Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

Trocha Androidu 5 na každém tabletu

21. 10. 2014

21. 10. 2014

O novém Androidu „Lollipop“ jsme již psali, nyní přidáme další „nášup“, který Vám umožní ochutit váš starý Android špetkou nové chuti i bez koupě celého „lízátka“… Je libo klávesnici či tapety?

TIP: Google rozšiřuje cukrárnu – Android 5 neboli „Lízátko“

Sám bych rád ozkoušel novou klávesnici Google Keyboard 4.0 postavenou na novém designovém jazyku určeném mimo jiné pro web, Android i Chrome OS představeném pod názvem Material Design. Má jít o platformu sjednocující různé androidí produkty.

K nainstalování nové klávesnice by mělo stačit stáhnout a spustit APK soubor z konečné verze Developer Preview. Funguje na všech telefonech a tabletech s verzemi 4.0 +, nepotřebujete při tom root oprávnění.

  • Soubor nainstalujte.
  • Jděte na „Language and input setting menu“. (Bohužel nyní nemám Android, abych abych frázi správně přeložil.)
  • Zapněte Google klávesnici jako výchozí.
  • Změňte téma v nasveních klávesnice na jedno z nabízených čtyř.

Další věcí, která může fanoušky potěšit je kompletní soubor pozadí na plochu z Androidu 5.0. My nabízíme pouze ochutnávku, pro kompletní menu zkuste restauraci, ve které jsme pojedli i my, metaforicky řečeno.

TIP: Stáhněte si a vyzkoušejte Windows 10

A pokud by vás zajímal i kompletní seznam zatím podporovaných zařízení Androidem 5, stačí rozkliknout odkaz s kompletním výpisem, zatím podporu oznámilo HTC, Motorola, Sony a samozřejmě Google. Postupně jich jistě přibude, třeba takový Samsung jistě nezůstane dlouho stát opodál.

Zdroj: WCCFtech 1, 2

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

DigiLidi vás zve na cestu časem s naším novým článkem. Podívejte se s námi na návrat klasických technologií v moderním kabátě. Retro technologie se vracejí do hry s úžasným moderním designem. Od klasických gramofonů po ikonické fotoaparáty - objevte, jak se oblíbené technologie z minulosti stávají stylovými a funkčními kousky v dnešní digitální éře. Připravte se na vzrušující setkání s retro technologiemi, které zaujmou každého nadšence a milovníka klasiky.
Opět se dostáváme k novince z dílen Umaxu (řečeno s nadhledem). Prostě tu máme nový cloudbook, který se pyšní 13,3palovým IPS displejem s plným HD rozlišením. V době masové propagace 4K u čehokoliv působí vlastně velmi adekvátně. Je na čase posunout rozlišení u levných notebooků kupředu, což VisionBook 13Wa dělá. Na takto levný stroj to není málo, dokáže vás motivovat ke koupi?
Je pozdě, ale pokud byste chtěli ještě pořídit pár užitečných věcí na poslední chvíli (nebo na další pandemii). Věcí, které se v dnešní době pandemické mohou hodit a jsou současně výhodnou koupí.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek