Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Trocha Androidu 5 na každém tabletu

21. 10. 2014

21. 10. 2014

O novém Androidu „Lollipop“ jsme již psali, nyní přidáme další „nášup“, který Vám umožní ochutit váš starý Android špetkou nové chuti i bez koupě celého „lízátka“… Je libo klávesnici či tapety?

TIP: Google rozšiřuje cukrárnu – Android 5 neboli „Lízátko“

Sám bych rád ozkoušel novou klávesnici Google Keyboard 4.0 postavenou na novém designovém jazyku určeném mimo jiné pro web, Android i Chrome OS představeném pod názvem Material Design. Má jít o platformu sjednocující různé androidí produkty.

K nainstalování nové klávesnice by mělo stačit stáhnout a spustit APK soubor z konečné verze Developer Preview. Funguje na všech telefonech a tabletech s verzemi 4.0 +, nepotřebujete při tom root oprávnění.

  • Soubor nainstalujte.
  • Jděte na „Language and input setting menu“. (Bohužel nyní nemám Android, abych abych frázi správně přeložil.)
  • Zapněte Google klávesnici jako výchozí.
  • Změňte téma v nasveních klávesnice na jedno z nabízených čtyř.

Další věcí, která může fanoušky potěšit je kompletní soubor pozadí na plochu z Androidu 5.0. My nabízíme pouze ochutnávku, pro kompletní menu zkuste restauraci, ve které jsme pojedli i my, metaforicky řečeno.

TIP: Stáhněte si a vyzkoušejte Windows 10

A pokud by vás zajímal i kompletní seznam zatím podporovaných zařízení Androidem 5, stačí rozkliknout odkaz s kompletním výpisem, zatím podporu oznámilo HTC, Motorola, Sony a samozřejmě Google. Postupně jich jistě přibude, třeba takový Samsung jistě nezůstane dlouho stát opodál.

Zdroj: WCCFtech 1, 2

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Tato věc patří do trochu jiného soudku, než běžně testujeme. Značka TrueLife patří do portfolia české společnosti elem6, které čítá také značku Lamax. Zaměřuje se na elektroniku určenou k péči o zdraví či tělo jako elektrické kartáčky, chytré váhy či teploměry, tlakoměry. S jednou takovou novinkou vás zkusíme v rychlosti seznámit.
Po odolném reproduktoru, který jsem pořádně potrápil, si dnes představíme další kousek, který sice autem přejíždět nehodláme, ale pod vodu se koukne – nabízí krytí IPx7. Zaujmout chce jinými zbraněmi – kvalitním prostorovým zvukem, dobrými basy, výkonem 12 W a výdrží akumulátoru přes 7 hodin.
Test powerbanky jsme vám dlouho nenabídli, při tom se rychle píší a práce s tím taky není tolik. :o) Ale vážně. Naposledy to byla snad odolná AData D16750 (resp. D8000L), kde jsme se více zaměřili na pokusy ji zničit. Slouží stále. Dnes tu máme obyčejnou za to kapacitně obrovskou P20100 za přijatelnou cenu. A to není jediný parametr, ve kterém předčila nezničitelného sourozence...

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek