží paměť s napěťovým. Nejlepší řešení je to, že je tyto kabely "ustřihnou" z konektoru, spojí se čokoládou a čokoláda se připojí už jen napájecím,. Tímto řešením lze dosáhnout toho, že auto bude hrát i bez klíčku v zapalování, drží paměť a dokonce při startu ani nevypíná. Jediné co oproti originálnímu rádiu již nesvede je to, že by se po vytažení klíčku samo vyplo. To funguje, když se nechá původní zapojení, ale pak si nepamatuje žádné nastavení.

Jinak auto pro montáž je Seat toledo II, rok 1999-2004

Anonym (bez ověření)
23 červenec, 2010 - 07:58

Nechci chytračit, ale místo propojení 2 drátů do 1 čokolády stačí ty 2 napájecí kabely prohodit, pak Ti bude držet paměť a radio se vypne po vytažení klíčku ze spínačky.

Anonym (bez ověření)
29 září, 2010 - 23:46

Tak nechytrač, protože je to blbost vypínání a zapínání rádia klíčkem jde pouze u originál rádií.

Kozousch (bez ověření)
30 září, 2010 - 10:39

Já jsem zase nepotkal žádné "neoriginální" autorádio, které by klíčkem vypínat nešlo. Zde je stránka z instalačního manuálu mého bývalého autorádia Blaupunkt Heidelberg CD50:
http://img163.imageshack.us/img163/8688/autoradioisokonektor.jpg

Na standardním ISO konektoru je na pinu 4 "stálé plus" pro paměť autorádia a na pinu 7 "vypínané plus", které jde přes spínací skříňku.

Ono přesněji je to tak, že ze stálého plusu na pinu 4 je napájené celé autorádio a na "vypínané plus" na pinu 7 jde jenom povel pro zapnutí/vypnutí autorádia, ale to je technický detail, který není pro uživatele podstatný.

Koncern VW má u svých výtvorů piny 4 a 7 obráceně (tzv. Německé řešení za každou cenu), takže při použití neNěmeckého autorádia je třeba tyto piny přehodit z Německého zapojení na normované ISO zapojení.

Doplním, že například externí autozesilovače se zapojují v principu stejně a mají taky "dva plusy". "Ostré plus" je výkonové napájení zesilovače a "tuneři" ho tahají tlustým drátem přímo z baterky a nejlépe ještě přes "kapacitor", alias zbytečný předražený elektrolytický kondenzátor. Druhé "vypínané" plus je jen povel pro zapnutí/vypnutí zesilovače a může se zapojit na spínací skříňku, na vývod z autorádia pro napájení aktivní antény nebo přes vlastní spínač - třeba tuzingový chromovaný páčkový modře podsvícený.

neumix (bez ověření)
20 březen, 2011 - 11:38

Tak přijeď ke mně. Já Ti ukážu, že to jde. A i s tímté rádiem.

Kozousch (bez ověření)
20 březen, 2011 - 12:26

Díky za nabídku, ale já nepotřebuji nic ukazovat - já vím, že klíčkem lze vypínat i většinu neoriginálních rádií - snad to píšu dost jasně. Autorádií jsem zapojoval dost a ještě jsem se nikdy nesetkal s tím, že by to nešlo. Výjimku samozřejmě nevylučuji. Jestli to jde nebo nejde zrovna u recenzovaného Sencoru vidět nemusím, protože ho nechci ani za trest :-)

CentriFUGA (bez ověření)
31 květen, 2010 - 07:55

sorry za chyby, psal sem to rychle a nepozorně :-)

Anonym (bez ověření)
21 květen, 2010 - 00:45

Jdou do SCD 9104 dodatečně nahrát mapy celé Evropy?
Koukal jsem se na velikost a východní Evropa má 139 MB, ale celá Evropa už 964 MB.
Má rádio dostatečně velkou vnitřní paměť?
Lze nějak před aktualizací map zálohovat původní mapy z rádia?

TomXP (bez ověření)
6 květen, 2010 - 22:37

Zapojení s kamerou Octavia :-) http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=3652&hl=

Mirek (bez ověření)
29 duben, 2010 - 23:08

Chtěl bych se zeptat zda jde k tomuto rádiu připojit Handsfree Parrot CK3100. Bývalé radio mi bylo ukradeno proto uvažuji o koupi nového a Parrota používám. Předem díky za odpověď.

marty (bez ověření)
27 duben, 2010 - 22:46

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli to rádio má někdo v octavii 1 se starou palubkou, jde o to, když displej přesahuje pod samotné rádio, jestli nebude vadit displeji regulátor větráku.
Díky moc za odpověď!!

bidro23 (bez ověření)
10 květen, 2010 - 19:58

jo jo jde tam sice kouka o neco výce než jiná radia ale to neni žádný problem

Jirka (bez ověření)
23 duben, 2010 - 13:53

Dobrý den, nevíte někdo, zda bude možno dál přepínat stanice, ladit, přidávat a ubírat hlasitost ovládaním na volantu?

Anonym (bez ověření)
19 duben, 2010 - 17:07

Dobrý den Mám problém. Když vložím tatranku a zapnu přístroj tak se mi přední panel 3x zasebou jakoby chtěl otevřít. Pak vše funguje. Při vypnutí přístroje se to opakuje. Je to chyba? A když jo tak co s tím?

domingos (bez ověření)
18 duben, 2010 - 20:37

Zajimalo by mě,ja je to u modelu 9204 s bluetoothem a tudiž handsfree.Díky

Anonym (bez ověření)
19 duben, 2010 - 09:21

V tomto rádiu to není.

itechi (bez ověření)
16 duben, 2010 - 08:10

Zdravím,

mám docela zvlásťní probélm s tímto rádiem a to takový že mi nejde nacvaknout čelní panel na rádio!

Dukladně jsem vše zkontroloval zda neco někde nepřekáží a atp, ale bez úspěchu.

Čeplní panel nejdříve "zaháknu" na pravé straně "pacičku do okýnka a pak se snažím display docvaknout na radio ale to nejde, jako by zacvakávací mechanismus byl špatní.

Nevím co ted, nechce se mi kvuli tomuto radio reklamovat. děkuji za případnou radu.

Igor (bez ověření)
16 duben, 2010 - 18:52

Ahoj.Dáváš to dobře.Ale nenacvakávej to,Přilož nejdříve pravou stranu a docvakni přímo levou.Není na to žádný postup,je to takový nechci napsat lagric,to určitě né,ale jemně vachrlaté.

Igor (bez ověření)
10 duben, 2010 - 16:20

Ahoj všichni.Chtěl jsem poprosit.Tohle rádio jsem si pořídil,jak jsem zde již psal,asi před měsícem a půl.Není to špatné,ale čekal jsem nepatrně více.Máte prosím někdo zkušenost se stahováním map nebo softweru do navigačky,přímo ze stránek co uvádějí?Jsem již na cydlu zaregistrován,ale nějak se mi nedaří tam najít a stáhnout aktualizace.Přiznejme si,že ČR v navigačce celkem ujde,ale jinak teda totální černá díra.Slovensko,Rakousko,Německo,It.Maximálně velké města a tam 5-6 ulic.Celkem to potřebuju.Diky za pomoc.Igor.

Anonym (bez ověření)
16 duben, 2010 - 15:54

O tom že jsou tam pouze východní mapy to jste musel vědět. Ostatní státy jsou pouze průjezdné. Podrobné mapy těchto států mají ty dražší jako 9204 atd... u těchto jsou mapy velice podrobné. Je jasné že se mapy dají stáhnout, ale zatím nejsou aktualizace. A to co bylo je za peníze, a tak se vyplatí koupit raději ty dražší modely z podrobnýma a kvalitníma mapama. Až budou aktualizace tak se pak dají stáhnout nové mapy, ale na to si musíme počkat. Chce to trpělivost.

Igor (bez ověření)
21 duben, 2010 - 19:51

Díky.je to tak.Igor

Karel (bez ověření)
9 duben, 2010 - 21:35

Dobrý,den dnes jsem zakoupil a instaloval radio SCD-9104GPS a mam problem s CD a DVD do mechaniky nezajede cele jako by se o neco zarazilo nemel jste nekdo podobny problem? nebo je to na reklamaci predem dekuji za odpovedi.

komisario (bez ověření)
10 duben, 2010 - 09:17

Na horní straně radia jsou dva šrouby,které je nutno odstranit před zapojením,proto se CD o ně opře a nezajede dále.Tyto šrouby tam jsou k zajištění vnitřku rádia,aby nedošlo k poškození při přepravě.

Karel (bez ověření)
10 duben, 2010 - 21:21

Díky moc za info. už to maká jak má,velice pěkná hračka do auta za ty kačky

Toyota (bez ověření)
8 duben, 2010 - 15:40

Mám taky SCD 9104, potřebuji jet na Slovensko za 10 dnů. Zkoušel jsem tu navigaci, najit tu adresu na Slovensku, ale nejde to. Bratislavu nemůžu napsat na virtualní klavesnici ( nenabizí se mi ty písmenka ). Má někdo s tím zkušenost ? jestli někdo umí žádat adresu na Slovensku ?

Děkuji předem

igor (bez ověření)
10 duben, 2010 - 16:37

Navigačka ti nabídne pouze ty písmenka,které jsou v názvech ulic,které jsou v navigačce.Zahraničí je tam velice slabé.Nejsou tam ani některá města,natož pak ulice.

BARYK (bez ověření)
3 duben, 2010 - 21:49

CHTEL JSEM SE ZA REGISTROVAT NA STRANKACH CYDLE PODLE NAVODU CO MAM U AUTORADIA A NEMUŽU SE TAM DOSTAT MUŽE MI NEKDO PORADIT DEKUJI

Igor (bez ověření)
10 duben, 2010 - 16:11

Ahoj.Já se dnes registroval.www.cydle.com.Jako ID tam dej číslo,které máš na škatuli od rádia na štítku pod kodem.Mě se to tak povedlo.Nejsem zrovna programátor microsoftu,ale povedlo se.Ale to je vše.

Anonym (bez ověření)
25 březen, 2010 - 10:43

Informace pro majitele: kontaktoval jsem CYDLE (výrobce software pro toto rádio včetně navigace), abych zjistil, jestli plánují nějakou aktualizaci map (mapy v navigaci jsou z roku 2008). Odpověď byla, že zatím nemají plán, kdy by k aktualizaci mohlo dojít, že mám sledovat jejich web, kde se aktualizace objeví. Tak doufejme, že nepřestanou tyto produkty podporovat a skutečně se dočkáme v brzké době aktuálnějších map.

Anonym (bez ověření)
21 březen, 2010 - 14:36

Je navigace kvalitní?? když zadám ulici číslo domu???

Anonym (bez ověření)
21 březen, 2010 - 15:20

Já mám 9204 a tam je mapa velice kvalitní. Jezdím s ní po celé ČR a zatím mě nikde nezklamala, naopak po zkušenostech z jinými navigacemi mě překvapila. A co se týče zadávání ulic a čísla popisných, tak ve městech a větších obcích je bezproblémová. Samosebou že se musí počítat i s tím že úplně každé číslo baráku tam být nemusí, ale nejbližší číslo tam je a určitě to dovede dobře. A co se týče Rakouska a Německa tak tam to také je v pořádku, a jiné státy, tam zatím najezdím. Jinak i čeština je tam dobrá, je jasné že si člověk musí na některá slova zvyknout, neboť jsou podána trochu jinak než jsme zvyklí, ale člověk si zvykne, a myslím si že jako navigace je to dost kvalitní pomocník.

Emanek (bez ověření)
15 prosinec, 2010 - 07:40

I já mám toto rádio 9204 a jsem s ním zatím velice spokojená. Projela jsem Rakousko, Italii a Chorvatsko bez problémů :o)), doma je to o něco horší ale vždy dojedu. V Praze zná navigace i čísla domů, v menších městech už je problém ale alespoň mě dovede do ulice :o))). Jen mě mrzí. že se po těch dvou letech nedostala ven nová aktualizace map. Četla jsem, že se dá nahradit IGO 8, jen nevím jak...neznám nikoho kdo s tím má zkušenost. Jedna kuriozitka, dnes mám panel v opravně, nějakým záhadným způsobem jsem urazila vyskakovací tyčku na panelu. Takže rádio zacvakneš ale už nevyndáš :o)). Taky to jde tak bacha na to. Jinak jsem po všech strankách spokojený zákazník a nelituji těch peněz.

Anonym (bez ověření)
26 březen, 2010 - 19:48

Díky za odpověd.

Pepsulda (bez ověření)
21 březen, 2010 - 13:03

Zdravím všechny mam koupenou parkovací kameru z Aukra s 9 IR diodama ale vůbec mi nefunguje na tomto radiu proč když kamera má dvě normy, kde dělám chybu? Dík moc za pomoc

Marie (bez ověření)
9 duben, 2010 - 10:18

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li jste nějak nepřišel na tu kameru. Koupila jsem si jí také z aukra a vůbec nejde. Děkuji za odpověď

Roman (bez ověření)
15 březen, 2010 - 18:17

Mám ten samý problém rádio nedrží pamět.
Pokud nechám panel v rádiu tak v pohodě,vyndám na pár minut až hodinu
tak drží taky,ale když nechám několik hodin tak je vše pryč.Jen je mi
záhadou když ho vypnu při DVD tak naskočí tam kde jsem skončil.Prohozený konektory nemám
zkoušel jsem to přes žárovku a červená dioda taky bliká.Bez stálého proudu by asi nesvítila.
Ješte se chci zeptat jde Vám zapnout bez otočení klíčku?Rádio co jsem měl před tím tak šlo i
bez klíčku (Blaupunkt).

Igor (bez ověření)
10 duben, 2010 - 13:54

Ahoj.Měl jsem také tenhle problém.Před tím jsem měl v Octávě Blaunpunkt.Musíš ve svorce se zdrojem propojit el.napětí i do paměti a zároveň hodíš stálej proud do rádia.Vyhoď ze svorky tuším černej kabel na automatickou el.anténu,jestli ji teda nemáš,a vsuň to tam.Bude ti to hrát bez klíčku.I paměť se probrala,ale jednou za týden se to stejně vymázne.

Roman (bez ověření)
16 březen, 2010 - 19:35

Dnes jsem radio vyměnil,jestli drží pamět to zjistím zítra ráno.Tohle radio je snad ještě horší NEFUNGUJE RDS. a pokud je zaplé tlačítko AF tak nejde naladit nic.Snad třetí kus bude v pohodě.Ve čtvrtek budu mít nový,dám vědět.Zatím to vypadá že SENCOR už asi NE.

Anonym (bez ověření)
17 březen, 2010 - 20:38

Dobrý den,
já jsem si koupil SENCOR 9204 a nechal jsem si ho namontovat v odborném servisu a funguje mi nádherně a bez problémů. Nezlobí mě na něm vůbec nic, a navigace je velice skvělá, rádio také, přehrává to filmy hudbu, no prostě nemá to chybu. Za tu cenu je to velice dobrý přístroj. Já osobně si myslím že pokud má někdo nějaký problém, že to bude spíše v instalaci a samotným autem, je to všechno o drátkách.

Roman (bez ověření)
19 březen, 2010 - 20:52

No tak v DRÁTKACH to rozhodně nebylo.Třetí rádio už je v pořádku.Tak snad už žádnej problém nebude.

Martin11 (bez ověření)
30 březen, 2010 - 18:14

taky mi nedrželo paměť, za pár minut (jak cvakl relé) bylo vynulované, stačilo prohodit dráty a je to OK.........
"č.4 trvalé napětí 12V (u některých modelů může být zaměněno s vývodem 7)" a je to, teď jen problém s couvací kamerou

Igor (bez ověření)
10 duben, 2010 - 13:56

Přesně tak

Antonín Umlauf (bez ověření)
13 březen, 2010 - 15:13

pri namontování radia jsem zjistil otočené +poly,takze se mi po každém vypnutí a vytažení klíčku vymazala pamět,když jsem to odstranil ta se mi po vypnutí za několik vteřin ozívá slabý šum,dělá to i když je sundaný panel.Co s tím

Julius (bez ověření)
7 květen, 2010 - 17:47

Takze radio som si dal namontovat v odbornom servise , ale po vypnuti radia a aj po vybrati celneho panelu stale pocut sum z reproduktorov. V servise mi povedali, ze je vsetko spravne zapojene a ze sa moze jednat o chybny kus. Mam to ist reklamovat?

Roman (bez ověření)
21 březen, 2010 - 08:30

Řekl bych že teť to máš obráceně.Než si otočil poly blikala ti červená kontrolka?Pokud ano tak jsi to měl dobře .Tenhle problém jsem měl taky.Až třetí rádio bylo v pořádku.

Karel (bez ověření)
10 březen, 2010 - 01:36

Dobrý večer,
chtěl jsem se zeptat jaká couvací kamerka se dá připojit k tomuto rádiu aby fungovala. Mám nějakou která mi k tomuto rádiu nefunguje. Když jí připojím k čemukoliv jinému tak normálně ukazuje.
Nevíte v jakých normách funguje vstup na AV nebo couvací systém. Ta kamerka má dvě normy jak PAL, tak NTEC. Je to tato
http://www.aukro.cz/item940902315_parkovaci_kamera_nocni_videni_barevna_...

Děkuji za jakoukoliv radu.
Karel

Marie (bez ověření)
9 duben, 2010 - 10:24

Dobrý den, přesně stejnou couvací kameru mám... nejde mi zapojit. Nevíte jestli vůbec půjde? Jak jste s ní dopadl?

Ladis (bez ověření)
15 březen, 2010 - 16:19

Ahoj já mám to samé radio a couvačku mám napojenou a funguje super. Mám kameru AV-22CAR od SONY se zrcadlením pochopitelně (rádio totiž obraz nepřevrátí! - zkoušel jsem obyč kameru proto to vím.) spínání mám na světlo od couvačky takže jenom šoupnu ale musim říct že i ta kamera co jsem zkoušel fungovala stačí zapojit obraz a hlavně 12V spínání + je na kabelu a mínus jsem dal přímo na kostru rádia. kdyby si měl ještě dotaz tak na mejla.

flashdriver (bez ověření)
25 květen, 2010 - 15:55

Tak jsem si toto radio poridil taky, na aukru jsem koupil couvaci kameru s prisvicenim, vcera mi kamera konecne prisla, propojil jsem kameru s radiem, zapojil k prouda a NIC. Pri zapojeni kamery k LCD chodi bez problemu. Co s tim?
Jedine oznaceni ktere ke kamere je CMOS CAMERA - CAR REAR VIEW CAMERA. Info prosim na mail flashdriver [at] seznam [dot] cz Dekuju

flashdriver (bez ověření)
25 květen, 2010 - 16:09

Tak jsem patral a mela by to byt tahle, tak jestli nekdo neco vite, dik za info.
http://image.made-in-china.com/2f0j00gvbTGnMPgkqU/Waterproof-Rearview-Ca...

Pavel (bez ověření)
2 srpen, 2010 - 21:37

dobry den
taky me tento problem trapi pokud mete nejake informace tak dekuji za odpoved¨
jedine co me napada
nase kamera vystup ntsc a vstup je pal.

vicko (bez ověření)
26 duben, 2011 - 11:27

Já jako hrdý Budžes vytrval a dobral jsem se k řešení. Měl jsem s couvací (parkovací) kamerou stejný problém, ale už mi to fachá. Řešení zde prosím: http://www.vicko.wz.cz/2011/it/jak-pripojit-parkovaci-kameru-k-radiu-sen...

simi (bez ověření)
9 březen, 2010 - 16:42

Dobry den.
Chcem sa opytat, ci radio SCD 9304 (s malym dysplayom) disponuje vypisom FM stanic alebo sa zobrazuje iba frekvencia. Dalej sa chcem opytat, ci to radio sa da schovat aj hlbsie alebo vytrca z palubovky, pripadne kolko vytrca. (ak ma niekto foto, nech posle na mail). Staci tento maly display na navigaciu? Co ten vykon 4x35W, treba k tomu zosilovac, alebo je to postacujuce? Za reakcie vobre dakujem.

stašek (bez ověření)
2 březen, 2010 - 17:56

Dobrý den chtěl bych se zeptat mam problém se zvukem u modelu Sencor SCD 9104GPS,hraje to porad stejně nahlas a nejde to ani ztišit ani zvýšit,nemohl by mě někdo poradit co s tím? předem moc děkuji za odpověď

Anonym (bez ověření)
3 březen, 2010 - 18:05

Určitě reklamovat.

Jaroslav (bez ověření)
25 únor, 2010 - 17:56

Dobrý den,
chci se zeptat, mám Dacii Logan kombík a koupil jsem SCD 9204 GPS kam a jak umístit anténu GPS a kterým směrem má být natočená, jestli káblíkem dozadu což je směr k řidiči a nebo dopředu což je směr k oknu? Na anténě není šipka správného směru. A potom musí být nějak přilepení k plastové palubce? Nebo to musí být venku ne střeše? To moc z návodu nechápu a je škoda že to není nikde vyobrazené. To budu muset provrtat auto? Ale to by byla veliká díra, neboť konektor je dost veliký :-) Děkuji za odpověď a radu.

a.becz (bez ověření)
14 březen, 2010 - 11:28

Mám Logan-sedan,anténní vedení je pod palubkou nad hřídelem volantu ke dveřím do těsnění dveří a pak po odklopení levé lišty čel.skla do mezery mezi sklem a palubkou volně zastčit.Středem vývod,vodič směruje k čelnímu sklu,nalepeno samolepkou.Funguje OK.

Jaroslav (bez ověření)
3 březen, 2010 - 17:23

Dobrý den,
tak jsem smutný a zklamaný, a doufám že nebudu dlouho a vše se vyřeší a dá do pořádku.
Dnes jsem si byl nechat dát toto rádio s GPS v autoservisu do auta, a vše funguje moc krásně, ( rádio,CD,CD-MP3,DVD filmy atd..) No jenomže když se zapíchne anténa GPS do autorádia tak to vypne, rádio zhasne a nic nejde. Když se pak anténa odpojí tak to zas funguje. Mechanici nad tím kroutí hlavou, a že snad je vadná ta anténa nebo v celém přístroji ty spoje na GPS. No prostě a jednoduše po zapojení antény přestane i blikat ta led dioda, která má signalizovat že je vše v pořádku. No kdyby to GPS fungovalo tak jsem plně spokojený, no tak to budu reklamovat. Měl někdy někdo takový to problém? Co to může být? Co je špatně? Dík

Jaroslav (bez ověření)
5 březen, 2010 - 10:01

Dobrý den,
tak nakonec to dopadlo dobře, byla vadná pouze anténa, kterou mi bez problémů vyměnili a teď funguje bez problémů. S navigací GPS jsem velice spokojený, a musím uznat, že už mi prošlo rukama několik různých navigací, tak že i tato je na velice moc dobré úrovni, což mě velice uspokojuje. Myslím že mohu tento přístroj doporučit, a že pokud někomu nastane jakýkoliv problém, že záruka a reklamace vše vždy vyřeší.

Anonym (bez ověření)
1 březen, 2010 - 16:22

Zdravim, antenu GPS je nejlepsi umistit co nejdal pod predni sklo. Na smeru vubec nezalezi, jen je dobre aby byl zhruba vodorovne. Tahnout kablik je nejlepsi nekde ke dverim, tam se dostat k prednimu oknu a pak ho zastrcit za plast polubovky u predniho skla.

Jaroslav (bez ověření)
1 březen, 2010 - 18:16

Zdravím a děkuji,
tak to jsem rád že je to jedno, kterým směrem to může být netočené, takže to umístím kablíkem dopředu ( k oknu) a aspoň tam nebude strašit ten kablík a bude to vypadat i vzhledně, což je dobře. Akorát že to asi těžko dostanu na prostředek palubovky, ale spíše na kraj do pravého rohu ke sloupku, a tak doufám že to tak může být, a nebude tomu ten sloupek vadit či stínit signálu? Je to jedno jestli je to nalevo nebo napravo u sloupku? Ve středu ráno se na tom bude pracovat, tak snad se to povede a bude to fungovat ke spokojenosti.

Martin Čech (bez ověření)
20 únor, 2010 - 08:58

Chci Vás poprosit o radu ,jak připojit aktivní subwoofer sencor wa 1001 k rádiu ,když na SW jsou dva konektory RCA (bílý a červený) a na rádiu je jen jeden výstup RCA pro SW(žlutý).

Předem děkuji za radu!

Anonym (bez ověření)
1 březen, 2010 - 16:37

Vas SW se pripojuje na levy a pravy vystup, myslim ze je to cerveny a bily Cinch. V radiu bych pak ale vypnul ze pouzivam SW, protoze veskere nastaveni si osefuje SW sam.

Anonym (bez ověření)
19 únor, 2010 - 16:34

Zdravím všechny majitele autorádií Sencor. Já mám také problém s autorádiem Sencor 9304GPS, konkrétně rádio nedrží v paměti naladěné a uložené stanice a to v případě, že odejmu čelní panel na delší dobu (stačí po dobu co jsem v zaměstnání cca 7 hod) od autorádia. Po návratu do auta a vrácení panelu normál naběhne ale stanice jsou vymazané a mohuzačít ladit znovu. Pokud je panel stále na autorádiu tak uložené stanice v paměti drží bez problémů. Nemáte někdo obdobnou zkušenost??? Díky za případnou radu.

Jinak vše ostatní funguje perfektně, tedy zatím, rádio mám v autě teprve týden.

Murphy (bez ověření)
1 květen, 2010 - 12:22

já bych ho asi ani nereklamoval. Myslím si, že bude pouze v ISO konektoru prohozený žlutý a červený drát. Jsou dva stndardy. Koncern VW ho má právě opačně a je potřeba dráty prohodit.. Jeden je napájení a druhý je právě ta paměť.

Anonym (bez ověření)
1 březen, 2010 - 16:34

Stejny problem mel znamy s jinym modelem sencoru. Podle me je to zavada v panelu a reklamoval bych.

Radek (bez ověření)
21 listopad, 2010 - 18:01

Žádné autorádio neudrží paměť bez trvalého napájení, opravdu se dělají dva typy redukcí. Propojení žlutého a červeného kabelu tuto "závadu" vyřeší.

Kozousch (bez ověření)
21 listopad, 2010 - 18:24

Propojení bych nedoporučoval. Pokud jde o auto z VW Group, je třeba přehodit dva dráty. Už se to tu probíralo:
http://www.digilidi.cz/recenze-test-autoradio-s-gps-sencor-scd-9104-radi...
http://www.skodaoctavia.cz/muzikanavody/zapojeniradia.htm

J3nic3K (bez ověření)
17 únor, 2010 - 14:35

preji vsem dobry den......jen by mne zajimalo,jake mate pametovky v radiu Sencor SCD 9204,apod.... Na mysli mam typ karty a jeji velikost.Zajima mne jakou nejvetsi kartu to precte? Predem dekuji za vsechny odpovedi

Anonym (bez ověření)
19 únor, 2010 - 16:45

Kdyby jsi pořádně četl všechny komentáře tak to máš níže napsané. Rádio podporuje pouze SD karty. Já mám 2GB a ta jde bez problémů. Někdo dole píše, že má 4GB a ta mu tam jde také (ale mám pocit že SD karta je max jen 2GB a pak už to je SDHC a ty tam podle níže komentáře nefgungují).

Anonym (bez ověření)
20 únor, 2010 - 00:44

prave ze cetl a kvuli tomu me to zajima.protoze existuji i 4gb SD karty, od 8gb se vyrabi uz SDHC,tak me prave zajima nazory lidi.....takze nejake cteni mi momentalne je k nicemu

Anonym (bez ověření)
20 únor, 2010 - 17:33

Čtení ti k ničemu není. V níže uvedených komentářích někdo psal, že má 4GB kartu a ta mu funguje bez problémů.

Thomas2425 (bez ověření)
22 duben, 2010 - 15:56

Rozdíl mezi SD a SDHC je v řadiči karty. SD jsou max 4 GB. Musí fungovat.

Jiri Starka (bez ověření)
14 únor, 2010 - 17:32

Zdravím všechny majitele tohoto autorádia a prosím o pomoc.
Po zapojení rádia všechno běží tak jak má, ovšem mám poněkud větší problém
s navigací. Prostě na mě nemluví. V okamžiku kdy by měla hlásit křižovatku nebo jinou situaci se pouze přeruší rádio nebo hudba z cd ovšem hlas žádný. Je to na reklamaci nebo dělám něco špatně já? Díky moc za pomoc. Jirka.

Anonym (bez ověření)
1 březen, 2010 - 16:32

Tezko poradit takhle na dalku, zapl bych si mod navigace a tam pro toceni ovladace hlasitosti zkontroloval jestli je hlasitost dost vysoko, pak bych se podival do menu a nastavil jiny hlas navigace, treba i nemcinu jestli neni problem v softu a jestli to nepomuze tak asi reklamaci.

Jan (bez ověření)
12 únor, 2010 - 11:22

nevíte zda je možno připojit víc monitorů,naoř.v busu? dík

Anonym (bez ověření)
1 březen, 2010 - 16:29

Radio ma dva okruhy takze je mozne ho v busu zapojit treba tak, ze u ridice bude hrat do repracku normalni radio a do televizi a repracku pro cestujici bude hrat DVD. Pripojeni vice televizi na kterych ma bezet stejny obraz se da resit pouhym spojenim kabliku, na vetsi vzdalenosti hrozi ruseni.

Jura (bez ověření)
10 únor, 2010 - 20:13

Nevíte někdo jaká parkovací kamera se dá připojit k rádiu 9104 a kde ji mohu koupit?

tfoltynek (bez ověření)
24 únor, 2010 - 16:36

Zdravim, staci jakakoliv kamerka. Ja sem pouzil tuhle http://tipa.eu/cz/produkt/08810061-kamera-jk309-cmos-color-plus-zdroj/
Pokud mas nejake blizsi informace pis na tfoltynek seznam.

206 (bez ověření)
2 únor, 2010 - 19:12

Zdravím, mám s tímto rádiem problém - vlastním vůz Peugeot 206 a při otočení klíčků do jakékoli jiné polohy se rádio vypne a vyseretuje se veškeré nastavení (zvuk, radio...)

Nemáte někdo podobný problém?

FuDa (bez ověření)
4 únor, 2010 - 20:18

To máš pravděpodobně prohozené kabely: kabel stálého napájení autorádia pro udržení paměti nastavení a kabel, který autorádio zapíná po otočení klíčku. Bývají označeny žlutě a červeně, ale nejsem si jist, jaké barevné označení má Peugeot.

olli (bez ověření)
17 únor, 2010 - 01:24

Na Citroëne som mal ten istý problém.Frantíci prehodili káble +Bat a +Mem na ISE.Zaujímavé ale bolo,že pôvodné rádio Blaupunkt fungovalo normálne.Asi bolo vyrobené priamo pre frantíkov.

luboš (bez ověření)
31 prosinec, 2009 - 08:19

Jak Vám prosím funguje hlasová navigace? Vše je super, ale mluví to ,,JAKO TAKOVÁ DOBRÁ ČECHA´´ (na další odbočka doprava, atd). Mám typ 9204.
Díky

Anonym (bez ověření)
19 únor, 2010 - 16:37

Myslím, že s češtinou v navigaci tohto rádia mají problém asi všichni. Mám model SCD 9304GPS a také to na mě mluví stylem " na příští odbočka vlevo nebo pravo". Ale jen tyto věty, jinak to s češtinou docela jde.

Anonym (bez ověření)
20 leden, 2010 - 00:27

Koupil jsem si autorádio GPS Sencor SCD 9104, ale nebyla v něm GPS anténa.
Nevím jestli má být součástí autorádia, nebo se musí kopit samostatně.

Anonym (bez ověření)
22 leden, 2010 - 09:25

Je součástí rádia.

Anonym (bez ověření)
24 prosinec, 2009 - 13:39

Jaký koupit adaptér pro přípojení autorádia, aby bylo funkční ovládání na volantu OPEL VECTRA B r.96

Joseee (bez ověření)
26 prosinec, 2009 - 15:16

Nevím o tom, že by bylo možné toto rádio zapojit k ovládání na volantu...
A ani v manuálu nic takového není, toto ovládání pracuje nejspíš jen s orig. rádiem.

martin87 (bez ověření)
14 prosinec, 2009 - 19:52

nevím proč, ale po namontování rádia jsem naladil pár stanic pak sem se s tím hrál neco jsem mačkal a pak mě přestal jít dotykový display, tak jestl někdo víte otom že by tam bylo nejaké tlačítko uzamknutí nebo neco podobného...dejte mě prosím vás vědět, protože bez toho su v prdeli dík

martin87 (bez ověření)
16 prosinec, 2009 - 19:49

Už se to rozjelo nevím jak, ale dotykový display je funkční, ikdyž teda chvilkama si to dělá co chce...no budu dál zkoušet všechny funkce a jak to nebude ok tak to pujde zpátky, ale za rady moc děkuju.

Joseee (bez ověření)
15 prosinec, 2009 - 18:06

No je tam bezpečnostní systém, při jeho zapnutí nejde dotykový display při jízdě. Kdyžtak zkus sundat panel a pod ním je dírka na reset označená šipkou, zkus něčím tenkým ten reset chvíli přidržet. Jinak někdo se tam snaží strkat propisku, ta tam nedosáhne, musí být cítit cvaknutí.

Anonym (bez ověření)
19 únor, 2010 - 16:40

To je sice pravda, ale to je jen pokud jsi v programu navigace a jedeš více jak 10km v hod tak je displej neaktivní ale to se dá v nastavení vypnout. Jinak vše na vše ostatní by měl displej normál fungovat i při jízdě.

© 2007-2014 všechna práva vyhrazena | tiráž & kontakty | inzerce TOPlist | RSS | ISSN 1802-9000