Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

Xtreamer jde do boje proti MXQ se svým mxV

03. 06. 2016

Známý výrobce multimediálních přehrávačů Xtreamer jde do boje proti levným MXQ Android Boxům z Číny. Uspěje? 

MXQ Android TV box jsme tu již testovali. Chrlí jej čínští výrobci a prodejci v různých variantách a pod různými značkami ve velkém. Hlavně však levně. Nejsou nepoužitelné, viz naše recenze a diskuse pod ní

Nulová podpora nějakého alespoň trochu existujícího výrobce či distributora nebo i komunity je největší slabinou MXQ boxů. Zde by mohla existence jména Xtreamer hrát roli. I kdyby jen pro případnou komunitu podporovatelů. 

mxV přehrávače jsou oznámeny tři. Ceny jsou jen o málo vyšší, než u neznačkových produktů. Ale je to dáno tím, že jsou ořezány na 1 GB RAM a 8 GB flash, stejně, jako ty neznačkové boxy. Ostatně jde o stejnou platformu AmLogic S905. Zajímavé jsou i varianty s digitálními tunery. 

Poštovné po světě má být zdarma, AliExpress (nějvětší čínské celosvětově působící online tržiště) třes se! Říká Xtreamer…

Přehrávač poběží na Androidu 5.1 (Android TV provedení) a využije asi nejrozšířenější multimediální nadstavbu KODI (dříve XBMC). Podporován má být i dualboot do OpenELEC linuxu. A to je dobře, tím takřka není co zkazit. 

Více na stránkách výrobce: http://www.xtreamer.net/mxv/

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Vláda v roce 2020 schválila zavedení DPH na malé zásilky ze zemí mimo Evropskou unii. Dosud byly balíčky v hodnotě do 22 eur od daně osvobozeny. Novela zákona tak zavádí do české legislativy předpis EU, který tuto výhodu od roku 2021 ukončuje. Stát si od opatření slibuje větší výběr daní a spravedlivější tržní prostředí. Odborníci očekávají zdražení zboží a snahy o obcházení nových pravidel.
Dalším zástupcem herních periferií značky Genesis, kterého vám představíme, je vrcholný model sluchátek Neon 750 RGB. Ty mají tradičně velmi bohatou výbavu včetně obalu pro přenos. Zaujmout chtějí mimo jiné aktivním osvětlením, které je přímo nabíjeno USB portem.
Sluchátka Genesis Oxygen 400 jsou vcelku netradičně mezi herními periferiemi v provedení do uší, tedy tzv. „špunty“. Přes to, aby mohla být herní, nabízí možnost připojit mikrofon. Vedle toho nás při vcelku nízké ceně překvapila bohatá výbava.
Hledáte videokameru téměř bez kompromisů a jste ochotni za ni zaplatit vyšší částku, pak zbystřete, protože společnost Canon dodala již na podzim roku 2017 trh model Legria GX10. Konstruktérům se vše povedlo implementovat do stále ještě poměrně kompaktního těla, které padne do ruky přímo dokonale a vy s ním ihned po prvním uchopení jakoby srostete v jeden celek.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek